Overheid.nl voldoet nu aan eigen accessibility richtlijn.

Overheid.nl in accessibility mode.Anne van Kesteren is zo te lezen een jong menneke met veel te veel verstand van CSS en verwante talen. Hij blogt over de nieuwe site van Overheid.nl, die natuurlijk aan alle Overheid’s accessibility en usability guidelines moet voldoen, en daarom hun oude javascript/shitty HTML hebben omgezet naar CSS/XHTML en een beetje CSS3, en dat ziet er qua code erg netjes uit…

We removed about 80% markup from the home page. Going from about 25 kibibyte to 5. Zipped it’s about 2200 bytes…


Wat vinden jullie van hoe zo’n zogenaamd super usable site, waar het goed te zien is dat niet standaard design is toegepast om iets er “mooi” uit te laten zien? Ik moet zeggen dat ik hem eigenlijk gewoon erg goed vind, al vraag ik me af of het “brand” overheid past bij dit design. Ik associeer “overheid” met “het rijk”, en als je de campagne voor :werken bij het rijk” ernaast legt wordt het redelijk verwarrend….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s