ROI verhogen? Landingspagina’s verbeteren!

Bij Digital Web Magazine 11 manieren voor het verbeteren van landingspagina’s ter verhoging van conversie, het droom/ nachtmerrie woord van elke marketeer waar gek genoeg vaak weinig nadruk op wordt gelegd. Bezoekers inkopen door banners, zoekmachine advertenties en optimalisatie kunnen we allemaal, maar dan moet de investering nog wel terug verdiend worden. De kern van de zaak:

As you can see, there are some major obstacles to getting visitors to do what you want on your landing page. You have to convince people to do things they hate. This is why typical conversion rates are extremely low.

Behalve deze 11 tips is het uit deze quote al af te leiden dat de sleutel ligt in het overtuigen van je prospects op elke mogelijke manier. Usability engineering helpt daarbij.

Bovendien, zo zegt de schrijver terecht, is het verhogen van conversie een veel kosten-efficientere manier van ROI verhogen dan simpelweg meer aandacht te vesitgen op het bezoek dat ingekocht wordt. Toch reppen de meeste mediabureaus en zoekmachine marketeers vooral over het binnenhalen van de juiste doelgroep, het laag houden van CPC en CPM, vindbaar zijn voor prospects, etc.
Ik moest weer denken aan een ooit gelezen artikel: SEO Without Usability — An Exercise in Futility.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s