Design for Conversion: Eindelijk een Coole Conferentie

Kijk even in je agenda of 19 september nog vrij is. Zo ja: zet er Design for Conversion neer. Zo nee: haal weg wat er staat en zet er Design for Conversion neer.

Deze conferentie gaat over… (tromgeroffel)… design en conversie. En dan op een behoorlijk niveau met echt goede sprekers die echt goed focussen op conversie. Geen zweverige praatjes en spannende toekomstvisies, maar de top op usability optimalisatie gebied.

Keynotes van conversie toppers

Er zijn 3 keynotes. De eerste van Andrew Chak, auteur van het boek Submit now: Designing Persuasive Websites. Chak is de real deal, een bak met conversie ervaring waar je u tegen zegt. Zie bijvoorbeeld dit interview uit 2003.
Tweede keynote is van BJ Fogg, oprichter van het Stanford Persuasive Technology Lab en auteur van Persuasive Technology: Using Computers to Change What We Think and Do. Ook bepaald geen groentje dus, ik kan niet wachten om hem te horen.
Derde keynote is van Steve Jackson, o.a. voorzitter van de internationale WAA (Web Analytics Association) wiens in 2003 opgerichte web analytics consultancy werd overgenomen door Satama. Hij gaat zijn conversion assessment methode uit de doeken doen.

Het beste van Neerlands bodem

De Nederlandse Design for Conversion Teamcaptains

De Nederlandse Design for Conversion Teamcaptains

Maar het leukste had ik nog niet eens verteld… De conferentie heeft een uniek format waarbij je wordt “gedwongen” (dat heet conversie ;)) om mee te doen. Je wordt in een team ingedeeld waarmee je n.a.v. het geleerde samen aan cases werkt. De teams staan onder bezielende begeleiding van een aantal Nederlandse captains, allemaal usability, analytics en design fanatiekelingen. En ik mag ook captain zijn van een team, samen met mijn usability-homie Stefan Wobben. We gaan er natuurlijk alles aan doen om te winnen door onze onstuitbare focus op usability en conversie.

Andere teamcaptains zijn analyticsfreak Ton Wesseling, designheldin  Tanja de Bie, SEO-nerd Peter van de Graaf, emotie+design evangelist Marco van Hout en nog meer Nederlands conversiegeweld.

Tot slot: vergeef me mijn enthousiasme maar ik heb er echt zin in 🙂 En registreer je voor deelname, al was het maar voor de belachelijk lage prijs (dat meen ik serieus) van 179eur (dat was de early bird prijs) 199eur.

13 gedachten over “Design for Conversion: Eindelijk een Coole Conferentie

 1. Christ

  Inderdaad een erg leuk congres! Zowel qua sprekers (ben erg benieuwd naar Andrew Chak als spreker) als opzet met die teams! Helaas helaas ben ik dan ook vakantie, maar ik ga hier vast wel een mooi verslag lezen toch?

  Like

 2. Arjan Haring

  Ik kan ook niet wachten.

  Aanmeldingen komen binnen als een malle.

  Voor degene die nog willen komen, doe het voor het einde van vandaag wil je nog zeker zijn van toegang.

  Na vandaag kan ik niets meer garanderen. Verwachting is dat we voor woensdag vol zitten.

  Like

 3. Lenny de Rooy

  Het was erg interessant en gezellig! Bedankt voor het posten, anders had ik er niet vanaf geweten.

  Voor de geïnteresseerden: een kort verslagje is te vinden op ons weblog (zie link).

  (Hee Ruben, ik post eindelijk op je blog!)

  Like

 4. Arjan Haring

  Wat mis ik de tijd, dat dit soort blogpostings werden geschreven.

  Nu moet ik zelf het harde werk doen. Wordt overigens wel de leukste DfC die er ooit heeft plaatsgevonden.

  Je komt dit keer toch “gewoon” als deelnemer? Hoe is het nu om vader te zijn? Grote veranderingen of valt het wel mee?

  Hopelijk tot snel!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s