Apple’s afstandbediening: 6 knoppen. It’s fantastic.

Jobs toont Apple's afstandbediening met 6 knoppenBij de presentatie van de nieuwe video iPod werden ook de nieuwe iMac (“even thinner!”) en de applicatie Front Row gepresenteerd. Front Row komt met een afstandbediening, Apple style… Dat verschil betekent 6 knoppen in plaats van de 45 die je bij een HP Windows Media Center PC krijgt. (zie afbeelding voor “verbaasde” Steve Jobs)
Nu is het natuurlijk makkelijk scoren zo, want de functionaliteit van de iMac zit verstopt in menu’s waarvoor je vaker zult moeten drukken. Maar de toon is gezet en Steve Jobs heeft een punt. Waarom zou elke denkbare functie met 1 druk op 1 speciale knop op de afstandbediening moeten zitten?

Front Row ziet er uit als een behoorlijke Windows Media Center killer, maar een iMac doet nog steeds minstens $1299,- (update: zelfs €1379,-, stevige koerscorrectie zullen we maar zeggen – thanks Wicher). Daar kan je een stevige PC voor kopen volgens mij, al zal hij dan niet zo gebruikersvriendelijk zijn misschien…

Bekijk de complete, langdradige, presentatie “Apple Special Event” (iTunes+Quicktime benodigd). Na het kijken weet je een ding zeker: “It’s fantastic”.

6 gedachten over “Apple’s afstandbediening: 6 knoppen. It’s fantastic.

 1. Wicher Malten

  Hoewel ik Apple’s afstandbediening (Shuffle-stijl) en de ‘less is more’-stijl bejubel, vraag ik me serieus af hoe handig deze afstandbediening daadwerkelijk is voor usability: hangt het er niet volledig van af hoe duidelijk wordt aangegeven welke knoppen wat doen?
  Als van Microsoft’s 43 knoppen snel duidelijk is welke knop wat doet, is dat dan niet beter?

  Overigens, iTunes is NIET benodigd.

  Like

 2. Ruben Timmerman Berichtauteur

  Probeer maar eens van Apple.com Quicktime te downloaden. Dan krijg je iTunes erbij, of je het wil of niet. En je zult hem ook moeten installeren. Of je dat wilt of niet. Maar nee, de film speel je nog steeds met Quicktime.
  Maar dan zit je dus wel met 20+MB aan rommel die je hebt geinstalleerd. 😐

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s