Over Usarchy

Usarchy is een weblog met eigen artikelen over usability (gebruikersvriendelijkheid) en online marketing. Usarchy gaat vaak over gemiste online marketing kansen. Dit is waar usability de degens kruist met online marketing projecten. En dat is waar maar al te vaak usability verliest, de gebruiker verliest, en daardoor de efficiëntie van online marketing verliest.

Wat betekent Usarchy?

Usarchy is een samentrekking van Usability + Anarchy.
Dit is een paradox die op een groot deel van het (Nederlandse) Internet, maar ook in het “echte” leven heerst. Usarchy gaat over usability in de breedste zin van het begrip. Van onbegrijpelijke organisatorische beslissingen, via technologische hoogstandjes en innovatie, tot onbruikbaar vormgegeven interfaces, real-life bewegwijzering en te lange zinnen in teksten zoals deze.

Voor wie is Usarchy?

Iedereen die zich bezighoudt met of interesseert voor marketing. Usability en online marketing zijn daarin onmisbare onderdelen. Usarchy wordt geschreven met marketeers in het achterhoofd die geen uitgebreide kennis hebben op het gebied van usability. Jargon wordt zoveel mogelijk uitgelegd en de basis van artikelen is de samenhang van usability met andere onderdelen van marketing.

Van wie is Usarchy?

Usarchy is een initiatief van Ruben Timmerman. Het is goed mogelijk dat anderen in de toekomst ook gaan bijdragen aan deze website. Lijkt het je leuk mee te schrijven of op een andere manier bij te dragen, neem contact met Ruben op.

En wat is er met die aap?

De boze aap van UsarchyDe aap is de “boze aap” die veel mensen worden als ze geconfronteerd worden met gebruikers-onvriendelijkheid. Mensen hebben primaire behoeften die je op het Internet moet bevredigen om ze tevreden te houden. En om ze te verleiden tot conversie. Je moet ze bij de hand nemen, liefde geven, onderwijzen, gerust stellen, overtuigen, eerlijk en duidelijk tegen ze zijn. Mensen kunnen en moeten niet gezien worden als complexe wezens, voordat aan basisbehoeften van usability is voldaan. Alleen al omdat ze zo verschillend zijn en de basisbehoeften universeel, dus makkelijker te bevredigen.

De aap komt uit het blad Scientific American Mind, waarin ik een artikel las over apen die boos worden als ze niet eerlijk behandeld worden. De illustratie stond bij het artikel Primates Protest: Unfair!, dat deels online te lezen is, maar helaas niet vindbaar met de interne zoekmachine van sciammind.com. Gelukkig wel met Google’s site search…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s