Google partnert met Google spammer Hotbot

Hotbot.nl vervuilt (“spamt”) de zoekresultaten van Google. Ondertussen sluit het moederbedrijf van Hotbot (Lycos Europe) een samenwerkingsverband met Google. De spam bestaat uit webpagina’s met eigen zoekresultaten, opgevuld met advertenties van Overture. Daardoor komen 75000 van dit soort resultaten van Hotbot bij Google voor. Die resultaten zijn natuurlijk nutteloos voor gebruikers, ervanuit gaande dat de algoritmische resultaten van Google beter zijn dan die van Yahoo (Inktomi) op Hotbot.
Google heeft eerder al soortgelijke spam van 1stekeuze en Vinden.nl bestraft.

Frappant is dan ook de aangekondigde samenwerking tussen Hotbot.nl moeder Lycos Europe, en Google. Om het nog verwarrender te maken, Lycos in de VS en Hotbot.com werkten al langer samen met Google voor de sponsored results, maar gebruiken weer Ask Jeeves voor de algoritmische resultaten.
Wie gaat er een weddenschap aan op het stoppen van de spam van Hotbot zodra Google daar een vinger in de financiële pap heeft? En, wie heeft er enig idee waarom Hotbot als used-to-be-kwaliteits-zoekmachine überhaupt aan dit soort spam doet? (ja, dat is bijna een retorische vraag)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s