Web 2.0: Flash 8.5 + Flex 2.0 + AJAX = indrukwekkend

Presentatie Macromedia op Web 2.0 "Flash is your friend"Op de Web 2.0 conferentie presenteerde Macromedia een aantal nieuwe versies van hun software. Voornaamste doel was duidelijk maken dat Flash en HTML vrienden zijn, en dat AJAX technieken goed met beide overweg kunnen om rijke applicaties te maken, die versie 2.0 van het Web moeten vormen. Bekijk de streaming video bij Google.
De presentator maakt in 5 minuten een simpele applicatie met Macromedia’s WYSIWYG software ontwikkel tool Flex 2.0. Verder wordt verteld over de enorme penetratie van Flash (98%), meer dan Windows. Bovendien is Flash daardoor als videospeler ook “de beste keuze”. Ook Google is onlangs van open source videospeler VLC overgestapt op Flash voor video.google.com.

Verder wordt een alpha versie van Measure Map gepresenteerd, software voor weblog statistieken. Daarin wordt uitgebreid gebruik gemaakt van interactie tussen Flash als gebruikersinterface, en de rest van de pagina in HTML.

Ook vertelt hij trots nog wat voordelen van Flash waarvan er twee wat opportunistisch klinken:

  • “Google indexeert Flash.” Google indexeert niet veel, tot 101Kb, en veel minder gestructureerd en goed dan HTML.
  • “Flash is accessible, it supports screenreaders”. Dat zal niet het geval zijn bij alle screenreaders, en accessibility voor Flash is, door de manier waarop Flash sites worden gebouwd, veel moeilijker te realiseren dan bij gewone HTML.

3 gedachten over “Web 2.0: Flash 8.5 + Flex 2.0 + AJAX = indrukwekkend

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s