Greenchoice groene stroom: graag of niet

Greenchoice groene energie logoDit moet ik even kwijt. Wanneer ik een telemarketeer aan de telefoon heb, of een colporteur aan de deur, vraag ik altijd het aanbod via e-mail aan me op te sturen. Voor een goeie deal ben ik best in, maar ik bekijk het liever op mijn gemak, zodat ik me erin kan verdiepen en prijzen kan vergelijken.
Het steevaste antwoord op mijn simpele vraag? Nee. Nooit. Doen we niet aan. Kan niet. Dus… wacht even. Een prospect vraagt “wilt u mij een aanbieding doen, dan geef ik u ook nog gratis mijn oh zo waardevolle e-mail adres?”, en dan antwoordt het sales-hongerige bedrijf… NEE?!

Sorry, ik kan er met mijn commerciële conversie gerichte hoofd niet bij. 5 minuten geleden stond er een aardige jongedame voor mijn deur van Greenchoice. Een groene stroom leverancier die het volgens de consumentenbond goed doet in hun klantenservice. Ze had haar openingswoord er nog niet uit, of ik bood haar mijn persoonlijke e-mail adres aan, met de vraag of ze me een passende aanbieding kon doen. Maar helaas, dat doen “we” niet.

De vraag rijst dan, wie is “we”? Is dat het streetmarketing bureau dat is ingehuurd, of Green choice zelf? En waarom zou een van beiden niet geïnteresseerd zijn in mijn e-mail adres? Natuurlijk, ze hebben liever dat ik direct teken voor hun groene stroom, maar dat is sooooo 1970’s. Hetzelfde geldt voor hongerige telecom aanbieders, hypotheekverstrekkers en leningoversluiters.

Waarom zou je je aanstaande klanten niet in alle eerlijkheid de tijd geven over je aanbod na te denken? Waarom zou je je aanstaande klanten niet in alle eerlijkheid de tijd geven over je aanbod na te denken? Bang dat je aanbod toch niet zo goed is als je er langer dan 10 seconden naar kan kijken? Ik mag aannemen dat er geen enkele marketing manager is die daarop met een volmondig “inderdaad” antwoord. Ik ben benieuwd of er dezer dagen veel wordt gezocht op Greenchoice, en of deze post dan komt bovendrijven. Ik ben erg benieuwd naar ervaring van anderen, en naar een reactie van marketeers die met hetzelfde direct marketing bijltje hakken. Marketing is zo verschrikkelijk simpel, maar het wordt vaak zo verschrikkelijk ingewikkeld gemaakt… Begin eens de (aanstaande) klant te geven waar hij om vraagt, als hij er om vraagt. Dan ben je al een eind op weg, zonder dat het je veel kost.

PS: Greenchoice heeft nog een lange weg te gaan als het op online marketing aankomt. Misschien zijn ze niet geïnteresseerd in zoekmachines, die zijn immers vooral nuttig als marketing instrument op de iets langere termijn. Daarin kom je echter niet ver als je hele site uit Flash bestaat. En met het oog op de niet-bestaande competitie kan het ook wel wat waard zijn om te adverteren bij Google op “groene stroom” en “groene energie“, toch?

52 gedachten over “Greenchoice groene stroom: graag of niet

 1. Alfred

  Ik heb net 1 maand geleden greenchoise als energie-leverancier genomen, omdat ze de goedkoopste zijn. Ik denk dat ze dit zijn omdat ze juist niet aan “dure” advertisement doen en geen dure marketing figuren in dienst hebben! Zo’n student langs de deuren sturen is cheap en ik denk dat veel mensen toch tekenen! Een beetje het aldi-principe maar dan in de energiemarkt ūüôā

  Like

 2. Eelco Roelsma

  Het is toch verdomde logisch dat een (potentiele) klant de gemaakte aanbieding zwart op wit wil zien. Op papier danwel op beeldscherm. Ik vind de werkwijze hierboven geillustreerd buitengewoon dubieus en zou dan ook direct de deur voor de ‘aardige jongedame’ haar neus dicht doen. Hetzelfde geldt voor telemarketeers (al druk ik dan op het rode knopje).

