Usarchy redesign: De vorm is klaar (zo’n beetje)

Usarchy redesign homepage thumbnailNa de vorige feedbackronde zijn er een aantal dingen gewijzigd in de vormgeving. De blokjes zijn gebleven maar hebben een iets uitgesprokener vorm gekregen, om de pagina wat meer smoel te geven. Ik moet toegeven: als ik mezelf zou adviseren zou ik niet 100% tevreden zijn met dit ontwerp, en misschien zelfs wel voor de blauwe variant kiezen. Maar ik offer bewust een klein beetje usability op om een wat opvallender ontwerp te hebben. Ik denk dat dat voor mijn marketing namelijk ook belangrijk is, dus het is weloverwogen πŸ˜‰

Wat ik met de kennisbank ga doen weet ik nog niet precies. Ik heb er een hoop ideeΓ«n over, maar ik denk dat de beste weg in dit geval gewoon is om te proberen en te kijken wat aanslaat. Ook hangt het af van wat Joost kan en wil bouwen natuurlijk, want er zitten wel wat dingen in die ik nog niet eerder in WordPress heb gezien πŸ™‚ Gezien het insane schema wat Joost erop nahoudt, denk ik dat we nog wel even bezig zijn met bouwen. Maar zodra dat kan zal ik de voortgang en publique laten zien op basis van de huidige database met de nieuwe WordPress implementatie.

Hieronder kun je naast de homepage nu ook de artikelpagina en de kennisbank homepage zien. Voor de oplettende kijkers thuis: er is een taalswitch bijgekomen want ik ga binnenkort ook in het Engels bloggen. Ik blijf net zoveel in het Nederlands schrijven, maar goede artikelen zal ik “lokaliseren” (vertalen en voorzien van internationale voorbeelden). Er zullen zeker nog kleine wijzigingen in het ontwerp komen, maar die voeren we direct door in de HTML.

Usarchy redesign homepage

Usarchy artikel pagina

Usarchy kennisbank home

Tot slot kan ik alvast aankondigen dat ik met Joost ga kijken of we het Usarchy ontwerp ook als WordPress theme kunnen uitbrengen. Ik denk dat veel mensen het gebruik van een aantal features erg leuk zouden vinden, en het is een goede manier om aan je zoekmachine populariteit te bouwen.

Feedback blijft natuurlijk zeer welkom!

28 gedachten over “Usarchy redesign: De vorm is klaar (zo’n beetje)

 1. Xavez

  Nice. Ik zou wel ?Β©?Β©n ding veranderen: het vlagje van Engeland zou ik weglaten. Amerikanen lezen namelijk ook in het Engels, alsook de bevolking van Malta en Australi?Β΄… Een tweeletterige taalcode (volgens ISO-standaarden) volstaat wel denk ik. Op die manier wordt er niemand gediscrimineerd/verward.

  Like

 2. Ruben Timmerman Berichtauteur

  Thanks guys!

  Xaves: ik kies voor de belediging boven de vaagheid van slechts 2 letters. Bedenk vooral dat 2 letters gewoon niet opvallen, dus de kans is dan groter dat iemand de taalswitch volledig over het hoofd ziet. Het vlaggetje heeft dus een dubbelfunctie πŸ˜‰

  We zouden nog zo’n gedeeld UK/US vlaggetje kunnen maken, maar ergens vind ik het ook wel mooi om Amerikanen aan hun roots te herinneren πŸ˜‰

  Like

 3. Xavez

  En dan zou je nog de Australi?Β΄rs uit de boot laten vallen :p.

  Nuja, ik maakte de opmerking eigenlijk om dat ik me vaag een usabilityonderzoek herinnerde waarbij bleek dat mensen een tweeletterige taalcode net beter herkenden dan vlaggetjes, omdat het bij de moedertaalsprekers van die groep zo ingebrand zit dat EN Engels is, (net als NL voor Nederlands staat of ES voor Spaans). Je kan het er eventueel laten uitspringen door middel van een kleurtje? Ik zeg maar wat :). Ik zoek in elk geval dat onderzoek nog eens op!

  Like

 4. Edwin

  Nice…. oogt voor mij rustiger dan de huidige. ‘k snap niet helemaal waarom de blauwe meer usable zou zijn, maar heb dan ook niet de oudere artikelen gelezen. Can’t wait πŸ™‚

  Like

 5. Joost

  Ziet er erg mooi uit Ruben. Halverwege wilde ik al Google Talk openen om te gaan vragen of je de template ging delen…. wil ik best wel een linkje voor hebben onderin de template πŸ˜‰

  Like

 6. Simlock

  Ik kan nog niets over de nieuwe plugins en het script zeggen, maar over de vormgeving kan ik wel iets zeggen, het ziet er gelikt uit. Echt netjes, mooi, modern. Ik kan me er wel in vinden!

  Like

 7. Ferry den Dopper

  Strak design Ruben! Ziet er erg leesbaar uit. Ik ben benieuwd hoe goed bij jou de gerelateerde artikelen gaan werken. Ik heb het geprobeerd, maar ik vond de suggesties niet ‘gerelateerd’ genoeg. Wat betreft het Engels, ik ben zelf voorstander van gewoon voluit “English”.

  Like

 8. Ruben Timmerman Berichtauteur

  Ferry: voor gerelateerd gebruik ik een handmatige plugin, nu ook al. Daarmee search je gewoon op keyword en vink je de related’s aan. Is effe werk, maar dan zijn ze ook wel echt related.
  “English” voluit heeft ook mijn vookeur maar toen ik dat de designer briefte kwam hij hiermee (je moet er namelijk ook weer “Nederlands” in kunnen passen dus dan neemt ‘ie veel plek in). Dus dat accepteer ik dan πŸ™‚ Ik denk dat dit op zich ook duidelijk is.

