[Advertentie] Zwitserleven zoekt online marketeer

Dit is een betaalde plaatsing. Voorlopig als eerste test, reacties zijn zeer welkom!


Logo ZwitserlevenZeg ‘Zwitserleven’ en bijna iedereen denkt meteen aan het Zwitserleven Gevoel. Een onbekommerd leven, zorgeloos genieten. Dat is perfect, want dat is precies onze missie: ‘mensen in staat stellen financieel onbezorgd van later te kunnen genieten’. Ambitie? Dat is er in overvloed. Zwitserleven heeft dan ook als doelstelling ‘dé pensioenverzekeraar van Nederland’ te worden. Een pittige uitdaging, maar daar houden we wel van.

Om deze ambitie waar te maken werken er bij Zwitserleven 800 medewerkers die uitmunten in passie voor de klant, deskundigheid, resultaatgerichtheid, communicatie en inlevingsvermogen. Werken in een professionele en informele werkomgeving waarin sfeer en plezier ook zeer belangrijk zijn. Onze manier van werken kenmerkt zich door teamwork en resultaatgerichtheid in een no-nonsense omgeving.

Voor de afdeling E-Commerce binnen de divisie Marketing & Sales zijn wij op zoek naar een collega voor de functie van actiegerichte internetmarketeer.

Doel van de functie

Uitbreiden marktaandeel Zwitserleven door het initiëren en realiseren van de digitale verkoop van financiële producten gericht op de particuliere markt. Kern in het profiel is een grote actiegerichtheid, denkend vanuit de consument en volledig gericht op online verkoop door onlinecampagnes en andere middelen en media die gebruikt worden om internetproductie te stimuleren. De nadruk ligt minder op analyse en het maken van marktplannen.

De werkzaamheden

Bedenken en initiëren van internetcampagnes. Dit kan samen met een reclame/concept bureau plaatsvinden, maar ook volledig zelfstandig;

 • Vaststellen van interessante doelgroepen voor de producten en deze op een efficiënte en effectieve manier benaderen;
 • Het initiëren van productontwikkeling en productaanpassingen om internetverkoop te stimuleren:
 • Zoeken naar samenwerkingsverbanden met andere organisaties om site traffic en internet bekendheid te vergroten;
 • Het periodiek opstellen van product en marktplannen;
 • Inschakelen en sturen van IT medewerkers om geïnitieerde campagnes en site aanpassingen te realiseren.

Wat vragen we van jou?

 • HBO/Academisch werk- en denkniveau;
 • 3 jaar ervaring met verkoop aan consumenten via internet:
 • Actiegericht, communicatief vaardig en creatief;
 • Ondernemend en gestructureerd kunnen werken.

Solliciteren?

Dan kan direct via het sollicitatieformulier op onze site Werken bij Zwitserleven.
Kijk bij alle banen! Voor meer informatie kun je ook bellen met Marloes Mekelenkamp. Zij is te bereiken via telefoonnummer 020-3478099.


Wat vind je ervan dat weblogs, en Usarchy in het bijzonder, betaalde content plaatsen als “gewone” post?

13 gedachten over “[Advertentie] Zwitserleven zoekt online marketeer

 1. Joost Sanders

  Hoi Ruben,

  Dubbel gevoel. Enerzijds kunnen betaalde postings zorgen voor continuiteit en kwaliteitsverbetering van een weblog door de extra inkomsten.
  Maar het stoort mij wel. Nou valt deze wel mee omdat het heel duidelijk een vacature is, die ik normaal gewoon meteen zou overslaan maar deze jeer in het kader van jouw vraag om reacties toch maar heb gescand.
  Met name de ‘grensgevallen’ vind ik storend.

  Like

 2. Arnoud

  Ik heb niet zoveel problemen met betaalde berichten, advertorials, aanbiedingen, vacatures enz., maar alleen als:
  – het duidelijk zichtbaar is dat het geen “normaal” bericht is. “ADV” is niet genoeg!
  – het niet te vaak gebeurt (in verhouding met andere berichten)
  – het een relatie heeft met het onderwerp van de weblog. Een vacature voor “usability-expert” sluit dan weer beter aan dan “online marketeer”.

