Marketing3: practice what you preach!

Marketing3 heeft een eventblog waar je onder andere kunt lezen over de sprekers en behandelde onderwerpen op het evenement. Erg interessante info voor de thuisblijvers en mensen die volgend jaar wel willen komen.
Het Marketing3 evenement wordt mogelijk gemaakt door een groot aantal sponsoren; hoofdsponsoren, dagsponsoren, casesponsoren en mediapartners. En die moet je natuurlijk allemaal aandacht geven. Mediaplaza doet dit door op elke pagina van de Marketing3 website vier continue anitmated knipperende gifs neer te zetten met alle logo’s van alle sponsors en partnets. De logo’s zijn niet voorzien van links of enige uitleg, en leiden met hun onstopbaar geknipper af van de waardevolle content. Content die nodig is om conversie te verhogen, voor die thuisblijvers en geïnteresseerden voor volgend jaar.
Als je naar de onderwerpen van het evenement kijkt, zou je zeggen “practice what you preach!”.
Verder is er gelukkig een sponsoren pagina, waar de logo’s nog eens op een rij staan, met teksten van het niveau “Google is de grootste zoekmachine op het web.” Oh… really?

Als je per se wilt laten zien welke 80 partijen je sponsoren zijn, doe dat dan constructief. We hebben het hier niet over de Nederlandse Truckersbond die ook een websiteje heeft, dit zou het toonaangevende interactieve marketing event van Nederland moeten zijn!

 • Geef meer dan alleen de logo’s. Maak een pagina waar je uitlegt wie je sponsoren zijn, en waarom ze dat zijn. Wat is hun meerwaarde behalve een bakje geld dat ze geven in ruil voor (irritante) exposure van hun logo? En een miniem algemeen niets zeggend tekstje over het bedrijf. In een voetbalstadion voldoet een logo vanwege het medium, op een website is tegenwoordig wat meer mogelijk.
 • We leven niet meer in de 1990’s, en zelfs toen wekte het irritatie.

 • Don’t animate, innovate!
  Als je dan toch logo’s elke pagina neerzet, laat die logo’s dan niet eindeloos animeren. En zeker niet vier onder elkaar. We leven niet meer in de 1990’s, en zelfs toen wekte het irritatie. Daarom zie je het nu niet (zoveel) meer. Makes sense doesn’t it? Zie overigens ook “Please, gebruiker controle over flash banners!”.
 • Tekstlinks zijn beter!
  Of: zet gewoon platte tekst links neer naar die sponsoren. Nog beter: verwerk die links in de weblog (eventlog) van het evenement. Want elke online marketeer weet dat links in tekst veel meer worden aangeklikt en beter worden gewaardeerd dan links in navigatie, laat staan knipperende gifs.
  How about “De derde dag was een daverend success, onder andere dankzij onze partnet Google, die weer een hoop aardigheden meebracht. Hun Google klei was een groot succes! 😉 Gelukkig hadden ze ook spreker Pietje Puk geregeld, die met zijn verhaal over Pigeon Rank de handen op elkaar kreeg.” Dat is toch veel waardevoller? En ook beter voor het brand Google, waar ik dan echt een associatie mee krijg.
 • Show de binding, voor je branding!
  En in het geval van externe links: link naar een pagina op de website van die sponsor, waar die sponsor aandacht besteed aan het evenement. Op zijn minst een weblog waar de sponsor aankondigt aanwezig te zijn op het evenement om deze en die reden. Als die sponsor dat al niet heeft, wat voor binding (-> branding) mag je dan veronderstellen? None?

Phew, overdrijf ik? Als je naar de onderwerpen van het evenement kijkt, zou je zeggen “Practice what you preach!”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s