MSN AdCenter nader bekeken

MSN AdCenter screenshotZoekmachine marketeer Oilman bekijkt MSN AdCenter. AdCenter is MSN/ Microsoft’s antwoord op Overture en Google AdWords, maar is nog in “gesloten” Beta.

Natuurlijk is het leuk wat screenshots en mogelijkheden te zien van AdCenter, maar nog leuker vind ik dat Oilman zegt:

My plan is to blog my AdCenter Adventure as I learn PPC from the MSN point of view. I hope some of you come along for the ride and learn along with me and I’d imagine along the way we’ll uncover some cool and not so cool pieces of AdCenter. Keep in mind I’m not planning on reading any instructions or tips along the way. We’ll see how intuitive the interface is.

Met het oog op meer en meer kleine (MKB) adverteerders die ook aan zoekmachine adverteren willen doen, een goed uitgangspunt. En natuurlijk interessant voor de zoekmachine marketing bureaus die straks ook met MSN AdCenter hun meerwaarde moeten bewijzen. Misschien kan Microsoft een hap uit het marktaandeel van de bureaus nemen als kleine ondernemers zelf aan de slag kunnen met MSN AdCenter.

Hoewel, Google AdWords heeft een heel erg goede interface maar is door de complexiteit van hun algoritmes en de mogelijkheden, toch veel te ingewikkeld voor een kleine ondernemer.

Een aantal van Oilman’s observaties:

 • Adverteren op tijd
  Een feature die de Google AdWords en Overture “missen”: advertenties alleen op bepaalde tijdstippen tonen. Oilman zegt dat hij de advertenties “natuurlijk” ’s nachts uitzet. Ik vraag me af waarom iemand die toevallig laat op blijft en een relevant keyword intikt, niet ook gewoon een goede lead is. In ieder geval een erg leuke extra dimensie in biedstrategie!
 • Screenshot MSN AdCenterKeywords selecteren makkelijk en snel
  Een intuïtieve interface voor het selecteren en vooral uitbreiden van keywords. Sneller dan Yahoo en Wordtracker. Over AdWords zegt Oilman niks, maar dat komt omdat hij iets tegen Google heeft, zo lijkt het. De beschreven interface lijkt op die van Google overigens.
 • Goedkeuring redactie nodig, net als bij Overture!
  Kennelijk gebruikt MSN AdCenter voor advertenties en keywords ook een soort goedkeuringsproces waar een redactie eerst goedkeuring moet verlenen. Bij Google is er ook een redactie maar die kijkt alleen naar advertenties die buiten het eigen Google netwerk geplaatst worden. En voor zover ik kan inschatten alleen na een alarm van een slimme Googlebot.
 • Microsoft/ MSN AdCenter keywordsMaar ook landingspagina check, net als Google!
  Maar iets later blijkt dat AdCenter direct 6 keywords heeft afgekeurd met als reden “Landing page content not relevant,Undesirable content per editorial guidelines”. Kennelijk heeft Microsoft dus kwalitatieve features van zover Google als Overture overgenomen. Google bekijkt sinds kort ook landingspagina’s. Al wordt daarbij vooral naar relevantie gekeken om de “quality score” te berekenen. Een landingspagina kan door Google AdWords niet afgekeurd worden voor irrelevantie.

Oilman heeft later nog een update gedaan in MSN AdCenter Adventure Part 2. Daarin blijkt dat de “rejection rate” van de MSN bot wat hoog en vooral agressief is. De keywords worden simpelweg op de landingspagina gezocht, als ze er niet op staan worden ze geweigerd.

Ik dacht dat MSN AdCenter inmiddels ook in Duitsland en Frankrijk in Beta was gegaan. Heeft iemand hier toevallig ervaring mee, of andere updates gelezen? Ik ben heel erg benieuwd, vooralsnog vind ik het er positief uitzien.
Oh, en ik hoorde afgelopen week dat Overture een update in de planning heeft staan voor komende week. Dat mag ook wel, na al die stilstand en de steeds vermoeiender wordende interface… Iemand hier wat voorkennis over?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s