De waarheid over toegankelijkheid van PDF

Bij A list apart zijn ze van mening dat PDF niet op waarde wordt geschat, als het op toegankelijkheid aankomt. En dat PDF te vaak wordt gebruikt als HTML een betere optie is. Er wordt goed uitgelegd wat PDF allemaal kan, en dat is heel wat.

Belangrijk in de keuze tussen (X)HTML en PDF is in ieder geval dat PDF net zo open is als de standaarden die het W3C publiceert. Om PDF te maken of gebruiken is Adobe Acrobat dan ook echt niet nodig.
Verder is PDF goed toegankelijk voor screen readers, hoewel de schrijver benadrukt dat we bij accessibility niet altijd alleen aan blinden moeten denken. Om het af te maken: PDF’s hebben een sterke structuur d.m.v. XML-achtige “PDF-tags“, die ook uitbreidbaar (extensible) zijn door de auteur. Dit laatste is van groot belang, omdat de tags gebruikt zouden moeten worden om opmaak te baseren op de semantiek.

2 gedachten over “De waarheid over toegankelijkheid van PDF

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s