  Like

 3. Florentijn

  Goed stuk. grappig ook, maar ik zou niet twee keer het woord ‘hongerig’ gebruiken, dan neemt het effect in kracht af.

  groetjes Floor

  Like

 4. Ruben Timmerman Berichtauteur

  True, was er zelf ook al niet zo happy mee, maar er schoot me zo snel niks vergelijkbaars te binnen ūüėÄ In stukjes die meer on-topic zijn zal ik beter mijn best doen schoon proza te schrijven ūüėČ

  Like

 5. Nuon-klant

  Van Greenchoice hoor ik de laatste tijd zulke rare verhalen. Dat ze zouden samenwerken met Nuon, onderdeel zouden zijn van, of een afdeling. Met dat praatje komen ze langs de deur en of je dan maar wilt tekenen, want ‘er komt alleen maar een andere naam op de factuur’. Ik trap er niet in. Ik heb het nagevraagd bij Nuon en die zeggen dat Greenchoice een concurrent is en absoluut geen onderdeel van Nuon. Ik houd van eerlijkheid. Zeg maar gewoon namens welk bedrijf je komt en vertel geen leugens.

  Like

 6. Maarten

  Straatverkopers verdienen uitsluitend hun bonus wanneer ze direct aan de deur kunnen verkopen. Er wordt hooguit een terugkomafspraak gemaakt. Om de mensen aan de deur direct te overtuigen wordt vaak gebruik gemaakt van een speciale door-2-door aanbieding.

  Niet alle producten zijn geschikt voor directe verkoop. In sommige gevallen wordt daarom tevens betaald voor lead generation. Het is echter veel lucratiever om direct een contract aan de deur af te sluiten. Wanneer iemand bereid is om een emailadres af te geven, is deze persoon bij een goede door-to-door verkoper ook bereid om het product direct aan de deur te kopen.

  Like

 7. Dela

  Ik heb net een team langs gehad (Wolvega Fr.) en deze post komt inderdaad bovenin de resultaten bij Google toen ik eens wat meer wilde weten over Greenchoice. Er zou alleen een andere naam op de factuur komen, en ik had het fantastische aanbod aan de buren in de straat te danken zodat ze hier ook mochten leveren. Een energieprijs die onafhankelijk is van de olieprijs… alleen geen kortingsgarantie op langere termijn.

  Niet alleen accepteren ze geen e-mailadres, ze hebben niet eens een folder om ter vergelijking achter te laten. Ik hou het voor die paar euro meer bij mijn huidige aanbieder.

  Like

 8. Milio

  De reden waarom er zogenaamd geen e-mail kan worden verstuurd is omdat het bedrijf wat langs de deuren gaat ingehuurd wordt door het bedrijf dat daadwerkelijk gaat leveren. Wanneer het bedrijf dat langs de deuren gaat ‘enkel’ een prospect aanlevert krijgt het bedrijf geen geld.

  Bedrijven zoals Greenchoice willen juist heel graag prospecten, maar de salesbedrijven zeggen dat ‘dit niet kan’.

  Like

 9. Kamiel

  Grappig, ik heb net groene stroom en groen gas via GreenChoice afgesloten, allemaal via email!

  Direct contact met het bedrijf heeft uiteraard veel voordelen t.o.v. zo’n marketingfirma. Ik ben tot op heden heel tevreden over de communicatie en flexibiliteit van GreenChoiche…

  Like

 10. Florentijn

  De tweede keer dat ik het las, stoorde ik me niet meer aan het herhaaldelijk gebruik van het woord ‘hongerig’, het viel me wel op.

  Like

 11. hans

  Vandaag had ik twee opdringerige meiden aan de deur, die mij voor het blok wilden zetten, om ?¬į la minute over te stappen op Greenchoice. Zou ik dit niet doen, dan liep ik helaas de aangeboden korting mis. Op mijn voorstel om eerst even rustig de folder of de website te gaan bekijken, gingen zij niet in, nee, ik moest nu meteen beslissen en tekenen. Uiteraard ging ik er niet op in, en snel ging ik even googelen over dit onderwerp; dat was genoeg reden om mijn alsnog naar buiten te snellen om dit hondsbrutale tuig even flink de oren te wassen en bovendien mijn buren te waarschuwen. Ik woon in een 55+ woning en niet iedereen in die leeftijdsgroep heeft meer de tegenwoordigheid van geest om deze oplichterij adequaat het hoofd te bieden.

  Zelfs al zou Greenchoice verder ‘deugen’, in principe zal ik nu nooit hun klant worden.

  Ik vraag me af, of er legale of juridische middelen zijn om deze praktijken aan te pakken. Wie het weet mag het zeggen.

  Like

 12. Teun

  Greenchoice doet zich voor als een lieverdje op mileugebied maar ik ben er door mijn ervaringen met hen van overtuigd dat ze daarmee de boek gewoon oplichten! En de goedgelovigen? Kennelijk de consumentenbond, maar zelfs de IKON maakt reclame voor ze!

  Het bedrijf gedraagt zich onbeschoft naar klanten kennelijk! Onaangekondigde afschrijvingen van honderden Euro’s en niet verantwoordde verhogingen van maandvoorschotten. En wat doet Greenchoice als je erover reclameert? Ze be?¬īindigen het contract zonder verder bericht en laten dit weten middels Continuon.
  Greenchoice: Goed voor het milieu? Slecht voor uw gezondheid!

