The Web and Beyond & Bizz E-commerce Seminar: Zie ik je daar?

The Web and Beyond 2008 logoMorgen ben ik op, en zal ik verslag doen van, The Web and Beyond. Dat is de tweejaarlijkse conferentie van Chi (Computer-Human Interaction) Nederland, deze keer met thema Mobile. De conferentie vindt plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam, en het programma is niet mis!

Qua naam lijkt het wat op The Next Web, maar TWAB heeft een wat academischer karakter, meer op inhoud gefocust en een iets hoger niveau.

Ik kijk vooral uit naar de keynote van Adam Greenfield, schrijver van Everyware, over ubiquitous computing (computers die overal in onze omgeving verwerkt zijn).

Een andere zeer interessante spreker lijkt me Ben Cerveny, tot voor kort lead designer bij Flickr. Hij houdt zich nu bezig met onderzoek op het snijpunt van “play, interactie en urban space”. Ik kan me er vaag iets bij voorstellen, maar moet zeggen dat ik vooral om zijn achtergrond benieuwd ben wat hij gaat vertellen in zijn keynote “Models of urban dynamics”.

Verder keynotes van Jyri Engeström (van Jaiku, nu Google) en Christian Lindholm, oud VP van Mobile Products bij Yahoo!. De dagvoorzitter is de altijd erg grappige Steven Pemberton, die werkt voor het CWI en het W3C.
Gelukkig ook ruim aandacht voor Hollanders, ik zal zeker kijken naar Ingrid Halters van TomTom (“How users drive the design”), Kars Alfrink, een van Nederlands grootste interaction design talenten/helden (“Mobiele componenten voor speels cultureel verzet”) en Robert Gaal die zijn supercoole Roomware project nog eens gaat showen.

Bizz: Ondernemersupdate over E-commerce

Bizz E-commerceAanstaande maandag spreek ik weer eens bij Bizz, voor een gezelig gevulde zaal met ondernemers. Deze keer is het onderwerp E-commerce, dus zal ik met name naar usability van webshops kijken en tips geven.

Ik kijk er naar uit om het verhaal van Pieter Zwart, eigenaar van Coolblue, te horen. Ik geef de shops van Coolblue (bijv. Smartphoneshop en Laptopshop) vaak als zeer goede voorbeelden van gebruiksvriendelijke webshops, om hun klantvriendelijke uitstraling en persuasion-architecture-achtige vormgeving.

De hoofdspreker is Martijn Hoogeveen, die uit eigen ervaring vertelt hoe hij een van de eerste ICT webshops van Nederland opzette; Takeitnow.

Zie ik je daar?

Ik zou het erg leuk vinden om weer wat lezers van Usarchy te spreken tijdens een van deze twee evenementen. Dus laat het me weten als je erbij bent, dan maken we een date!

8 gedachten over “The Web and Beyond & Bizz E-commerce Seminar: Zie ik je daar?

 1. Mitchel

  Ik ben waarschijnlijk wel te vinden op het Bizz E-commerce seminar. Ben ook erg benieuwd naar het praatje wat Pieter Zwart gaat houden. Vanaf het begin van mijn webshop “carriere” ben ik gefascineerd door de CoolBlue shops en de wijze waarop hun die shops weten op te bouwen. Wellicht zie ik je daar Ruben?

  Like

 2. Martijn

  Zou graag een keer een event als deze bijwonen maar jammergenoeg zit ik morgen enkele uren in een gymzaal examens te maken. Hopelijk in de toekomst een keer.

  Like

 3. Mitchel

  Klopt, ik beken schuld. 😉 Echter is de site inmiddels 2 jaar oud, en zijn we nu bezig deze in een nieuw jasje te steken. Het nieuwe design zal geen overeenkomsten meer bevatten. Desondanks moet ik zeggen dat het huidige design als erg prettig wordt ervaren.

  Like

 4. Ruben Timmerman Berichtauteur

  Daan: Zie regel 8 in mijn presentatie over het winnen van een usability award.

  http://www.usarchy.com/2008/05/video-award2009/

  Beter goed gejat dan slecht bedacht. Ik denk dat het “jatten” van de structuur van een andere site geen slecht idee is. Je moet het wiel, zeker online, niet opnieuw willen uitvinden. Er zijn natuurlijk grenzen aan wat je met goed fatsoen (en legaal) kunt overnemen, maar ik denk dat Eiwitpoeder hier niet overheen gaat.

  Like

 5. Peter

  Ik ben wel wat kopieerwerk gewend, maar deze kopie is te belachelijk voor woorden. Het is een letterlijke copy & paste van de layout en als usability expert vinden we dit een voorbeeld van beter goed gejat dan slecht bedacht? Ben dan wel oprecht benieuwd waar de grens zou moeten liggen. Een structuur kopieren vind ik zeer acceptabel, maar als je dat kopieert met een 1 op 1 layout is dat toch iets teveel van het goede?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s