Please, gebruiker controle over flash banners!

http://adv0005.247realmedia.com/RealMedia/ads/adstream_sx.ads/247RMads.ClickZ.MediaBuying/247RMads/CZ-MediaBuying-360×800/152986263?http://www.clickz.com/RealMedia/ads/click_lx.ads/clickz/clickz/www.clickz.com/experts/media/media_buy/article/152986263/flex/OasDefault/24_7RealMedia_3k/CZMediaBuying360x800.html/35333533316332313432643063626130?

Ik heb niks tegen flash banners. Sterker nog, de meeste zijn leuker, informatiever en interactiever dan ouderwetse banners (is dat een pleonasme?). Ik moet zelfs toegeven dat ik soms uitgebreid naar een flash filmpje of game als banner zit te staren, terwijl ik voor de content kwam. En ik ben niet de enige.

Deze banner van 24/7 Real Media was een goed voorbeeld, ik vind de boodschap leuk en de verpakking nog leuker. Maar na 3 loops heb je het wel gehad eigenlijk. En dan moet je nog 3/4 van het artikel op Clickz.com lezen, met die aandachttrekker ernaast die in dit geval net zo breed is als de content. Dat vergt een hoop concentratie of bannerkillers…

Het enige dat de bannerbouwer had hoeven doen is een paar play controls toevoegen bovenaan de banner. “Play”, “rewind”, “visit site” en “stop animation” zouden de banner recht doen. Of misschien een “rate this banner” knop, dat lijkt me ook goede feedback voor de volgende bannercampagne. Moeilijk kan het niet zijn, en er zijn vast ook al zat voorbeelden, anyone?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s