Plaatjes bij AdSense verhogen de conversie

AdSense met plaatjes meer conversieEen plaatje zegt meer dan 1000 woorden. En het converteert ook nog eens vier keer zo goed. Een AdSense gebruiker voorzag zijn Google advertenties van plaatjes, verplaatste de advertenties nota bene “below the fold” en zijn CTR verviervoudigde. En daarmee natuurlijk ook zijn inkomsten.

Op het plaatje zijn de bekende “before” en “after” screenies te zien. De plaatjes hebben niks met de AdSense advertenties te maken, maar ze trekken enorm de aandacht en je voelt gewoon dat een gebruiker getriggered wordt om de “begeleidende” tekst te lezen.
Erg vreemd eigenlijk dat je weinig hoort over het extern beïnvloeden van AdSense advertenties door er zo meer aandacht op te vestigen. Misschien heb ik het gewoon gemist, laat maar horen…

4 gedachten over “Plaatjes bij AdSense verhogen de conversie

  1. Ruben Timmerman Berichtauteur

    Nee, Google bepaalt niet de prijs van adsense banners, dat doen de bieders bij adwords. Het is overigens wel verboden volgens de adsense richtlijnen om mensen aan te zetten op je adsense te klikken, dus weest voorzichtig! 🙂

    Like

  2. Comsult

    Wellicht een nuttige tip: laat de persoon op de afbeelding kijken naar de advertentie. Eye tracking onderzoek laat zien dat dit de ogen trekt naar de advertentie waar het model naar kijkt. Dat doet de conversie vast geen kwaad.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s