Video: Presentatie bij Emerce Insight Publishing 2008

Ruben bij Emerce Insight PublishingHet was een zware bevalling, maar gisteren heb ik een presentatie mogen geven bij Emerce Insight Publishing. Het niveau van de presentaties was hoog, maar helaas was het evenement niet uitverkocht, mede door The Next Web natuurlijk. Er was gisteren geen video crew, dus ik heb geprobeerd mijn presentatie met mijn ingebouwde webcam op te nemen. Dat is niet echt lekker gegaan, maar ik denk dat de video toch nog kijkbaar is, en het geluid is prima.

See for yourself (RSS lezers, even doorklikken):

http://video.google.com/googleplayer.swf?docId=7994680731920852051&hl=en
Voor de liefhebbers ook nog even mijn slides:

En voor liefhebbers van tekst (ook jij, Google!), dit is waar ik het in de presentatie over heb:

 • Jacht naar 2.0, what about 1.0? De uitgevers lijken vaak op jacht te zijn naar nog coolere en socialere 2.0 features. Maar het 1.0 tijdperk is nog niet afgesloten, de meeste mensen zitten daar midden in. En daar worden nog een hoop simpele fouten gemaakt. Ik stel de vraag of we wel zo hard achter 2.0 aan moeten rennen als er nog zoveel usability in 1.0 te verbeteren is.
 • Top 5 klachten van webredacteuren
  In mijn usability trainingen heb ik opvalled vaak webredacteuren van grote uitgevers zitten. Zij klagen vaak (terecht) over de onhandige manier waarop de site is opgebouwd. Het CMS is al gekozen voordat het site ontwerp gemaakt is. De redactie heeft vaak weinig invloed op het ontwerp, en sies passen vaak niet goed in het standaard stramien dat door de uitgever is bepaald. Allemaal factoren die een grote impact op usability hebben.
  Helaas waren er slechts 3 redacteuren, van de aanwezige 50/60 mensen. Dat is opvallend, want zij hebben vaak de grootste band met online gebruikers.
 • Zie content sites als webshop
  Wat mij betreft moeten de uitgevers hun website meer als webshop zien. Harder werken aan conversie, meer testen met call to action’s. Elk artikel is in feite een productpagina waar de bezoeker aangezet moet worden tot conversie. Ook content sites moeten geoptimaliseerd worden, zeker nu de verkoop uit banners minder oplevert. Sanoma doet met Zester een dappere stap in deze richting, maar de kwaliteit laat nog te wensen over…
 • Blindheid voor bannerblindheid
  Mijn favoriete ergernis of all time: banners. En dan vooral housebanners: de niet verkochte bannerruimte die wordt gebruikt door de eigen (of zuster-) websites. Dat is het domste wat je kunt doen, want de effectiviteit van verkochte bannercampagnes gaat erdoor achteruit. En banners zijn eigenlijk de slechtste vorm van interactie die je je kunt wensen.

4 gedachten over “Video: Presentatie bij Emerce Insight Publishing 2008

 1. Niels Westerhof

  Was weer een erg interessante presentatie Ruben. Toch vind ik het zelf gek dat hoewel de meeste bezoekers bannerblind zijn, er toch nog steeds zulke grote budgetten voor online marketing gestoken wordt hierin door de bedrijven. Ik vraag me dus af wat de accountmanagers aan voordelen naar voren brengen richting de klanten die adverteren..

  Like

 2. Ruben Timmerman Berichtauteur

  Niels: je moet banners vergelijken met billboards langs de snelweg. Maar een klein deel van de mensen zien die, of zien die bewust.

  Ik ben niet tegen banners, maar vind dat ze veel te vaak verkeerd worden ingezet. Om online een merk te bouwen kunnen banners best helpen, als je mensen maar vaak genoeg je logo laten zien, heb je daar in verdere marketing acties wel wat aan. Ter ondersteuning van zoekmachine adverteren bijvoorbeeld: mensen klikken sneller op merken die ze al hebben gezien, dus gaan de kosten per klik omlaag.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s