Hoe je geen HTML versie van je Flash site bouwt

HTML versie van Flash site, maar niet heus.Erg gelachen om deze rant bij Adrants over een HTML alternatief voor een onbruikbare Flash site. Omdat de gebruiker niet door de rare Flash applicatie heen kwam, gebruikte hij de HTML versie van de site, om daar alsnog deze melding aan te treffen:

You will need to install a couple of plug-ins to fully experience our site. That is not because this is another one of those mindlessly flashy Web sites that give you a headache and make you wonder how you could ever sit through a meeting with those people; it’s just that there are a couple of cool things we’d like to share with you, and you won’t be able to enjoy them without having Flash and QuickTime on your computer. No big deal. Click here to get Flash. Click here to get QuickTime. And if you know you already have them, then click here to enter. Have a nice visit.

Het is dus wel een big deal. De gebruiker geeft al aan dat hij geen zin heeft in Flash en/ of Quicktime. Een alternatieve HTML versie moet dezelfde functionaliteit bieden als de Flash versie.
Mooi is het gesuggereerde contrast in de tekst tussen “mindlessly flashy” en “couple of cool things”. Dat is namelijk hetzelfde, onthoudt dat goed, oh webdesigners! En kijk ook even naar de onleesbaarheid van het grijs op witte lettertype, dit is een vermaarde “ad agency”…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s