Google AdWords richtlijnen veranderd?

google adwords richtlijnen veranderdBen ik nou dement aan’t worden, of heeft Google onlangs de richtlijnen voor het opstellen van AdWords advertenties veranderd? Ik meen me te herinneren dat het verboden was de zin van de kopregel te laten doorlopen in de advertentie tekst. Zoals het nog steeds verboden is om de advertentie tekst te laten doorlopen in de URL.
Nu zie ik echter deze advertentie van Google zelf. En ik kwam eerder een andere advertentie van Google tegen waar dezelfde techniek werd gebruikt. Die kan ik helaas niet meer vinden, maar volgens mij was het op het woord [adwords].

Als ik de Google AdWords richtlijnen nalees, kom ik niks tegen over de kopregel en de advertentietekst. Morgen Google maar eens mailen (bellen kan deze week niet, ze zitten met z’n allen in San Francisco voor een sales meeting) en vragen of dit is veranderd. Of dat ik dus toch dement begin te worden. Als het niet is veranderd, vraag ik me af waarom niemand de techniek gebruikt.

Ik heb dus meteen maar een aantal advertenties gemaakt die een doorlopende kopregel hebben. Kijken wat ermee gebeurt de komende dagen…

2 gedachten over “Google AdWords richtlijnen veranderd?

 1. Ulco

  Dit was mij ook al opgevallen (sinds het nieuwe jaar). Ook worden sinds die periode mijn sites overspoeld met advertenties voor dieetpillen, vochtvreters, herbalife en andere compleet ongerelateerde advertenties (kijk voor voorbeeld op ulco.nl).

  Like

 2. Ruben Timmerman Berichtauteur

  Reactie van Google:

  Ja, de titel van een advertentietekst mag wel doorlopen in de eerste regel van je advertentietekst.

  Ik vroeg: “zijn de richtlijnen veranderd?”, maar daar kwam dus geen direct antwoord op 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s