Usarchy Redesign: resultaten online enquête & persoonlijke update

Usarchy aapHet is alweer iets te lang geleden, maar het is tijd voor stap 5 in het Usarchy Redesign project. De resultaten uit de online enquête die ik in mei heb gehouden. Uit deze resultaten hoop ik inspiratie te halen voor zowel de content als het eigenlijke redesign. Ik zal eerst de rauwe resultaten laten zien, daarna wat van mijn interpretaties.

Er hebben in totaal 145 mensen de enquête ingevuld. Daarnaast hebben 654 mensen wel iets ingevuld, maar de enquête niet verstuurd. Ik ga ervanuit dat de meeste van die mensen gewoon voor de “lol” klikte, want de enquête had maar 8 vragen.

Ik laat hier alleen grafisch de populairste antwoorden zien. De echte fans kunnen ook de complete antwoorden inclusief open vragen lezen (er zitten wat grappige bij ;)).

1. Waarom lees je Usarchy?

Enquete resultaten - 1

2. Hoe heb je Usarchy leren kennen?

Enquete resultaten - 2

3. Op welke manier(en) lees je Usarchy?

Enquete resultaten - 3

4. Hoe vaak lees je Usarchy?

Enquete resultaten - 4

5. Wat mis je nog op Usarchy? Of wat zou je leuk vinden als toevoeging?

Enquete resultaten - 5

6. Welke typering past het beste bij je werk/ studie situatie?

Enquete resultaten - 6

7. Hoe oud ben je?

Enquete resultaten - 7

8. Mag ik je naar aanleiding van deze enquête eventueel nog persoonlijk wat vragen?

Van 97 mensen kreeg ik hierop een naam en e-mail adres. Die zijn inmiddels allemaal verkocht aan een Viagra verkoper… Oh nee, ik bedoel dat ik die mensen op termijn via mail nog wat zal vragen. Ik vind dat een hoog aantal en ben erg blij met die respons. Ik wil in de toekomst ook nog meer direct contact met mijn lezers hebben, maar ik broed nog op de juiste vormen hiervoor.

Conclusies

Uit deze data zijn best wat nuttige conclusies te trekken. Ik hoor graag wat jullie ervan denken, maar deze dingen vallen mij in ieder geval op:

 • Er is veel interesse in zoekmachine marketing. Mensen zeggen me vaak dat het goed is dat ik op usability focus, maar zoekmachine marketing is daar voor mij toch wel een erg belangrijk onderdeel van. Ik zal hier dus regelmatig over blijven schrijven.
 • Relatief weinig mensen lezen Usarchy omdat ze mij kennen. Dit vind ik goed, want dat betekent dat mensen voor de inhoud komen 😉
 • De nieuwsbrief lezers deden weinig mee aan de enquete. Slechts 5 van de 150 abonnees (3,3%), tegenover 92 van de 1000 RSS abonnees (9,2%). Misschien zijn zij minder betrokken, ik moet eens nadenken of ik hen meer bij de site kan betrekken, ook met het oog op reacties e.d.
 • Bijna 40% van de lezers komt wekelijks of minder vaak om te lezen. Ik moet in het ontwerp dus zorgen dat zij een goed overzicht hebben van de laatste week tot maand.
 • Er is veel roep om meer naslagwerk en resources, en om links naar andere sites. Hiervoor zal in de nieuwe site een kennisbank komen, die ik in eerste instantie zelf vooral zal vullen. Wellicht met hulp van enkele enthousiaste omstanders. Er is echter minder animo voor een forum, hoewel ik daar wel oren naar had (en heb). Ik ga nog even over de vorm daarvoor nadenken, ik dacht aan een plek waar mensen hun site kunnen laten checken op usability, al zijn hier wel al een aantal sites voor die minder echte focus op usability hebben.
 • Er is niet zoveel vraag naar podcasts en vodcasts, hoewel ik wel plannen in die richting heb. Ik ga daar zeker mee door, maar de kennisbank heeft prioriteit. Kleine primeur: binnenkort zal ik in ieder geval samen met Jim Stolze van Markting Podcast een of enkele podcasts over usability maken
 • Een lezer suggereerde “ik ben soms op zoek naar een mogelijkheid om ervaringen met andere professionals te delen over aanbieders van online diensten”. Dat is iets waar ik al een tijd mee speel, ook omdat Ebase niet meer bestaat. Ik proef in de markt dat er veel behoefte is aan iets dergelijks, maar weet nog niet of Usarchy daarvoor de aangewezen plek is… Ben benieuwd naar jullie mening daarover.
 • Veel mensen weigeren zich in een hokje te laten stoppen, gezien de brede antwoorden op de vraag naar werk of studiesituatie. Toch heb ik het gevoel dat er een behoorlijk evenwicht is tussen marketing/communicatie pro’s (17%), ondernemers/freelancers (20%), studenten (15%). Dat slechts 9% aangaf bij een bureau te werken, viel me tegen, dat had ik meer verwacht. Misschien zijn die mensen minder bereid een enquete in te vullen?
 • Leeftijd is ook erg gelijk verdeeld tussen de 20 en 35, daaronder en boven is het een stuk stiller. Niet echt een verrassing natuurlijk, wel goed om te weten en wellicht nuttig voor toekomstige adverteerders.

