Video presentatie: Hoe win ik de Usability Award 2009?

RubenBij de uitreiking van de Usability Award 2008 mocht ik een presentatie geven. Voordat de top 3 (WNF, Albert Heijn, Meander MC) bekend werd gemaakt zou ik een goed half uur los gaan. Mijn idee was eerst om voor de verandering een geheel positief verhaal te vertellen, met louter goede voorbeelden. Meestal kom ik namelijk niet verder dan 80% slechte voorbeelden, wat richtlijnen om het beter te doen en enkele mooie cases.

En dat werd ook deze keer waar het op uitdraaide. Het was toch moeilijk om het puur positief te houden, en in de praktijk is wat negativiteit ook leuker voor de toehoorders. Het resultaat: 10 tips om in 2009 de Usability Award te winnen. De kern van het verhaal: Dat is helemaal niet moeilijk! En voor wie op zijn werk nog even geen video kan of wil kijken maar wel vandaag wil beginnen met het winnen van de Usability Award 2009, hier alvast de top 10:

  1. Meld je aan!
  2. Doe 1 ding en doe dat goed
  3. Zoek zoals Google of beter
  4. Maak bezoekersscenario’s
  5. Geef antwoord op de vraag! (en 5b: paai de jury)
  6. Wees niet te innovatief
  7. Spreek de taal van je bezoeker
  8. Beter goed gejat dan…
  9. Leg uit en overtuig
  10. Maak een heldere Call To Action

Oh ja, bijna vergeten, de video. Met dank aan Neerlands Video 2.0 trots Viddix die de video schoten en aan mijn presentatie plakten.
Usability award video preview

En voor de liefhebbers van de originele presentatie (die ziet er iets gelikter uit dan in Viddix), hier de slides:

13 gedachten over “Video presentatie: Hoe win ik de Usability Award 2009?

  1. JasperR

    Nette weergave van je presentatie via Viddix met de slides ernaast!
    Stukken beter dan de slides op de videobeelden.

    Overigens vond ik je presentatie ook interessant met sprekende voorbeelden.

    De usability award, en met name de bureau’s waar jullie dit jaar terecht meer aandacht wilden besteden, ben ik dit jaar alleen helaas een stuk minder in de (online)pers tegengekomen dan voorgaande jaren.

    Like

  2. Sjors Berichtauteur

    Ik zie het eigenlijk nergens naar voren komen, maar aangezien ik er niet was, zou ik het ook wel leuk vinden om de jury rapporten van de sites de Wel gewonnen hebben te lezen/zien :

    Like

  3. Ruben Timmerman Berichtauteur

    Sjors: ja, de sites die wel genomineerd waren zijn tijdens de uitreiking besproken en dat is dan weer niet opgenomen volgens mij. Er zou wat op usabilityaward.nl komen te staan maar so far nothing 😮 Bij de loodgieter lekt het, zullen we maar zeggen…

    Like

  4. Pingback: Timmerman’s Wet van Insanity, naar Einstein’s voorbeeld - Usarchy

Plaats een reactie