  Like

 13. (een opgelichte)

  hallo
  ik wil zeggen:
  PAK GEEN GREENCHOISE
  ze mogen dan wel een goede verkooppraatje hebben
  ze lichten je op
  en opeen is 1300 euro van mijn bankrekening af
  en mijn maximum saldo is maar 1000 euro ??????????
  ik heb ook iemand anders gezien alleen daar hadden ze 2000 euro afgeschreven!!!?????
  alhoewel dit is heel raar dus pak hem niet!

  Like

 14. AD

  GREEN CHOICE VERKOPERS DOEN ZICH VOOR DAT ZE UIT NAAM VAN ENECO KOMEN,HET ZIJN OPLICHTERS WANT GREEN CHOICE IS NIET VAN ENECO!
  GEWOON OPLICHTING DUS TOP 5 STAAT ENECO OP 2 EN GREEN OP 4 DUS DUURDER!

  Like

 15. Tessa

  Greenchoice: oplichters.
  Gisteravond had ik ze ook aan de deur. Ze verkondigde dat ze van mijn energie bedrijf was. Ik had al groene stroom, ze kwam alleen even alles in orde maken. De overheid ging namelijk de subsidies afschaffen, en ze wilden niet dat hun klanten over gingen stappen. Daarom boden ze nu de korting aan, en ze kwam dit alleen even regelen. Ze vertelde mij dat er alleen voortaan een andere naam boven de rekening zou komen te staan, omdat essent de korting niet mocht aanbieden. Ik kreeg een boekje wat ik niet in kon kijken totdat ze weg was. Ze vroeg om een aantal gegevens, waaronder de bankrekening. Ik moest alleen nog even tekenen, en met de jaar afrekening werd de korting verrekend. Naieve stommmeling die ik ben teken ik nog ook. Lang leve het vertrouwen in de mens. Daarna wist ze niet hoe snel ze weg moest komen. Zodra ze de deur uit was kreeg ik hier een naar gevoel over. Ik ging alles even doorlezen, en toen bleek dat ze helemaal niet van eneco waren! Ze had me gewoon een nieuwe leverancier verkocht! En ze had ook nog eens zelf aangekruist dat ik haar machtigde om geld van mijn rekening af te schrijven!
  Ik ben geen hoofdhuurder, dus moest het op mijn vriends naam. Ik mocht tekenen dat ze geld van zijn rekening af mochten schrijven!
  Ik heb daarna meteen op internet naar ze gezocht. Het zijn oplichters! Wees niet zo naief als ik, en schop ze meteen de deur uit. Ik hoop dat ik geen moeilijkheden krijg om van het abbonnement af te komen.. zucht.

  Like

 16. weer een zeur aan de deur

  staat er een zeurderig iel mannetje aan de deur te vragen of ik groene stroom heb
  ja zeg ik, dan krijgt u korting zegt de man, ja en zeg ik waarom, subsidie gaat er af zegt de man en wij vinden dat groene stroom belangrijk is en daarom geven wij u deze korting, is uw werkgever een energiemaatschappij vraag ik, waarop de man me raar aan kijkt ,waarom vraagt u dit zal hij nu denken,
  en na een seconde begint het beestje weer te praten , ja dat klopt maar zover was ik nog niet
  (hele domme fout van het mannetje ) dit is namelijk het eerste wat je doet je netjes voorstellen en zeggen
  voor wat voor soort bedrijf je werkt, en mij niet laten denken dat ik korting van een of andere filantroop krijg
  kan ik er over na denken vraag ik ,ik krijg nee te horen, nee ? wat is dit? wij staan nu bij u aan de deur en morgen is het over. staan jullie op internet vraag ik ,ja zegt de man maar dan krijgt u bijna geen korting
  (raar via internet handelen kost het bedrijf minder dan een mannetje langs te sturen)
  op hoeveel korting kan ik dan ongeveer rekenen vraag ik , en hij kijkt in zijn boekje , ongeveer 25€ op jaar basis , meneer stopt u maar (kan die gek nog wel een uur aan de praat houden zodat een ander er geen last van heeft, maar ik moet weg denk ik) ik koop niet aan de deur.

  en zo komen er elk jaar minimaal 5 verschillende mensen aan de deur van verschillende bedrijven

  Like

 17. Mandy

  Ja hoor, je entry wordt gelezen.