Verder betreur ik het erg dat ik niet heb gevraagd of mensen wel eens hebben gereageerd. Ik had dit willen doen, maar ben het stomweg vergeten. Reacties vind ik een erg belangrijk onderdeel van het weblog en ik was benieuwd wie waarom wel en niet reageerde…

Hoe nu verder?

Het gaat inmiddels erg goed met Usarchy, als eenmansbedrijf. Ik was en ben bezig met leuke opdrachten voor o.a. Tocasa, BSUR, D-reizen, Aegon, Uitzendbureau Luba, Hyves, Wegener Dagbladen, Nuon, LECTRIC en natuurlijk ook SearchResult. Daardoor heeft mijn interactie ontwerp vertraging opgelopen, klantwerk gaat toch voor bij zo’n nieuwe start. Dat heeft tot zeer spijtig gevolg dat Laurens van tndmedia geen tijd meer heeft voor de vormgeving, omdat hij over twee weken op wereldreis gaat.

Ik ga daarom opnieuw op zoek naar een vormgever… Mocht je nog suggesties hebben (anders dan die er al waren natuurlijk), dan blijven die van harte welkom!
Het interactie ontwerp is inmiddels redelijk aan’ vorderen, ik verwacht volgende week de eerste versie te kunnen presenteren. En natuurlijk met jullie te bespreken 🙂

7 gedachten over “Usarchy Redesign: resultaten online enquête & persoonlijke update

 1. Roland Folkers

  Gezocht vormgever: Je kent me misschien nog van Quantore Europe B.V. (zijn net klant geworden bij LECTIC internetoplossingen en al een tijdje bij SearchResult) maar ik heb wel intresse om over je vormgeving mee te praten en eventueel een design te maken. Het liefst alleen een photoshop document en geen xHTML templates of andere technische dingen. Zoveel templates zijn het nu ook weer niet en het lijkt me wel een uitdaging om samen met jou en je teampje Usarchy.com te verbeteren. Denk dat het voor mij ook een leerproces zou zijn dus ik bied me kosteloos aan. Mocht je intresse hebben mail me dan maar even.

  Like

 2. killerog

  Leuk onderzoek en ik had al gehoord dat je een opdracht voor ons bedrijf ging doen (ik werk bij Wegener), ik mag dan ook gaan bouwen wat jij gaat opleveren en misschien ook nog een beetje meedenken over het design 🙂
  Ben benieuwd waar je mee tevoorschijn komt. Succes alvast!

  Like

 3. Marieken van Nispen

  Hoi Ruben,
  Ik zat even te googlen op de naam Ruben Timmerman, zo heet mijn zoontje nl. ook en toen kwam ik hier terecht….Grappig he.
  Groeten
  Marieken

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s