Maak je huis gebruikersvriendelijk

Illustratief: plattegrond huis“Geek to live” is een van de slogans van Lifehacker en ik kan me daar goed in vinden. Gebruikersvriendelijkheid gaat over efficiëntie, en je bent zelf een gebruiker in/ van je leven, dus voortaan hebben we bij Usarchy een categorie productiviteit, om de usability van je leven te verbeteren.
Vooral als je net gaat verhuizen een erg lekker stuk, maar als je het tijd vind voor een herfst schoonmaak is het ook een aanrader: Geek to Live: The Usable Home

Een paar van de tips, die uitgebreid van uitleg worden voorzien:
Waarschuwing: net als alle usability issues is ook dit vooral gewoon heel logisch…

  • Creëer één plek voor “incoming stuff”; sleutels, gsm, post en andere rommel in je zakken die je je huis indraagt.
  • Bewaar dingen op strategische plaatsen. En stop bijpassende lakens en dekbed overtrek opgevouwen in bijbehorende kussensloop als een quick usable pakketje.
  • Bouw taak-georienteerde centra. Zodat je altijd alles voor computer reparatie, factuur betaling of favoriet recept kooksessie op een plek hebt.

OK, bij nader inzien zijn ze misschien wat overdereven. Aan de andere kant weet ik zeker dat iedereen wel een aantal dingen erg on-gebruikersvriendelijk en contraproductief heeft ingericht in zijn huis.
Ik heb bergen kleren liggen die ik amper draag tussen kleren die ik elke week aandoe. En mijn wasmand staat zo ver weg van de wasmachine als hij maar kan staan. Hmm, en in de gang staat een kast met spullen die ik al jaren niet heb aangeraakt…

2 gedachten over “Maak je huis gebruikersvriendelijk

  1. Florentijn

    Ik geloof dat mensen wel in staat zijn om het keukengerei in de keuken te bewaren en de wasmand naast de wasmachine te zetten, maar niet om onbruikbare spullen te lozen. Het zou in de toekomst nog wel eens van pas kunnen komen. het niet kunnen scheiden van ‘usable’ en ‘not usable’ leidt in menig huishouden tot usarchy.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s