AJAX backbutton/ Jobs Movie/ Learning Theory/ Accessibility SEO

Je leest zo wat af, in die blogosphere. Ook wel heel leuke of interessante dingen waarvan je denkt: “Goh, dat zouden anderen ook moeten lezen of zien.” Die dingen zijn echter niet altijd interessant of relevant genoeg om er hier een heel artikel aan te wijden. Daarom af en toe een overzicht als dit:

 • Crash course in learning theory
  Voor iedereen die anderen wel eens wat probeert te leren. Goede theorieën en tips over het vasthouden van aandacht en de werking van het menselijk brein. Zeker ook interessant voor webloggers die bloggen om hun lezers iets te leren (zoals hier soms gebeurt ;)).
 • steve jobs poster: enemy of the gatesDesign a Steve Jobs movieposter
  Een wedstrijd om een iPod te winnen met hilarische filmposters met Steve Jobs (Apple CEO) in de hoofdrol. Opvallend vaak Bill Gates in een bijrol…
 • Fixing the Back Button and Enabling Bookmarking for AJAX Apps
  Het grootste probleem van AJAX webpagina’s/ applicaties is dat de back button en het maken van bookmarks niet meer werkt. Hier een zeer netjes uitgewerkte oplossing voor het probleem. En hier een demo ervan. (via Naar Voren)

 • Accessibility = zoekmachine optimalisatie
  Het is niet de eerste keer dat het gezegd wordt, en zeker niet de laatste. Maar als je je site toegankelijk maakt, als het even kan zoveel mogelijk gebruik makend van webstandaarden, zul je beter gevonden worden in zoekmachines. Het scheiden van opmaak en content is hiervan een van de basisprincipes.

  Zoekmachines en mensen met functionele beperkingen vinden opmaak toch niet interessant. Dus je content moet zonder opmaak net zo goed te lezen zijn als mét. Toch weer een must-read voor marketeers, zoals altijd bij Alistapart.

Dat was hem wel weer even. Een goeie cleanup van artikelen die in een to-post lijstje stonden maar de “cut” niet gehaald hebben 😉
Suggesties zeer welkom!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s