  Ik heb een kwartier geleden ook zo’n aardige jongedame aan de deur gehad. En mijn devies is ook: Mailen ze de aanbieding niet, dan is het blijkbaar niet betrouwbaar genoeg. En inderdaad, zoek je Greenchoice op internet op, dan blijkt al gauw dat het bedrijf met haar aggressieve verkooptechnieken de belofte van goedkopere stroom niet echt waar kan maken. Er zijn zat leveranciers van groene stroom die w?¬ģl via internet aanbiedingen doen die goedkoper zijn dan Greenchoice.

  Ht is precies zoals je zegt: je mag niet langer dan 10 seconden naar de aanbieding kijken. Want zo goed is ‘ie ook weer niet.

  De mevrouw van Greenchoice was dan ook maar 10 seconden aardig. T??t ik zei dat ik toch echt over dit soort dingen wil nadenken en dat niet in een minuut wil beslissen. Toen was het “jammer dan, dan gaat het over” en ze stiefelde naar mijn buren.

  Ik hoop dat de overheid iets gaat doen aan deze manier van colporteren. Want blijkbaar zijn er nog genoeg goedgelovige mensen die makkelijk te be?√ėnvloeden zijn om het rendabel te maken om dit soort verkooptechnieken toe te passen.

  Met vriendelijke groet, Mandy

  Like

 18. amara

  hoi… goede dag….. ik wil graag door geven dat ik verhuist ben van de adres
  reiger straat 46 7523VC Enschede op 12-10-2007
  hierbij geef ik de einde meter stand stroom gebruik 010268 – 010251

  A.Amara
  tel 0633753376

  Like

 19. Richard Rompas

  Net aan de deur gehad, de medewerker van de Greenchoice. Stond onder de douche en mn vriendin gevraagd of ze wat wouden aanbieden. Neeeee, het ging over teruggave van mijn geld. Ik met gezwinde spoed uit de douche en daar staat hij dan. Wel iets aanbieden dus. Maar ok ik was al weer aangekleed dus zn verhaal aangehoord. Het zou alleen maar goedkoper worden voor me omdat ze niet aan reclame doen en alles zo cheap mogelijk doen. Vraag je om de algemene voorwaarden krijg je snel een blaadje maar hij blijft tegen je praten waardoor je niet echt leest wat je voor je hebt. Op het contract stonden ook zeer weinig voorwaarden wat mij dan al verontrust. Toen ik vroeg naar een website vroeg zeiden ze: Als u bij mij NU tekent krijgt u meer korting dan op de website omdat dit NU geldt en de website geeft ook wel korting maar iets minder en t was gelijk voor twee jaar. Een folder hebben ze niet. Reden? Ja meneer dan moeten er bomen gekapt worden. Recycling misschien? Mn vriendin, slim als ze is ging even snel googlen en toen ze terug kwam ging bij mij de deur dicht…..heeeeeeeeel snel. Agressiviteit was er niet bij mij maar dat was omdat ik ze klem praatte.

  Bedankt voor jullie meningen. Het bespaard me weer wat!

  Like

 20. Patrick Hamersma

  Bij mij stonden ze ook net voor de deur, ik heb natuurlijk ook niet meteen getekend! Zo je product verkopen vind ik niet kunnen!

  Maar de negatieve reacties over het product ZELF zijn volgens mij niet terecht na zoeken bleek de consumentenbij begin dit jaar wel positief te zijn over greenchoice zie deze site:
  http://www.ad.nl/economie/article1029733.ece

  De korting is via internet overgens even hoog dus je kan ook op je gemak later beslissen!

  groetjes Patrick

  Like

 21. J.

  Wat een reacties. Ben zelf Greenchoice-verkoper geweest (in een ver verleden) en heel veel klanten binnen gehaald op een correcte manier. Mensen die te laag (DOOR DE NETBEHEERDER) zijn ingeschat krijgen idd een hoger bedrag aan het eind van het jaar!
  Voor de rest is ieder zijn ervaring persoonlijk. Opgelicht worden moet je voor open staan

  Like

 22. Rik

  Als je een fatsoenlijk bedrijf hebt, hoef je niet bij de deuren langs. Deur aan deur verkopers zijn in de regel allemaal oplichters.

  Een al getekend contract bij de ECI werd naderhand door de verkoper nog even aangevuld met de tekst “2 jaar”, waardoor ik niet 1 jaar aan het cotract vast zat, maar 2. Maar ja, bewijs het maar he?

  Groene stroom, kortingsbonnen, boekenclubs, jehova’s, etc. Ze krijgen van mij allemaal hetzelfde antwoord: “NEEN!” (en optiefen!)

  Een vaste telefoonaansluiting heb ik goddank niet meer, dus spamtelefoontjes zijn verleden tijd, ik bewaak mijn mobiele nummer namelijk met mijn leven!

