Presentatie Emerce eDay: Usability zit in je organisatie, niet in je website

In mijn presentatie op eDay, waar ik eerder al een voorproefje van gaf, had ik het onder anderen over redesigns. Die zijn vaak het gevolg van het ego van de webbouwer, de nieuwe marketing manager, en wie zich verder voor de website verantwoordelijk voelt. Zij willen graag een nieuwe website om te laten zien hoeveel beter het kan dan het nu is. Maar dat zorgt ervoor dat de organisatie er niet wijzer van wordt. Als je immers alles tegelijk verandert, kun je niet meer achterhalen welke onderdelen juist wel of niet goed werkten. In de video eindig ik dan ook met de “angry mob” die een redesign eist. Ook hier zit usability dus in je organisatie, en de website is daar slechts een uitvloeisel van…

5 gedachten over “Presentatie Emerce eDay: Usability zit in je organisatie, niet in je website

 1. Arjan Haring

  Oh ja, vergeten. Check out Jasper van Kuijk – TU Delft. Hij gaf een super strak praatje “No silver bullet – why making usable consumer electronics requires organizational change” op het Design for Usabilty symposium in Delft afgelopen donderdag.

  Deze man is echt heftig slim. En heel leuk ook trouwens.


  Like

 2. Pingback: Over ‘echt’ pionieren met web 2.0 « Neem de tijd …

 3. Max

  Mooi even snel goede punten aangehaald. Een belangrijk punt wat zeker voor mij geldt,  is het gebruik maken van open source software. Je moet namelijk niet afhangkelijk willen zijn van 1 aanbieder.

  Like

 4. Maarten

  Beetje onzin verhaal.
  Het is zeker goed eerst een tryout te hebben,. maar beweren dat een standaard pakket beter is dan wat je ontwikkelaars kunnen maken dat is onzin (of je hebt de verkeerde ontwikkelaars).

  Wie is er nou werkelijk gebaat dat je 1 van de 100en bent die hetzelfde pakket, systeem en vaak daardoor hetzelfde concept hebben?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s