DNS storing en RSS advertenties: huishoudelijke mededelingen

Eerste dingen eerst: mijn excuses aan de trouwe lezers (het zijn er niet veel, maar ze zijn er!). De afgelopen dagen werd mijn DNS host (joker.com) aangevallen d.m.v. een DDoS aanval. Voor de geinteresseerden: dat betekent dat er vanaf tienduizenden computers tegelijk aanvragen werden verzonden naar hun DNS servers. Die DNS servers zorgen ervoor dat je bij mijn webserver uitkomt als je http://www.usarchy.com intikt.
De DNS servers waar mijn domeinnamen op draaien overleden bijkans aan de overvloed aan aanvragen, met een storing als gevolg, geen van de websites waren te benaderen. DDoS staat dan ook voor Distributed Denial of Service, simpelweg zoveel aanvragen doen dat de servers het niet meer aankunnen. Na een paar dagen stevige downtime lijkt de situatie nu weer onder controle. Joker.com was voor mij jarenlang erg betrouwbaar, maar dat dit meerdere dagen duurde vind ik erg onprofessioneel.

Verhuizen naar een andere registrar kost me nu teveel tijd en geld. Maar misschien weerhoud ik met dit bericht iemand van zaken doen met Joker. Dat is dan even hun verdiende loon, de zaak is daarmee voor mij wel afgedaan 🙂

RSS advertenties

En naar aanleiding van een verhaal over geld verdienen aan RSS feeds, staan er vanaf nu als het goed is advertenties in de RSS feed van Usarchy. Ik wil binnenkort even aandacht besteden aan het “waarom” van een RSS feed. Daarbij richt ik me op meer traditionele websites, dus juist niet op weblogs. De nadruk ligt dan op hoe je geld kunt verdienen met een RSS feed.

Overigens zijn de advertenties hier en in de RSS feed niet bedoeld om geld mee te verdienen. Net zoals de advertenties hier in de artikelen. Daarvoor krijg ik namelijk lang niet genoeg bezoekers, het levert ongeveer 50 dollarcent per dag op. Maar ik vind het wel belangrijk om zelf te testen wat wel en niet werkt en wat het effect is van AdSense advertenties op een verder weinig commercieel weblog als Usarchy.

Dit is dus meteen eeen test om te kijken hoe die advertenties eruit zien. Ik gebruik er overigens Feedburner en AdSense voor.

Feedback op de advertenties is dan ook van harte welkom! Er zal binnenkort een poll systeempje komen, daar zal ik het onderwerp ook laten terugkomen trouwens…

9 gedachten over “DNS storing en RSS advertenties: huishoudelijke mededelingen

 1. Aldo

  Ruben, hoezo het zijn er niet veel…ik lees je berichten zeer regelmatig en vind de wijze waarop je zaken verteld, uiteenzet zeer duidelijk. Voor mij een toegevoegde waarde. Uiteraard zit je een beetje in een niche met je thema’s en er zijn al veel aanbieders op het web. Keep up the good work!

  Groet,

  Like

 2. Erwin

  Inderdaad Ruben, hier nog zo iemand..
  Bij deze ook complimenten voor je artikelen. Wat artikelen betreft tref ik hier in de meeste gevallen kwaliteit aan met diepgang en niet teveel onzinberichten om de boel maar levendig te houden. Wanneer ik de naam Ruben Timmerman boven het artikel zie staan, lees ik het gewoon, das niet voor niks. Thumbs up!

  Like

 3. Ruben Timmerman Berichtauteur

  Hah, thanks gentlemen, erg lief. Zo was het nou ook weer niet bedoeld 😉

  Overigens krijg ik net de eerste blogspam in de comments, ik voel met nu erkend als nuttige target voor spam, woohoo!

  Like

 4. Niels

  Toch even een negatieve noot;

  Jammer dat je Joker meteen in een negatief daglicht dumpt. Ik neem aan dat je weet wat een groot drama DDoSsen zijn, en dat je er weinig tegen kan doen.

  Ik vraag me dan toch af wat Joker meer heeft kunnen doen dan wat ze waarschijnlijk gedaan hebben?

  (nee ik ken verder Joker niet)

  Like

 5. Ruben Timmerman Berichtauteur

  Niels; ze hadden me een mail met excuses en uipdat kunnen sturen. Drie dagen downtime is in any case absurd lang.

  En volgens mij kun je tegen een ddos vrij makkelijk iets doen door bepaalde soorten traffic te scheiden eerder in je netwerk. Heb er wel eens wat over gelezen toen cnn werd aangevallen, maar ben no expert op dit gebied.

  Like

 6. Bas

  Tja, je kan best veel dingen doen tegen een DDOS aanval maar deze oplossingen zijn voor de meeste hosters niet toegankelijk (denk aan meer dan drie dagen werk als het voorkomt of extreem hoge kosten). Ik weet niet hoeveel je betaald bij Joker, maar de diensten zullen navenant zijn en als je tot op het heden geen klachten gehad hebt (geen idee hoe lang je site online is) dan zou ik toch niet klagen! Ik ken joker verder ook niet maar werk zelf bij een hosting-bedrijf en heb gelukkig in deze functie nog niet met een ddos te maken gehad. Heb ooit nog eens bij de Rabobank gewerkt, en daar wel eens last gehad van een DDOS en zelfs een organisatie als de rabobank heeft het dagen gekost eer alles weer functioneel was!

  Verder wil ik je complimenteren met je website! Ben hier gekomen via marketingfacts (het artikel over de rabobank / google resultaten) en zal zeker vaker terugkomen! Bookmarked.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s