Online marketeers: neem voorbeeld aan offline sampling

"Echte foto" Nokia promotie in Fortune magazineIn navolging van het vorige bericht een ander mooi offline marketing voorbeeld. In het magazine Fortune zat een echte op Kodak papier afgedrukte foto, gemaakt met de nieuwste Nokia. Om te bewijzen dat deze mobiele telefoon met camera ook hoge kwaliteit foto’s kan maken.

Het belang van samples is vaak aangetoond. Een product met een foto levert een hogere conversie op dan zonder. Video, panorama/ 3D foto’s, maar ook gebruikers ervaringen en reviews dragen hier nog verder aan bij. Niet voor niks implementeert Speurders videobeelden en gebruikt Nike 3D plaatjes van schoenen. Je kunt stellen dat elke mogelijkheid benut moet worden om een product te belichten. Voor elk product is iets denkbaar en ik denk dat “hoe meer hoe beter” hier altijd opgaat.

Bij een boek hoort een inhoudsopgave en een kaft, misschien een paar bladzijden en informatie over de auteur.
Bij een bungalow een foto of liever een virtuele toer en verhalen van mensen die eerder de bungalow huurden. Bij een cursus een stukje van de gebruikte presentatie en credentials van de docenten.
Bij een lening een exacte op maat gemaakte offerte met uitleg over de maandelijkse financiele gevolgen.

In dat licht is het vreemd dat Google wordt aangeklaagd door uitgevers die niet willen dat hun boeken doorzoekbaar worden. Er is toch geen betere sample denkbaar dan een relevante match uit jouw boek met een probleem van een zoekende internetter? (jouw volgende klant dus!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s