  Like

 23. sander

  net ook zo’n jochie van greenchoice aan de deur gehad. heel vriendelijk en zo. En ook heel snel iets willen verkopen. wat hem nog lukte ook. Daarna heb ik de voorwaarden gelezen en even gegoogled. Ik werd zo pissed dat ik hem achterna gefietst ben en m’n contract heb opgeeist. Dit heb ik in zijn bijzijn kapotgescheurd. Ga nooit in zee met deze oplichters!!!!!

  Like

 24. Ian wester

  Kijk eens op deze website. Wij hebben enige tijd geleden een brief hiervan gekregen. Als je wilt overstappen kan dat via deze site. Maar als je wilt terugstappen kan dat ook. Je krijgt er een spaarlamp bij, bovendien is de service ook nog eens gratis.

  Like

 25. Gerald

  Ik heb een soortgelijke ervaring als Tessa, alleen heb ik niet getekend. Bij mij stond vanmiddag een man aan de deur die beweerde dat hij van het Energiebedrijf was. Zich legitimeren deed hij niet. Hij vertelde dat het zo oneerlijk was dat de consument de dupe was van het feit dat de regering de subsidie op groene stroom had afgeschaft. Ik was de hele tijd in de veronderstelling dat de man namens Eneco kwam. Ik was niet zo heel erg wakker geloof ik, maar zijn verhaal was ook erg onduidelijk. Wat mij wel duidelijk leek, was dat hij me dus een korting kon aanbieden. Met korting ben ik altijd blij, dus ik protesteerde niet. Hij begon wat gegevens in te vullen op een formulier. Omdat hij allerlei persoonlijke gegevens van mij wilde weten, begon er een vermoeden bij mij te rijzen dat deze man andere bedoelingen had dan alleen een korting aan te bieden (Eneco had immers al mijn persoonlijke gegevens, dus waarom nog een keer invullen?) Ik zei hem dus dat ik wilde weten of ik iets zou moeten tekenen voordat hij verder zou gaan met schrijven. De man zei dat ik inderdaad een handtekening moest zetten. Ik teken nooit zomaar iets, dus ik zei dat ik dat niet zou doen zonder het eerst op mijn gemak te hebben overwogen of ik zou willen tekenen of niet. We zouden volgens hem nog wel even het formulier kunnen doornemen, nadat hij het had ingevuld. Ik zei dat ik nooit ergens voor teken zonder er eerst een nachtje over te hebben geslapen. Hij beweerde dat hij korting alleen vandaag zou kunnen aanbieden. Met dat soort dreigement moet je bij mij niet aankomen, want dan heb je het verbruikt. Ik heb hem dus gezegd dat dan jammer was, maar dat ik toch niet zou tekenen. Een foldertje had ik hem al ontfutseld, dus dat durfde hij me niet meer af te nemen. Ik heb daarna gelijk op internet gekeken en na alle verhalen gelezen te hebben over de dubieuze praktijken van Greenchoice, ben ik blij dat ik niet getekend heb. Ik vind de manier waarop Greenchoide zich haar product aan de man probeert te brengen agressieve colportage en misleiding van de consument!

  Like

 26. Inge

  Ok.. NIET DOEN!! het lijkt erop dat alle verkopers van greenchoice hetzelfde verhaal gebruiken. Ik had een jonge vrouw aan de deur. Ze had gegevens zoals datum en plaats al ingevult. Nou ja, ik denk vreemde zaak. Vervolgens kwam ze met een verhaal dat ik groene stroom heb. Ik zei dat ik dat niet heb. Toen zei ze het volgende “u heeft wel groene stroom, want uw buren hebben het ook. Het is een mix van groen en grijze stroom”. Grijze stroom? Wat is dat nou weer denk ik. enfin. Omdat ik dus een mix van groen en grijs krijg heb ik recht op korting en zei zou dat wel even voor mij in orde maken. Ik vraag aan haar waarom Essent dat niet doet dan. “Nee, essent doet dat niet, greenchoice regeld dat voor Essent” Wat doet Essent dan? “Essent koopt groene stroom bij greenchoice en zet dat op het netwerk” Al met al een vreemd verhaal waar ik de ballen niet van snap. “Ik zeg kan je niet wat meer informatie sturen? Nou ja, dat was de oplossing. Vervolgens noteert ze mijn gegevens(zonder handtekening!). Ik zou de gevraagde info wel thuis krijgen. En dat heb ik geweten! Ongeveer een week later krijg ik een bevestiging van de overeenkomst met greenchoice! Een dag later een brief van Essent, WE VINDEN HET SPIJTIG DAT U HEEFT GEKOZEN VOOR EEN ANDERE LEVERANCIER>>etc!! Dus ik bellen met Essent en verteld wat er gebeurt is. Essent kan mij niet meer helpen omdat alles in werking is gezet. Ik bellen met greenchoice. Vraagt greenchoice of ik wel even wil bewijzen wie ik ben. Als ik er aan denk wordt ik al moedeloos. Dat is te gek voor woorden. Ik zeg dat ik de overeenkomst wil afzeggen en geen klant wil zijn. Zegt de telefonist “DUS U HEEFT WEL GETEKEND?!”Ik weet het allemaal niet meer. ik weet wel dat ik niet heb getekend! eerst maar even afwachten.

