Geld inzamelen: niet genoeg geld terug garantie

Via UserDriven kwam ik terecht bij de erg hippe startup Fundable.org. Je kunt daar zelf “fundraisers” starten met welk doel dan ook. Iemand bepaalt vooraf een doel en een bedrag, en zorgt ervoor dat het bedrag uiteindelijk ten goede komt aan het (al dan niet goede) doel. Als het gewenste bedrag niet wordt gehaald, krijgt iedereen zijn geld terug.

Eigenlijk komt het erop neer dat de hier nog niet doorbrekende micro payments nu makkelijk bij elkaar gebracht kunnen worden, om grotere dingen dan bijvoorbeeld stukjes content te kopen. Bij Fundable hebben ze een heleboel leuke voorbeelden, maar vooralsnog zijn de open source community en goede doelen (waaronder een mislukte bedank actie voor Fundable door UserDriven) de grootste afnemers.
In Nederland zijn, zuinig als we zijn, gezamenlijke inkoopacties erg populair, Fundable is heel geschikt om garantie te krijgen dat alle enthousiastelingen ook echt betalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s