Huur mij in

Hieronder enkele voorbeelden van dingen waar ik voor word ingehuurd. Natuurlijk kunt u contact met me opnemen om de wensen van uw organisatie door te nemen. Mijn ervaring ligt op het vlak van usability, zoekmachine marketing en internet projectmanagement. Naast enkele eigen (online) startups heb ik 4 jaar in de bureauwereld gewerkt aan verschillende grote projecten. Sinds 1998 ben ik professioneel met internet bezig, dus ik kan vanuit mijn ervaring organisaties ook met bredere vraagstukken helpen. Bekijk voor meer voorbeelden ook mijn referenties.

Presentatie / Inspiratie sessie

Voor voorbeelden van mijn presentaties over online marketing, usability en zoekmachine marketing kunt u enkele online video’s bekijken. Het doel van mijn presentatie is zowel te inspireren als te leren. Inspiratie door veel voorbeelden, leren door concrete tips en bewezen vuistregels.

Ik neem mijn presentaties meestal op op video zodat u hem binnen uw organisatie kunt verspreiden op DVD of intranet. Als het een openbare presentatie betreft zet ik hem met toestemming ook hier op Usarchy.

Usability review & workshop

Een review duurt meestal 1 tot 3 dagen, daarin loop ik website door op basis van mijn ervaring en de wensen van uw organisatie m.b.t. conversieverhoging. Daarbij neem ik uw doelgroep (evt. uitgewerkt in persona’s) als uitgangspunt. Toegang tot webstatistieken helpt mij voor onderbouwing en nieuwe eye-openers.

In plaats van een rapport op papier lever ik doorgaans een workshop van 2 a 3 uur als conclusie van een usability review. Daarin toon ik mijn bevindingen en verbetersuggesties aan de hand van screenshots en voorbeelden van andere websites uit dezelfde sector. Liefst zijn bij deze workshop zowel techneuten, (interaction) designers als webredacteuren en managers aanwezig. We eindigen met een concreet plan van aanpak voor verbetering van de website.

  • Opdrachtgevers waarvoor ik recent een review met workshop heb gedaan zijn Intermediair, DAG, KRAS, Natufit, Wakoopa en Respectance.
  • De kosten voor een review met workshop liggen doorgaans tussen de €2.500 en €3.500,- afhankelijk van de lengte en inhoud.

Usability & zoekmachine marketing training

Ik heb in het verleden voor LECTRIC Internetopleidingen en de Hogeschool Utrecht de open usability en zoekmachine marketing trainingen en cursussen opgezet en gegeven. Daarbij ging het om 1 tot 5daagse trainingen die het hele vakgebied beslaan. Vanuit die uitgebreide ervaring geef ik nu kortere trainingen van doorgaans 0,5 tot 2 dagen. Daarin hou ik rekening met het niveau en de functies (design, management of juist meer technisch) van de doelgroep door mijn voorbeelden aan te passen aan uw organisatie. Zie de speciale pagina voor meer informatie over trainingen.

Advies, begeleiding en de kritische buitenstaander

Naast bovenstaande diensten ben ik voor een aantal opdrachtgevers actief als adviseur. Hierbij komt mijn ruime ervaring in grote webprojecten, zoekmachine marketing en usability onderzoek van pas. Veelal fungeer ik als de kritische buitenstaander die op regelmatige basis meekijkt met de ontwikkelingen en hierover zijn gefundeerde mening geeft.

Met name in web(re)design trajecten kan ik van waarde zijn door te helpen met selectie van bureaus, reviewen van deliverables (zowel van opdrachtgever als bureau) en begeleiden van brainstormsessies die concreet resultaat opleveren.

Neem gerust contact op!

Mocht u interesse hebben in een van bovenstaande dingen, of een andere wens of vraag hebben, neem dan gerust contact op. Als ik wegens drukte of inhoudelijk niet de beste persoon ben om te helpen, kan ik meestal wel suggesties doen voor bureaus of freelancers die beter passen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s