  Like

 27. pepa

  Wat goed dat ik dit forum ff vind. Heb ik toch aardig mijn instinct gevolgd en deze laatste reclametruc afgewimpeld.
  Ik kreeg net ook zo’n guerillamarketingmeiske aan de deur. Inderdaad, ze deed net alsof ze van Eneco was. Een heel verhaal over groene en grijze stroom met een omcirkeling om de groene en grijze huisjes in haar foldertje. Het leek wel college maar inhoudelijk was het werkelijk lege stupide kletspraat. En het leek net alsof het over ons hele collectieve gebouw ging. Ze had het steeds over ‘de bewoners’. ‘De bewoners krijgen dus X euro terug!’
  Op mijn vraag of ik niet rustig een foldertje mag lezen en een beetje na mag denken krijg ik een resoluut ‘nee’. Dan opper ik dat er vast nog weer een leuke aanbieding voorbij komt (Dagelijks fenomeen toch? Het woord tsunami dringt zich op.) Maar nee hoor: “het is nu of nooit”. Ze staat al klaar met haar contractblocje.
  Nou mooi niet hoor. Wat een flauwekul zeg! Steek het maar waar de zon nooit schijnt.
  En dan wordt je indirect voor ‘eigenwijs en dom’ uitgemaakt omdat je er willens en wetens voor kiest meer te gaan betalen. Dat zeggen ze van UPC nou ook altijd. Zelfde curus afzeikmarketing gehad zeker?
  Ik moet dus maar eens een stickertje bij de bel gaan plakken: JA (pakjes van de postbode)/NEE (aan mij wordt niks verkocht). Betere suggesteies?

  Like

 28. Richard Rompas

  Voor Inge:

  Direct een rechtzaak aanspannen. Greenchoice moet met het contract over de brug komen MET handtekening! Doen zij dit niet moet ?©n alles terug gezet worden ?©n heb je recht op een onkostenvergoeding. Zij zijn in gebreke

  Like

 29. pompebled

  hallo mijn naam is sjoert, ik ben 64 jaar en ik heb vorig jaar ook een aardige jongenman aan de deur gehad die van greenchoice kwam. ik heb eigenlijks in alle haast getekent en hij ging weg. toen ben ik achter hem aangelopen ,heb hem even naar binnengevraagt en heb vriendelijk gevraagt om het me nog een keer uitteleggen dit heeft hij ook gedaan en toen ik het begreep ben ik akkoort gegaan met het voorstel . nu een jaar later ben ik blij dat ik het heb gedaan. ik steun nu het milieu, ben goedkoper uit en ben een heel stuk wijzer over de energiewereld . en dat allemaal dankzij “die zo gehaate verkopers”
  jongens en meiden ik wil jullie 1 ding meegeven : slecht word goed onthouden en goed word slecht onthouden.

  Like

 30. kirsten

  jajaja en ik dit nu allemaal lezen, maar stommeling me laten oplichten, slechte website en slechte informatie staan niet eens tarieven in de folder, en maar zeggen dat ze van essent zijn, op de essent site staat dara niks van morgen maar even alles weer regelen he, wat een gezeur en gezeik, normaal doe ik dit soort dingen niet en gooi ik net zo vriendelijk de deur lekker dicht, maar dit ging zo snel en en en en ik had er geen grip op, bah bahbah wat is dit balen zeg.
  Fucking de fuck lui bahbahbahbah.

  Like

 31. r.hilkmann

  Klopt het dat de klachten over Greenchoice t.o.v. 2007 zijn afgenomen. En dat het met name klachten zijn over de verkooptechniek. Zijn de klachten eigenlijk Greenchoice aan te rekenen of zijn het de praktijken van een streetmarketing bureau waar je als organisatie misschien wat minder grip op hebt? Ik stel deze vragen omdat ik overweeg met Greenchoice in zee te gaan. Ik verneem goede reacties over de service van Greenchoice en dat is natuurlijk ook wat waard.

