Presentatie zoekmachine optimalisatie @ Horeca congres

Presentatie zoekmachine marketing2 maanden geleden mocht ik een presentatie geven op een congres van Horeca Nederland en Hospitality First. Het congres heette “Love @ First Site”, ging over internet en werd bezocht door restaurants en vooral veel hotel(keten)s. Mijn taak: breng ze wat kennis en gevoel bij over hoe ze beter kunnen scoren in Google.

Dat was een leuke en dankbare taak, want de reissector is een hele interessante, vanuit zoekmachine optimalisatie oogpunt. Ik heb het met name over de strijd tussen vergelijkers (de Easytobook‘s) en aanbieders (de hotels zelf). Een favoriet onderwerp omdat je in de top10 van Google perfect kunt zien hoe de vergelijkers er met de buit vandoor gaan

Hieronder de video van de presentatie, en daaronder de slides die ik gebruikte:


Zoals je hoort zoek ik nog steeds naar een goede reversmicrofoon (zender+ontvanger) voor bij mijn digitale camera. Als je daar tips voor hebt hoor ik het graag want die dingen zijn vrij duur of mogen niet naar Nederland verkocht worden (zal wel iets met frequenties te maken hebben).

7 gedachten over “Presentatie zoekmachine optimalisatie @ Horeca congres

 1. Eduard Blacquière

  Prima verhaal. Goede combinatie van local & universal search, waar zeker kansen liggen voor de doelgroep van deze presentatie.

  Het geluid is nog vrij aardig te verstaan vind ik. Op basis waarvan noem je de Nederlandse “Voor thuis” sites in je laatste slide?

  Like

 2. Thijs

  Leuke presentatie. Je eenvoudige manier van uitleggen waar het om gaat is zeer waardevol. Ook leuk dat je een filmpje met een powerpoint mixed 🙂

  Duidelijk verhaal en leuk gebracht.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s