Usarchy Redesign: Ik eet mijn eigen hondenvoer

Het Usarchy Redesign project is al een tijdje onderweg, en kabbelt vrolijk verder. Ik heb een nieuwe designer gevonden en ben de eerste versies van het interactie ontwerp aan’t afronden. Daarnaast heb ik de afgelopen tijd veel geexperimenteerd met advertentie vormen. Vooral om gewoon te kijken wat hoe werkt, want echt rijk word je er niet van met mijn bezoekersaantallen.

Ik ben altijd zeer kritisch over advertenties, met name banners. Vooral omdat ze vaak irrelevant zijn, en niet werken. Ondanks dat heb ik wel banners van Emerce op de site staan, en ook Google AdSense advertenties. Verder heb ik recent de eerste gesponsorde boodschap geplaatst. Op die laatste kwamen wat negatieve reacties waarop ik deels had gehoopt juist om wat discussie los te maken over deze vorm van adverteren.


Onder het mom van “eat your own dogfood” heb ik daarom besloten geen advertenties meer op Usarchy te zetten. De Google AdSense gaat er in zijn geheel af, zo ook de banners. Ook gesponsorde artikelen gaan er niet meer komen voorlopig. Zoals je misschien hebt gemerkt staan er sinds kort ook vacatures op Usarchy, en uiteraard word ik daar ook voor vergoed. Ik zal daarmee blijven experimenteren, maar zeer terughoudend.

Omdat er natuurlijk contracten aan een aantal advertentievormen vastzitten, zal een en ander gefaseerd verdwijnen. Maar bij deze dus de belofte…

Tot slot: ik zal zeker verder experimenteren om meer te leren over advertenties en de mening van mijn lezers. Het zit er dus dik in dat er in de toekomst weer andere, of dezelfde, vormen van advertenties terugkomen. Ik ben vooral bezig te kijken naar partnerships met (andere) bedrijven, om meer geintegreerde vormen te creeëren, zoals TED en BMW dat bijvoorbeeld mooi doen.

(CC foto van Will Pate)

15 gedachten over “Usarchy Redesign: Ik eet mijn eigen hondenvoer

 1. Joost de Valk

  Heel goed. Die advertenties clutteren alleen maar… Ik heb er op joostdevalk.nl ook alleen 1 van mijn hosting provider, omdat die me in ruil daarvoor gratis hosting geeft, verder nog geen relevante advertenties kunnen vinden die geen ergernis opwekken…

  Like

 2. Houtje

  Kudos!
  Alhoewel in de naam der wetenschap wel veel mag πŸ˜‰
  Ik klik wel eens als dank voor een goed artikel op een ad. Misschien dat je hiervoor een vaste klikplek in kunt ruimen? Onee, dat mag vast niet. Oder?

  Like

 3. Wilco

  En een systeem dat er enkel ads voorgeschoteld worden aan users die voor het eerst op Usarchy komen, of (bijv.) Google als referrer hebben?

  Zo val je er de ‘vaste bezoeker’ niet mee lastig, maar als iemand “per ongeluk” via Google op Usarchy terecht komt mag hij gerust vrolijk doorklikken naar een (Google?) ad. Of denk ik dan te simpel?

  Like

 4. Mark

  Affiliate advertenties, zoals Joost ook al zij , van bijvoorbeeld een Hosting provider lijkt mij een goede optie.
  Naar mijn mening kunnen een aantal zorgvuldig gekozen advertenties op eenvoudige wijze meerwaarde bieden voor je bezoekers.

  Like

 5. Erno Hannink

  En als ik nu een advertentie wil plaatsen omdat een bedrijf op zoek is naar de beste Programmeurs, Datamining en Netwerkbeheerders. Op welk blog(!) zou ik deze dan kunnen plaatsen.

  Ofwel, welk blogs worden goed gelezen door programmeurs en netwerkbeheerders en zijn bereid om een advertorial met een lastig spel te plaatsen?

  Like

 6. Erno Hannink

  @Joost ik had er natuurlijk bij moeten zetten; Nederlandstalig.
  Blogads.nl concentreert zich op Nederlandse markt en heeft tot nu toe alleen maar Nederlandse klanten. In dit geval gaat het om een Nederlands-talig actie, met een Nederlandse actie site. Past dan weer slecht op jouw blog, toch?
  Je blog staat wel op mijn lijstje maar met opmerking Engelstalig.

  Like

 7. Ruben Timmerman Berichtauteur

  Erno: dat kan evt wel hier, maar niet in de vorm van een blogpost. In de linkerbalk heb ik nu vacatures van Spotajob staan, het zou kunnen dat die blijven of dat er andersoortige vacatures komen.

  In de enquete werd wel een aantal keer aangegeven dat relevante vacatures gemist werden, dus ik wil er wel ruimte voor maken.

  Like

 8. Ruben Timmerman Berichtauteur

  Laurens, iemand die ik erg goed ken en werkt bij een grote webbouwer als lead visual designer. Die gaat het in de avonduren doen. Maar mijn interactie ontwerp is nog niet klaar…

  Ga volgende week op vakantie in Zwitserland als het goed is het ding afmaken en hier presenteren πŸ™‚

  Denk dat ik niet hoef te vragen hoe het is daar, maar ik doe het bij deze toch maar even πŸ˜‰

  Like

 9. Rik

  Ik weet dat het geen echte doelgroep is om rekening mee te houden, maar ik als tevreden Ad-Block Plus gebruiker, zie websites altijd zonder advertenties. De opmaak van pagina’s wil daardoor echter nog wel eens veranderen, al heb ik nog nooit pagina’s gezien die er echt compleet door gemangeld werden. Maar misschien is het leuk om in je achterhoofd te bedenken hoe je site eruit zou zien als je de geplande reclamevakken verwijdert.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s