  Like

 32. Edda

  Vanmiddag ben ik er dus ook met open ogen ingetrapt, pas later ondekte ik dat ik een contract had getekend waarbij ik in zee ga met greenchoice.  Een uur later liep de verkoper aan de overkant van het hofje waar we wonen. Ik ben naar de verkoper gelopen en heb hem vriendelijk verzocht het contract aan me retour te geven daar ik niet van leverancier wilde veranderen. De man probeerde nog om me op andere gedachte te brengen, maar daar trapte ik niet meer in. Ik ben genezen van aan de deur verkopers!
  Mijn man zegt alrijd:” als iets te mooi is om waar te zijn, dan¬†is dat meestal ook zo

  Like

 33. Peter

  Greenchoice is een van de goedkopere energie leveranciers (in top 3). Ik neem inmiddels al ruim een jaar zowel groen gas als groene electra bij ze af. 1e jaar via kortings-actie. 2e jaar netjes korting gevraagd via e-mail en snel en helder wederom gekregen. Stukken goedkoper dan de Essents en Eneco’s van deze wereld (dat zijn pas ….). Prima organisatie en een van de zeer weinigen waarbij je helder en duidelijk alles op internet kunt zien en volgen. Voor mij een aanrader.

  Like

 34. Cherissa

  Wij kregen 1,5 uur geleden een ‘promotor’ van Green Choice aan de deur. Deze heeft mij onder valse voorwaarden laten tekenen (ook eigen schuld). Er werd mij verteld dat we geld terugkregen maar daar moesten we even een rekening nummer voor invullen en een ‘krabbeltje’ zetten. Zo gezegt zo gedaan. Totdat ik binnen nog even goed doorlas waarvoor ik had getekend; een overeenkomst om gas en stroom te ontvangen van Green Choice! Allemaal leuk en aardig, maar mevrouw de promotor had dat niet gezegt! Ben toen weer naar buiten gegaan en heb m’n formulier uit mevrouw de promotor haar handen getrokken en verscheurd. Zij heeft nooit gezegt dat ze van dit bedrijf was. Haar collega, deze meneer gaf mij een grote mond en zei dat ik me vergiste, want Green Choice is van de reclame op televisie met de BN-ers. Nou??? Voor zover ik me kan herinneren is dat Nederlandse Energie Maatschappij en niet Green Choice!

  Dus deze promoters die bij u aan de deur komen, liegen en bedriegen! Trap er niet in!!!!!!!

  Like

 35. BassieF

  @peter 31-10-2009, voor de goede orde Eneco heeft een 30% belang in Greenchoice zodat deze kan doorgroeien maar wel zelfstandig kan blijven, dat is de officiele lezing. 

  In hoevere Eneco mede het beleid bepaalt bij GC is onduidelijk. In de corporate wereld heet een 30% belang een meerderheidsbelang. 

  Wij zijn sinds 02-2007, net voor of tijdens de deelname van Eneco in GC, klant geworden bij GC juist om van Eneco af te zijn omdat die ons voorheen al een AANTAL kunstjes geflikt hadden.

  Uit rancune over onze overstap weigerde Eneco de werkelijke meterstanden op de eindnota op te nemen die wij hadden doorgegeven en hebben nadien geschat!!!.  Kostte ons 500,- extra wat pas na 14 maanden via GC is terugbetaald.

  Meterstanden doorgeven doen wij aan GC maar liefst 4x per jaar valt Eneco ons lastigvallen met de vraag om meterstanden als zogenaamd onze leverancier van gas/stroom keer op keer delen wij hun mee dat zij ons niets leveren dat GC en het gas en stroom produceert en dit aan ons levert met Eneco als transporteur.

  Als wij de mogelijkheid hadden zelf in onze energie te voorzien, lastig in een appartement, hadden wij die stap al genomen onze mening is simpel decennia lang was het energiemaatschappijen een zorg of de manier waarop zij energie opwekten goed of slecht voor het milieu was nu profileren zij zich als milieuredders, bull gewoon de allergoedkoopste nemen wat GC niet meer is en wij stappen eerdaags over wat hoofdzakelijk komt omdat Eneco een meerderheidsbelang in GC heeft.

  Like

 36. BassieF

  Aanvullend, on topic m.b.t. de colportage methodes. Wij weigeren aan de deur of per telefoon van wie dan ook iets te kopen of een abonnement te nemen. M.b.t. de energieleveranciers zoeken wij dit via internet uit en benaderen de desbetreffende bedrijven zelf. Doen wij eigenlijk met alles.

  Wij stonden als als niet benaderen voor wat dan ook bij infofilter thans is dit overgegaan, zeer tegen de zin van de telemarketing en marketing branche in, overgegaan in het door de staat gecontroleerde en opgezette bel_me_niet_register.

