Microsoft SNARF, experiment met e-mail productiviteit/ usability

Microsoft SNARF ScreenshotSNARF is een experiment van Microsoft om e-mail gebruikersvriendelijker en productiever te maken. De “Social Network and Relationship Finder” sorteert en filtert je e-mail automatisch. Dat gebeurt op basis van je e-mail gedrag, sociale filtering noemen ze het. SNARF kijkt bijvoorbeeld naar hoe snel en van wie je mails beantwoordt. Als je mails van bepaalde mensen altijd snel beantwoordt, zorgt SNARF dat die mails hoger komen bij het sorteren. Best logisch!
De kans is klein dat SNARF als los programma uitgebracht wordt, maar de functionaliteit zou goed in Microsoft Office 12 terug kunnen komen.

De reden voor de ontwikkeling van SNARF volgens Microsoft:

We often say, ‘Your dog knows the difference between strangers and friends who visit your house; why shouldn’t your e-mail client?’ ”

SNARF werkt uiteraard met Microsoft Outlook, maar ook met Lotus Notes en Hotmail. En uiteraard niet met Mozilla Thunderbird of andere e-mail clients.

SNARF installatie

Microsoft SNARF IndexingDus maar eens SNARF gedownload om te kijken hoe hij het doet. Een klein bugje is meteen irritant, want Microsoft Outlook moet als standaard e-mail programma ingesteld worden, maar dat is bij mij Mozilla Thunderbird. Vervolgens sluit/ crasht het programma met een duidelijke “unspecified error“.
Right. Het is dan wel een beta, maar als je 1 ding goed moet regelen in beta’s zijn het de foutmeldingen. Dan kun je de beta misschien verbeteren…

SNARF review-tje

Vervolgens kun je alle mail die bij een persoon hoort in “threads” bekijken. Dan zie je dus de samenhang en kun je snel (a la Gmail) mails terugvinden die bij elkaar horen. Lastig is meteen dat mails van/naar/met 1 persoon natuurlijk niet altijd 1 thread zijn, en inzoomen op sub-threads is niet mogelijk. Redelijk nutteloos dus.
…het gaat vooral om nieuwe mail sociaal sorteren, niet om orde aan te brengen in oude mail.Anyway, Outlook tijdelijk als standaard ingesteld, en SNARF begint na het opstarten enthousiast met indexeren (zie plaatje rechts). Na 5 minuten heeft ‘ie dik 12000 mailtjes gezien en opent het programma zich. Geen unread mail, want Outlook’s exchange werkt alleen op de zaak…
Wel een overzicht van mail van deze week, waar SNARF netjes alle personen laat zien die in mijn mail voorkomen, met het aantal mails erbij. Er lijkt te worden gesorteerd op “belangrijkheid”. Een tweede bugje: hij herkent twee dezelfde adressen niet als je bij de ene een naam in je adresboek hebt gebruikt, en bij de andere een gewoon plat e-mailadres.

Nu maar wachten tot er mail binnenkomt, want veel nuttigs is er verder niet nog te doen, het gaat vooral om nieuwe mail sociaal sorteren, niet om orde aan te brengen in oude mail.
Iemand anders SNARF al geprobeerd? Ik ben erg benieuwd naar ervaringen in het wild!

Via Lifehacker.

3 gedachten over “Microsoft SNARF, experiment met e-mail productiviteit/ usability

 1. Ruben Timmerman Berichtauteur

  Hmmm, als je een cookie laat setten hoef je je gegevens maar 1x in te vullen right? Or, what’s the problem? 🙂

  En nee het is niet echt een super app nee. Maar wel leuk als het als advanced search feature in Outlook 12 wordt geintegreerd bijvoorbeeld.

  En het grootste nieuws is eigenlijk dat MS zo’n beta released, dat gebeurt niet vaak met zo’n klein progje. Best OpenSource’iaans, ofzo 😉

  Like

 2. er

  he kan iemand mij helpen.
  mijn vraag was.
  hoe kun je oude mails terug vinden.
  als je het weet voeg me dan toe of stuur een @.
  groeten erol
  en het is nederland

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s