Slechte online marketing campagnes door problemen websites

Most Web campaigns hit by site failures“, vertelt Netimperative namens Scivisum.
Wanneer je commerciële Nederlandse sites met Amerikaanse vergelijkt, komen de eersten er vaak knullig vanaf. Onze kleinere markt en daardoor hogere investeringen zouden een verklaring kunnen zijn voor deze kinderschoenen. Vooral op het gebied van meetbaarheid van online marketing, conversie, usability en daarmee ROI laten “we” veel steken vallen.

In plaats van statistieken en berekeningen wordt vaak het marketingbudget als uitgangspunt genomen. Het gaat in dit artikel vooral om technische failures, maar denk eens aan usability “failures”, die zijn net zo erg maar moeilijker te voorkomen/ genezen.

  • In addition, 37% of marketeers could not put a monetary value on losses caused by customers abandoning web transactions.
  • A quarter (26%) of marketing departments admitted they never alert the IT department about impending campaigns, with a further 52% only sometimes or rarely working with the IT department before the start of a new campaign.
  • Een oplossing:

  • “Mapping a User Journey focuses everyone on the same metrics and centres discussion on the evidence of measured journeys, not perceptions and prejudices, with the result that things can quickly move towards better and better web delivery,” Jones said.

Als altijd, focus niet op de doelgroep, maar vanuit de gebruiker. Dit is een wezenlijk verschil dat het belang van het gebruik van persona’s (concrete 1 persoons-beschrijvingen van de doelgroep) en expert scenario onderzoek onderstreept. Of natuurlijk the real deal, live gebruikersonderzoek.

2 gedachten over “Slechte online marketing campagnes door problemen websites

  1. Pingback: Usarchy : Casema marketing en klantenservice ouderwets on-gebruikersvriendelijk

  2. Pingback: Buy xanax online.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s