  Like

 9. Bowie Derwort

  Ziet er mooi uit! Na alle schetsen komt deze ineens duidelijk en rustig over dus dat betekent dat je goeie keuzes hebt gemaakt πŸ˜‰

  Ik zou persoonlijk de bovenbalk een (het groene) kleurtje geven om het licht fletsige te doorbreken. Maar dat is echt smaak gebonden hoor…

  Vooral de indeling is erg logisch en helder…Top gedaan!

  Like

 10. Anthony

  @ Rogier

  Ik heb er wel mooiere gezien, maar deze hoort zeker bij de top 5. Bovendien vind ik het ook knap dat je de tijd ervoor neemt. Ik las er naar mijn idee al half oktober iets over als ik me niet vergis en het is nog steeds niet gerealiseerd. Met dit in mijn achterhoofd, denk ik dat het een uitstekend platform gaat worden.

  Like

 11. Wilco

  Ziet er TOP uit Ruben! Lekker strak, duidelijk en zeer overzichtelijk. Again, top!

  Ik zou het vlaggetje echter niet in zo’n “tekstballon” zetten, het “lusje” naar beneden zou ik dus weglaten..

  Mocht je het bovengenoemde issue serieus een probleem vinden kun je evt. alle VS IP’s een Amerikaanse vlag voorschotelen, alle AU IP’s een Australische vlag, etc πŸ˜‰

  Like

 12. Marijn

  Ziet er goed uit πŸ™‚

  Graag haak ik nog wel even aan bij de opmerkingen over het taalvlaggetje.

  Ik persoonlijk vind het wel een grappig, speels ding. Maar in principe is mijn standpunt wat betreft taalkeuzes dat deze kwa hierarchie op een hoger niveau ligt dan het hoofdmenu.

  Daarnaast verwijst het vlaggetje naar het contentblok. Ik zou mij hierdoor kunnen afvragen of alleen de huidige pagina in het engels vertoond zal worden in plaats van dat ik geheel switch naar een engelstalige variant.

  Misschien is dit laatste wel de bedoeling. Mocht dat niet zo zijn dan zou een plek hiervoor in de meta mijns inziens misschien beter zijn.

  Like

 13. PWG

  Ik vind het mooi. Heel rustig. Die blauwe variant was zeker niet beter geweest. Tenzij je natuurlijk echt voor de Amerikaanse markt gaat.

  De artikelpagina vind ik nog net iets te kleurloos. Zeker omdat je misschien niet bij elk artikel van die kleurrijke foto’s toe kan voegen.

  Wat betreft het taalvlaggetje. Ik zou zeker het vlaggetje gebruiken. Maar ik zou het onderdeel maken van je service navigatie. Dus na sitemap.

  Verder ben ik helemaal weg van de tab navigatie. Maar dat moet wel anders zou ik mijn eigen website helemaal niks vinden.

  Like

 14. Martijn Duizendstra

  Ziet er netjes uit Ruben!

  Maarrrrrr ik mis toch wel een beetje de “blog-porno” van dat blauwe design, welke ik overigens zeker niet “Amerikaans” vind aandoen. Het kan ook gewoon zijn dat ik door al dat oranje liever de tegenhanger van die kleur ben gaan zien of dat ik gewoon een sucker for blue ben πŸ˜‰

  Verder ziet bij deze de combinatie van lichtbruin, groen en wit er wel frisjes uit. Anway, succes er mee ouwe “wereldverbeteraar”!

  Like

 15. celine

  Ja, het ziet er erg leuk uit. De groene blokken heeft denk ik ook wel een toevoeging wat betreft usability, gebruikers voelen zich dan meer thuis op de site. Misschien dat je nog iets kunt doen met het evenwicht tussen de groene blokken en de rest van de site.

  Verder vraag ik mij af of je nog iets wilt doen met die beoordeling.

  Like

 16. Martijn Duizendstra

  Ohja, over dat UK vlaggetje inderdaad (PWG zei het al). Ik zou het vlaggetje ook in het rijtje van RSS en Sitemap plaatsen, ook meer omdat het er nu een beetje bij is geplaatst zo van: “het moet toch ergens, hier is nog wat loze ruimte…”

  En nog eentje: misschien de icons bovenin ook een kleurtje geven, evenals je “action” buttons. Die vallen nu heel erg weg tegen de background.

  // Einde comments πŸ™‚

  Like

 17. Ruben Timmerman Berichtauteur

  Niels, cool voorbeeld man! πŸ™‚ Maar voor twee talen is het wel een beetje overdreven denk ik. Mijn Duits is (ondanks Duitse vriendin, shame on me ;)) niet goed genoeg om in te bloggen…

  Shit, voorbeeld is wel zo mooi dat ik hem eigenlijk wil gebruiken. Beetje suf dat je dan 2x moet klikken voor een actie die zo simpel is, argh…

  Like

 18. Niels Westerhof

  Ja, maar met twee talen was het ook zo ‘kaal’. Maar het kost inderdaad wel een extra klik. Maar mensen vinden het doorgaands niet zo erg om vaker te klikken als ze maar duidelijk zien waar ze het voor doen en wat het uiteindelijke resultaat is. Je zou zelfs de tweede klik er nog eventueel uit kunnen halen door het menu vertraagd weer te geven als je er met je muis overheen ‘hovert’.

  Mocht je iets in deze trend gaan doen, dan moet je denk ik wel goed laten blijken dat het een knop is waar een menustructuur aan vast hangt. Dus dan zou je even zo’n leuk driehoekje kunnen gebruiken die naar beneden wijst…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s