  Like

 37. MLW88

  Bij mij is er ook zo iemand aan de deur geweest. Verhaal vertellen lijkt me al bijna overbodig. Indien gewenst, ben zeker bereid mijn verhaal hier neer te zetten. Men roept maar ūüôā Ben zo boos over de misleiding, ik zet het met alle liefde neer.

  Inmiddels heb ik mijn klacht kenbaar daarom ook gemaakt bij de consumentenbond, tros radar, consumentenautoriteit en de geschillencommissie Energie&Water. Kassa is ook nog een goed idee trouwens.

  Deze praktijken kunnen echt niet en moeten gestopt worden.

  Like

 38. BassieF

  @MLW88, de beste manier om je energieleveranciers aan te pakken is via consuwijzer daar kun je rechtstreeks een klacht neerleggen, per telefoon of via internet.

  Hebben een 088 nummer, nieuwe equivalent van 0900 nummers, maar is tegen lokaal tarief wat bij mijn provider T-Mobile neerkomt op 0,04 cent per min., is per provider verschillend.

  Wij hebben deze week een offici√ęle klacht tegen Eneco wegens een soort persoonlijke en schriftelijke stalking/lastig vallenen misleiding bij consuwijzer¬†ingediend.¬†

  De essentie is dat Eneco per brief sugereert dat wij bij hen klant zijn zij onze meterstanden nodig hebben om ons de juiste jaarrekening te kunnen sturen.

  Werkelijkheid is dat GC ons factureert en wij hen¬†eigener beweging dit jaar al 2x de standen hebben dorgegeven om evt. forse prijsschommelingen¬†+ of¬† –¬†eerder op te kunnen vangen.

  Stedin is de¬†vervoerder transporteur van¬†G&S (netbeheerder heet dat).¬† Eneco is slechts de verhuurder is van de meters¬†waarvan de huursom, vastrecht op de afrekening, ge√Įncasseerd wordt door Green Choice.

  Eneco heeft an sich niets met onze meterstanden alleen Stedin de netbeheerder maar het zijn telkens mensen met kleding van Eneco en brieven met briefhoofd van Eneco die ons lastig vallen. 

  Klagen via consumentenprogramma’s of op hun fora heeft weinig zin omdat die voor de kijkcijfers en groepsgebeuren¬†gaan i.p.v. het individuele belang je kunt op hun fora¬†je misnoegen kwijt maar lost niets op.¬†Als eenling ben je bij Tros en Co¬†niet interessant bij consuwijzer, soort opta voor de energiewereld, wel.

  Mijn klacht, zijn er uiteindelijk 3 geworden, zijn telefonisch in behandeling genomen met klachtnummer en al. 

  Like

 39. chantal

  ook bij ons zijn ze aan de deur geweest de eerste keer was mijn vriend er niet dus toen kwamen ze savonds terug mooie verkoop praatjes zoals ik hier al meer lees en ze waren ook onderdeel van eneco onze huidige energie leverancier alles was goedkoper en alleen de naam boven de brief veranderde verder niks ook wij zijn zo stom geweest om te tekenen naja het werd zowat gedwongen maar goed tot 2 a 3 weken terug een brief van eneco met het bericht 90 euro boete omdat we waren overgestapt!!:S:S het was toch onderdeel van hun nou goed ik greenchoice gebeld nee mevrouw u kunt hier kosteloos weer weg en dat is nu gelijk geregeld nou mooi dacht ik tot er 7 december via hun 84 euro van mijn rekening is geschreven terwijl ik dacht dat we al geen klant meer waren mijn vriend gebeld en het gezegd nou idd vriendelijkheid is daar ver te zoeken!!! maar het kwam er dus op neer dat we nog klant zijn als we het geld terug wilde moest dat maar via de bank hebben we gedaan krijg ik vandaag een brief dat ik achter sta met betalen dat moet ik binnen 10 dagen overmaken dus ik weer bellen en weer gezegd dat we geen klant meer zijn nee mevrouw dat moet u energie leverancier eneco doorgeven en dat is nog niet gedaan dus u bent nog klant bij ons:S:S:S arrggggg terwijl mij is gezegd dat ik dat niet meer was dus nu via de bank alles laten blokeren zodat hun niks meer kunnen afschrijven en aan het einde van de week moet het geregeld zijn via eneco dus dat wordt weer bellen.

  nou zoals je kan lezen trap er alsjeblieft niet in wat je hebt er een hoop gezeik mee ik hoop er voor de kerst vanaf te zijn maar zulke oplichters zou je die niet kunnen aangeven

  Like

 40. Helena

  Ik heb horen zeggen dat windmolens later nog meer effect gaan hebben dan zonnepanelen . Klopt dat of zullen de zonnepanelen toch winnen?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s