Greenchoice groene stroom: graag of niet

Greenchoice groene energie logoDit moet ik even kwijt. Wanneer ik een telemarketeer aan de telefoon heb, of een colporteur aan de deur, vraag ik altijd het aanbod via e-mail aan me op te sturen. Voor een goeie deal ben ik best in, maar ik bekijk het liever op mijn gemak, zodat ik me erin kan verdiepen en prijzen kan vergelijken.
Het steevaste antwoord op mijn simpele vraag? Nee. Nooit. Doen we niet aan. Kan niet. Dus… wacht even. Een prospect vraagt “wilt u mij een aanbieding doen, dan geef ik u ook nog gratis mijn oh zo waardevolle e-mail adres?”, en dan antwoordt het sales-hongerige bedrijf… NEE?!

Sorry, ik kan er met mijn commerciële conversie gerichte hoofd niet bij. 5 minuten geleden stond er een aardige jongedame voor mijn deur van Greenchoice. Een groene stroom leverancier die het volgens de consumentenbond goed doet in hun klantenservice. Ze had haar openingswoord er nog niet uit, of ik bood haar mijn persoonlijke e-mail adres aan, met de vraag of ze me een passende aanbieding kon doen. Maar helaas, dat doen “we” niet.

De vraag rijst dan, wie is “we”? Is dat het streetmarketing bureau dat is ingehuurd, of Green choice zelf? En waarom zou een van beiden niet geïnteresseerd zijn in mijn e-mail adres? Natuurlijk, ze hebben liever dat ik direct teken voor hun groene stroom, maar dat is sooooo 1970’s. Hetzelfde geldt voor hongerige telecom aanbieders, hypotheekverstrekkers en leningoversluiters.

Waarom zou je je aanstaande klanten niet in alle eerlijkheid de tijd geven over je aanbod na te denken? Waarom zou je je aanstaande klanten niet in alle eerlijkheid de tijd geven over je aanbod na te denken? Bang dat je aanbod toch niet zo goed is als je er langer dan 10 seconden naar kan kijken? Ik mag aannemen dat er geen enkele marketing manager is die daarop met een volmondig “inderdaad” antwoord. Ik ben benieuwd of er dezer dagen veel wordt gezocht op Greenchoice, en of deze post dan komt bovendrijven. Ik ben erg benieuwd naar ervaring van anderen, en naar een reactie van marketeers die met hetzelfde direct marketing bijltje hakken. Marketing is zo verschrikkelijk simpel, maar het wordt vaak zo verschrikkelijk ingewikkeld gemaakt… Begin eens de (aanstaande) klant te geven waar hij om vraagt, als hij er om vraagt. Dan ben je al een eind op weg, zonder dat het je veel kost.

PS: Greenchoice heeft nog een lange weg te gaan als het op online marketing aankomt. Misschien zijn ze niet geïnteresseerd in zoekmachines, die zijn immers vooral nuttig als marketing instrument op de iets langere termijn. Daarin kom je echter niet ver als je hele site uit Flash bestaat. En met het oog op de niet-bestaande competitie kan het ook wel wat waard zijn om te adverteren bij Google op “groene stroom” en “groene energie“, toch?

52 gedachten over “Greenchoice groene stroom: graag of niet

 1. RPT

  Niet interessant om als Nederlander zonnepanelen te kopen en laten plaatsen bij/door een Belgische DUS ‘buitenlandse firma’ dat de posters van dit telkens zelfde bericht er belang bij hebben als Belgen zijnde.
   
  Wij laten in 2011 zonnepanelen plaatsen en peinzen er niet over een Belgisch of ander bedrijf van BUITEN NL deze ingrijpende en kostbare klus te laten doen, evenmin hebben wij Belgische info nodig de redenen zijn te simpel voor woorden.

  Voor geïnteresseerden
  http://zonne-energie.startpagina.nl
  of
  http://www.solarnrg.nl/zonne-energie-voor/particulieren
  of
  http://www.metdezon.nl
   
  Of Google zonnepanelen (pagina’s UIT NEDERLAND selecteren) en verbaas je over de tientallen pagina’s met HOOGWAARDIGE Nederlandse, DUS UIT NEDERLAND, informatie over zonnepanelen, energie terugleveren, leveranciers, type panelen, plaatsingsmogelijkheden, subsidiemogelijkheden van DAT MOMENT, VERGUNNINGEN TRAJECT enz. enz.

  Duitsland is leading op het gebied van fabricage, export, en binnenlands gebruik van zonnepanelen in Duitsland hebben wij ons laten informeren bij ons worden Duitse AAA panelen geplaatst door een NEDERLANDS ingenieursbureau die ook alles regelen met rijk/gemeente en onze energieleverancier. Services wat ons het geneuzel met gemeente e.a. bespaart en wat je natuurlijk NOOIT kunt laat doen door buitenlanders die geen weet hebben van onze regelgeving en juridisch ongrijpbaar zijn bij calamiteiten.
   
   

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s