Google Zeitgeist kan geen Nederlands

google zeitgeist nederland septemberToch gek, Google vertrouwt onterecht meer op mensen dan zijn eigen index. Google stelt elke maand een top 10/ top 20 van populaire zoektermen op in allerlei landen. De resultaten vind je in de Google Zeitgeist. De Google Zeitgeist van Nederland bevat twee curieuze termen: [voetball] en [jam smit]. Nu weet ik niet of er een nieuwe jam op de markt is die naar smit smaakt, maar ik gok toch dat dat Jan Smit moet zijn…
Het aardige hieraan is natuurlijk dat de eigenwijs die die termen in de Zeitgeist heeft zitten intikken waarschijnlijk dacht dat [jan] eigenlijk als [jam] gespeld moest worden, en [voetbal] als [voetball]. Diegene dacht er kennelijk niet aan om de cijfers even te checken want als je in Google op het Nederlandse internet zoekt, zie je vanzelf wat de correcte spelling is…

De Google Zeitgeist van Nederland van september zie je op het plaatje. Ook opvallend is dat toch weer een bijna-URL op de eerste plaats staat. De populariteit van de Google toolbar zal daar iets mee te maken hebben. Mensen typen dus [marktplaats] in in Google omdat ze dan snel bij marktplaats.nl terecht komen, en dat onthouden ze als de snelste weg. Vreemd dat speurders niet adverteert op het woord martkplaats!
Ik ben trouwens ook benieuwd welk percentage van de queries naar ajax over de voetbalclub ging, en welk gedeelte over de Asynchronous Javascript And XML technologie die zo immens populair is op het moment…

4 gedachten over “Google Zeitgeist kan geen Nederlands

  1. Florentijn

    voor de vrouwen: paris hilton en angelina jolie. voor de mannen: een dooie en een puber. hahaha. Het is om weer gedeprimeerd van te raken; voetbal, hoeren, big brother, ikea en slechte muziek. Maar wat is sudoku?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s