Marketing3 = Always on = cases, cases, cases

Marketing3 logo29, 30 november en 1 december is Marketing3 weer in ’t land. Net als bij eDay is niet helemaal duidelijk hoe je dat spelt, want op de homepage staat “Marketing 3 – Always on”. Always on is het thema van deze editie, en dan gaat het niet over de TV… Het gaat vooral over de grotere controle die de consument heeft. Zij is altijd connected, altijd “aan”, altijd online en bepaalt zelf wel hoe, waar en wanneer er geconsumeerd wordt. New marketeers, start your engines!

Een thema dat dichtbij “Always on” ligt, lijkt mij “Always more”. Dat blijkt ook uit het Marketing3 programma, waar de alomtegenwoordige Chris Anderson nog een keer zijn lange staart uitlegt. Dat doet hij de avond tevoren, bij de VIP avond, trouwens in uitgebreide versie. Always on en Always more: de consument wil, mag en moet uit steeds meer kiezen. Dus de marketeer moet steeds meer moeite doen om haar product gevonden en gewaardeerd te laten worden. Tegelijk wordt het ook steeds makkelijker gevonden te worden, vooral als je tot de long tail en niet de big head behoort. Immers, consumenten zoeken vaker gerichter en specifieker.

dekselse zelfdenkende en versplinterde consument te grazen te nemenDe eindeloze reeks cases op Marketing3 bewijst dat. Ze gaan veelal over het aanspreken van een kleinere-dan-massa doelgroep, en over nieuwe methoden om die dekselse zelfdenkende en versplinterde consument te grazen te nemen. Ilya Vedrashko zal ons bijvoorbeeld op reis nemen naar/ door advergaming in zijn sessie Playing for Real. Of de case van Belle.nl, van Orange voor vrouwen.

Usability op & van Marketing3

Marketing3 bestaat naast de VIP-avond uit een congresdag waarop een aantal sprekers zijn ding doet, en daarna twee gratis toegankelijke praktijkdagen (1, 2) waar sponsors hun mooiste cases laten zien. Ik ben op de derde dag vooral benieuwd naar “The Usability Paradox” door Rob Punselie. Jammer dat de website Marketing3 zo weinig uitleg geeft over de sessies en achtergronden. De site is qua usability sowieso een ramp, het meest onhandig is nog het ontbreken van mogelijkheden om naar specifieke sprekers of sessies te linken. Hopelijk wordt dat voor volgend jaar verbeterd, vorig jaar kon ik me ook al niet inhouden met betrekking tot de suffe promotie van de sponsors met knipperende banners. Met ContentKings en JungleRating als sponsors zou je toch beter mogen verwachten 😉

Verder op dag 2, 30 november om 11:00, de sessie “Web Analytics: meer dan alleen bezoekersaantallen!” door Evert Stobbe, Internetstrateeg bij SNS bank. Daarover meldt de site:

SNS Bank staat bekend om zijn voorsprong op het gebied van internettechnologie. Dankzij een geïntegreerde IT-infrastructuur is men steeds opnieuw in staat de concurrentie voor te blijven. […]
Besturing en verbetering van de SNS Bank website gebeurt onder andere door analyse van klantvragen en door usability testing.

Deze sessie lijkt me interessant, ook vanwege mijn kritiek op zowel de toegankelijkheid als de gebruiksvriendelijkheid van de zoekmachine van SNS bank. In dat laatste artikel was mijn letterlijke conclusie “SNS Bank loopt achter”. Als het me lukt bij de sessie te zijn lijkt het me leuk hier eens een boompje over op te zetten. Evert Stobbe, mocht je dit lezen en interesseren, geef dan even een gil.

Always gezellig!

Als je ook komt, laat het dan even weten in de comments of in de mail. Zoals ook uit de poll op de Marketing3 site blijkt, is netwerken toch een heel belangrijk onderdeel van het evenement…

8 gedachten over “Marketing3 = Always on = cases, cases, cases

 1. Adverto

  Denk dat ik me beperk tot de VIP-avond (mits ik daar via mijn werk een kaartje voor kan scoren).

  Ben een tijdje terug naar eDay geweest. Ik had veel verwacht van het programma, maar het in de praktijk stelde het wat teleur. Op de een of andere wanneer heb ik nu hetzelfde gevoel bij Marketing3. Op zich zijn er veel interessante sessies, maar toch verwacht ik weinig echt vuurwerk.

  Like

 2. Ruben Timmerman Berichtauteur

  Ik moet zeggen dat ik ook niet helemaal uit m’n vel spring van enhousiasme, maar ej weet dat je toch opeens op iets (of iemand) heel leuks kan stuiten.
  De VIP avond ben ik niet, neem ik aan, want ik moet het met een perskaart doen.

  Like

 3. Erno Hannink

  Donderdag ben ik er. VIP avond niet, geen persoonlijke uitinodiging gekregen als sales en marketing top van Nederland 😉
  Perskaart heb ik ook niet, dus ga ik na het gratis gedeelte op de donderdag. Ik zou je graag treffen.

  Like

 4. Pingback: Nog 2 dagen en Marketing3 begint at Enthousiasmeren

 5. Rob Punselie

  Hoi Ruben,
  heb ik je gemist vrijdagmiddag? In in ieder geval staat een verslagje van het verhaal op het weblog van ContentKings. Usability Paradox was BTW gewoon praktijkcase Tweede Kamer. Prikkelende titel wat 😉 Overigens heb ik wel keurig mijn info ingeleverd, en stonden mijn verhalen er op een gegeven moment vier keer in. Da’s ook weer wat veel. Zoals ik de hele opzet van drie dagen wel lang vond. Hoorde ik ook van adverteerders. Liever nog meer hectiek maar dan wel alles op ?©?©n praktijkdag. En ook het congres had iets meer spanning kunnen gebruiken, nu iets te veel visies van ‘buiten naar binnen’. En dus overlap waar de sprekers niks aan kunnen doen…

  Like

 6. Ruben Timmerman Berichtauteur

  Rob: indeed, anders was ik zeker even een praatje komen maken. Er moest toch iets teveel “echt” werk gedaan worden waardoor ik uiteindelijk alleen maar naar de congresdag ben geweest.
  Waar ik nog steeds meer verslag van moet doen trouwens… 😐

  Like

 7. Pingback: Round up Marketing3 2007 - Frankwatching

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s