Skype legt downloaden en installeren browser afhankelijk uit

Skype download in Internet ExplorerSkype download in FirefoxEven een kort berichtje van goede usability (dat mag ook wel een keer). Skype geeft gebruikers hulp op maat bij het downloaden en installeren van hun software met een mooi grafisch stappenplan. Het viel me op dat daarbij screenshots van Firefox gebruikt werden als uitleg, tot ik me een split second later besefte dat ze dat voor Internet Explorer gebruikers waarschijnlijk ook hebben gedaan.

En inderdaad… als je met Internet Explorer de pagina bekijkt, worden IE screenshots getoond, en in Firefox die van Firefox. Dat vind ik nou nog eens netjes gebruiksvriendelijk gedacht! Ik krijg steeds meer de indruk dat bedrijven beseffen dat ze het niet meer kunnen maken om te veronderstellen dat gebruikers Internet Explorer gebruiken.

Trouwens, de screenshots zijn allebei in Firefox genomen. Ik gebruik daarvoor de heerlijke extensie IEtab waarmee je in Firefox een tab als Internet Explorer kan openen.

Ik ben benieuwd of jullie meer van dit soort voorbeelden tegenkomen!

2 gedachten over “Skype legt downloaden en installeren browser afhankelijk uit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s