10 doe-het-zelf usability tips

Webbouwer theothermedia beschrijft 10 snel zelf te testen usability problemen (PDF, 515kB). Het gaat onder andere over de resultaten van interne zoekmachines, categorisering en de vragen die mensen onderbewust stellen als ze op webpagina’s belanden:

  • Ben ik op de juiste plek?
  • Overtuigt deze site mij?
  • Wat moet (kan) ik nu doen?


Punt 4 gaat over “default actions”, waarmee een website duidelijk moet maken wat de volgende stap is in een taak. Dit sluit goed aan bij een ander artikel hier op Usarchy, “mensen ook offline snel afgeleid”. Het moet altijd direct duidelijk zijn wat er van de bezoeker verwacht wordt, als hij afgeleid wordt van zijn taak kan de conversie verloren gaan. Dit soort usability problemen zijn gelukkig goed te meten, uitgebreide statistische paketten kunnen klikpaden en transacties op een rij zetten. Je kunt dan zien wanneer iemand afhaakt, dus zijn browser sluit of een pagina bezoekt die niet gewenst was in de route naar conversie.

2 gedachten over “10 doe-het-zelf usability tips

  1. Piet Rijkhoff

    Hoi Ruben,
    Ik wilde wel eens kijken wat er in dat PDF stond, maar helaas schijnt het beschadigd te zijn en kan ik het niet openen… en omdat ik schuld altijd graag bij een ander zoek, dacht ik je er maar even attent op te maken : )

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s