Referenties

Hieronder vindt u enkele referenties van opdrachtgevers waarvoor ik heb gewerkt. Als ue meer informatie of voorbeelden wilt van het werk dat ik heb gedaan, neem dan gerust contact op. Zie voor meer referenties mijn LinkedIn profiel.

Hyves: usability reviews en continue begeleiding

Ruben combineert de orthodoxe usability guidelines van Jakob Nielsen met de common-sense approach van Steve Krug. Zijn
kritische maar frisse blik op usability-issues maakt hem een erg goede sparringpartner. Daarnaast heeft Ruben ook zijn eigen netwerk ingezet om ons team te verrijken met de juiste mensen.
Floris Rost van Tonningen / Hyves

Voor Hyves heb ik in 2007 een usability review van enkele dagen gedaan. Sindsdien ben ik op periodieke basis betrokken bij het ontwerpen van verbeteringen. Samen met externe en interne designers en developers proberen we de enorme website stapje bij beetje te verbeteren. Dit werk is een van de meest uitdagende projecten waar ik momenteel mee bezig ben, gezien de grote impact van wijzigingen op een site met 6 miljoen gebruikers en 4 miljard pageviews per maand.

VNU Media / Intermediair – usability review & workshop

Ruben weet feilloos de vinger op de zere plek te leggen. Zijn kennis van zaken is groot en manier van presenteren en communiceren inspirerend.
Sander ten Heijer / VNU Media, Intermediair
Intermediair wilde een start maken met het verbeteren van de website usability. Doelen waren o.a. het verhogen van het aantal pageviews per bezoeker en het aantal terugkerende bezoekers. Na een uitgebreide usability review heb ik een interactieve workshop georganiseerd. Daarbij waren de redactie, productmanagers, accountmanagers en online marketeers aanwezig. We bespraken mijn kritiek aan de hand van voorbeelden en hebben meteen een stappenplan gemaakt. De eerste verbeteringen zijn inmiddels zichtbaar op de website.

Thomas Cook – online marketing “inspiratiesessie”

Delivering intriguing and inspiring food for thought, Ruben can surely be recommended for beginners, as well as for advanced audience.
Kadri Nieuwmans / Thomas Cook
Thomas Cook heeft recent al haar websites vernieuwd. Niet alleen Thomascook.nl, maar ook Neckermann en Vrijuit kamen aan bod in een presentatie van een uur. De 25 aanwezigen werden getrakteerd op een verhaal over de reisbranche dat gebaseerd was op mijn verhaal bij Emerce Insight Travel (video). Daarin waren echter zeer veel voorbeelden verwerkt van de sites van Thomas Cook, om de aanwezige product- en brandmanagers te inspireren op een andere manier naar hun websites te kijken.

D-Reizen – Webredactie workshop zoekmachines & usability

Enthousiasme, gedrevenheid en hoog kennisniveau op gebied van o.a. Usability / SEO / SEA. Maken in toekomst graag nog eens gebruik van zijn diensten.
Frans van der Werff / D-reizen
D-reizen zit in een traject voor doorontwikkeling van de website. Om de webredactie en interne vormgevers quick wins te geven in afwachting van de lancering van een nieuwe website, heb ik een workshop van een middag gegeven. Daarbij kwamen zowel zoekmachine optimalisatie als usability aan bod. De nadruk lag op verbeteringen die met weinig middelen en tijd te realiseren waren.

Zibb/Bizz – Presentaties zoekmachine marketing

Ruben is in staat om zijn kennis zeer toegankelijk te maken voor een groep mensen met verschillende kennisniveau’s. Zonder uitzondering positieve reacties op zijn workshops!Mireille Derks / Reed Business, Zibb
Reed Business organiseert met Zibb, Bizz en de Nyenrode Business Universiteit regelmatig ondernemersupdates. De eerste update over zoekmachine optimalisatie werd door 3 keer 250 ondernemers bezocht. Mijn presentatie daar had veel praktische tips voor de aanwezigen om direct mee aan de slag te kunnen. De tweede ondernemersupdate ging over e-commerce, en binnenkort volgt een derde wederom over zoekmachine marketing. Ik kreeg na elke sessie zeer veel leuke feedback van collega ondernemers.

Emerce – Presentaties over usability

Ruben is als usability expert een inspirerende en grappige spreker die zijn publiek weet te boeien. Zijn presentaties op maat, vol met leuke voorbeelden, zorgen ervoor dat het publiek hem niet vergeet.Rebecca Rijnders / EmerceVNU Media onderdeel Emerce organiseert regelmatig de Emerce Insight: een dag lang evenement met diverse sprekers, gericht op 1 sector. Ik sprak als dagafsluiter op de Insight Banking, Travel & Tourism, Publishing en FMCG. Alle presentaties zijn als video te bekijken op Usarchy, zie hiervoor de Emerce Insight tag in de kennisbank.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s