De Online marketing blogkermis komt er weer aan!

logo online marketing blog kermisNadat de vorige kermis wat verlaat was, lijkt het me ook wel eens mooi de kermis op tijd aan te kondigen. Bij deze dus… volgende week, 9 juni, is de kermis bij André Scholten te vinden. Je moet je artikel inleveren op 6 juni, dus begin maar vast met brainstormen en schrijven!

We hebben het bij de vorige kermis nog even gehad over de vorm en inhoud van de kermis. Qua vorm was er consensus dat we het gewoon losjes houden. Qua inhoud wil ik alle deelnemers vragen ervoor te zorgen dat het artikel een duidelijke link met online marketing heeft. Misschien is het een handige vuistregel dat je de frase “online marketing” toch wel ergens in je inleiding moet noemen, want anders is de link voor de lezer misschien ook niet direct duidelijk. Denk eraan: de lezers komen voor online marketing (want zo heet de kermis), dus maak duidelijk waarom jouw artikel tussen al die andere goede artikelen het lezen waard is!

Mocht je nog niet overtuigd zijn of je met de kermis moet meedoen, how about this:

 • Het kost weinig moeite!

  Want je schrijft gewoon, zoals je dat altijd doet, een interessant artikel dat iets met online marketing te maken heeft. Je kunt als kermis inzending prima een al wat ouder artikel gebruiken, al is het voor alle lezers natuurlijk het leukst als het recent is, dus nieuwer en spannender.

 • Het is goed voor je eigen readership

  Meedoen aan de kermis levert je exposure op vanaf het weblog van de organisator, en vaak van nog andere weblogs ook als je tot de favorieten behoort. Je krijgt dus veel nieuwe bezoekers, want je hebt natuurlijk een goede prikkelende kop bedacht voor je kermis inzending. Vanaf alle deelnemende blogs wordt ook naar de kermis van die maand gelinked, dus je kunt een hoop nieuwe traffic verwachten.

 • Het is goed voor je zoekmachine rankings

  Online marketing - Google top 10Zoals je misschien weet, zijn links altijd goed voor je rankings. Dit geldt voor een organiserend blog nog wat meer. Usarchy staat op dit moment bij mij zelfs op nr. 1 in Google op de term “Online Marketing”, mede door het organiseren van de kermissen.

 • Het is goed en leuk voor je eigen lezers

  Als je meedoet aan de kermis, link je er op de dag van kermis ook naar. Daarme geef je je lezers een nuttige relevante resource, waar ze ongetwijfeld leuke ontdekkingen doen. Dit verhoogt de waarde van jouw blog voor je lezers, kennelijk ben je goed op de hoogte van wat hip en cool is in de online marketing blog wereld 😉

Tot slot: stuur je artikel naar onlinemarketingblogkermis@gmail.com. Het mag een artikel zijn dat je al iets eerder had geschreven, maar bedenk dat de charme van de kermis juist is dat iedereen wat nieuws leest…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s