  Like

 3. JdB

  Wat vind je ervan dat weblogs, en Usarchy in het bijzonder, betaalde content plaatsen als “gewone” post?

  Om deze als gewone posts neer te zetten vind ik zelf storend.
  Als je kijkt naar de rede waarom (in mijn ogen) jij een weblog wilt hebben moet dit zijn om naam op te bouwen/behouden, niet om winst te maken doormiddel van betaalde postings.
  Door het op te nemen als gewone content daalt de waarde van je andere content.
  Andere vraag is of het zinvol is om dergelijke dienst aan te bieden aan je lezer, dan ben ik van mening dat dit wel zo kan zijn. Altijd interessant om te zien wat er mogelijk is in de markt (vacatures), maar ik vind een site zoals Marketingfacts daar geschikter voor (staat deze ook).

  Like

 4. Sander

  Liever niet via RSS, want dan krijgt het in m’n Thunderbird wel een erg hoog spam gehalte. Ik heb me immers niet op vacatures van Zwitserleven geabonneerd.

  Ik hou Usarchy enkel bij via RSS, dus als ze daar niet tussen belanden heb ik er persoonlijk niet zo’n probleem mee (al vind ik het dan nog steeds blogvervuiling). Als ik echter vaker advertenties via RSS ontvang zal ik zeker overwegen mijn abonnement op te zeggen, wat erop neerkomt dat ik de site aanzienlijk minder vaak zal bezoeken.

  Like

 5. Daan vd Valk

  Ik vind het niet al te erg, als het maar af en toe is en er [Advertentie] voor blijft staan. Anders zou ik het wel heel erg stom vinden.

  Like

 6. Wendy

  het maakt je site er in ieder geval niet meer usable op.. don’t make me think toch? ik verwacht een blog van jou en krijg een stukje van een p&o er bij zwitserleven… huh? ook nog helemaal in dezelfde lookandfeel. Er is niets mis met onvervalste commercie hoor. ik zou het duidelijker onderscheiden van de overige content.

  Like

 7. Joost Sanders

  @Ruben, grensgevallen zijn lastig te omschrijven, het is het gevoel dat je er bij krijgt. Je leest wel eens artikelen die er duidelijk op geschreven lijken te zijn om mensen contact op te laten nemen met een bedrijf, en meestal staat er dan -tadaa- ook een link onder naar een bedrijf dat jou kan helpen met hetgeen in het artikel staat geschreven. Ik zal kijken of ik ergens een voorbeeld kan vinden.
  Dit voorbeeld, de vacature, is eigenlijk geen advertorial, het is geen content voor op een weblog als deze. Het zou mij overigens minder storen als je ergens een sectie met ‘vacatures in de online marketing branche’ zou hebben staan.

  Like

 8. Martin van Kranenburg

  Ruben als de verhouding tussen betaalde post (advertenties) en je inhoudelijke post maar goed blijft. En iedereen begrijpt advertenties er nu eenmaal bijhoren. Maar een gezonde verhouding tussen inhoud en advertenties is een noodzaak. Ik zou wel echt in de layout (kleurstelling en intro) ook een veel duidelijker onderscheid maken tussen advertenties en redactie. Succes ermee en mijn zege heb je.

  Like

 9. Jf

  Wanneer een advertentie op site content lijkt heb je hogere conversie, een bekend gegeven. Ondanks dat zou ik toch de advertentie wat meer distinguished plaatsen, bijvoorbeeld met een licht grijs/bruine achtergrond zoals het “leave comment” blok. Dan kan je de tekst “advertentie” er klein boven zetten.

  Zo voorkom je banner blindness (Zwitserleven blij) ?©n behoud je je imago als objectief expert! (Ik blij)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s