Gratis naar Emerce Insight: Travel & Tourism?

emerce insight travel & tourismAanstaande donderdag (22 nov) mag ik in Amsterdam voor Emerce een presentatie houden tijdens hun Insight: Travel & Tourism. Daar zijn de hele dag interessante sprekers uit de travel industrie, en een hoop experts waaronder Marco Derksen en Jeroen van der Wiel.

Aan het eind van de dag ga ik 3 kwartier los op het gebied van usability. Als smakelijke dagafsluiter, zeg maar πŸ˜‰
Ik mag ook een gast meenemen, en mijn kat had weinig interesse. Dus bij deze de vraag aan mijn lezers: wie wil mee? Laat even wat horen in de reacties, de door mijn kat als “leukste” (motivatie mag!) gekozen mag donderdag gratis de IJ-toren binnen als mijn gast.

Verder natuurlijk hierbij het verzoek om even een babbel met me te maken als je sowieso al naar de Insight ging!

21 gedachten over “Gratis naar Emerce Insight: Travel & Tourism?

 1. Roy Verduijn

  Omdat ik dan Whiskas voor je kat koop! πŸ˜‰

  Nee, het lijkt mij als 4e jaars marketingstudent een erg interessant forum om te weten te komen wat voor rol digitale marketing/business speelt in de reissector en hoe hierop wordt gereageerd. En niet onbelangrijk: misschien een goede plek om een afstudeerstage op te doen!

  Mvg,

  Roy.

  Like

 2. Marcel van der Laan

  het is zowieso interresant! helaas kan ik geen vrij krijgen donderdag, dus ik ga het niet eens proberen. Hoop dat je je presentatie nog ergens online zet, of in ieder geval een mooi verslag maakt…have fun!

  Like

 3. Niek

  Wellicht wil je deze arme start-up die een geweldig hotel review monitoring & anlyse systeem aan het ontwikkelen is een kans geven om de “incrowd” van de travel 2.0 te ontmoeten ? Uiteraard als tegenprestatie een preview van wat er komen gaat

  Niek

  Like

 4. Henk Jan

  Je kat had weinig interesse? Een gemiddelde poes kan wel wat gebruiksvriendelijkheid gebruiken is mijn ervaring maar dat terzijde.

  ik ga graag mee als gast om te luisteren, te reageren en vooral met het doel dat ikzelf en de rest met nieuwe ideeen naar huis gaat.

  Like

 5. Rik

  Bijzonder dat deze combinatie voorbij komt, op dit moment ben ik namelijk bezig met een usability onderzoek op het gebied van “Travel & Tourism”! Dit lijkt me DE kans om inzichten van anderen op te doen en wellicht kan ik ook een steentje bijdragen.

  Like

 6. Marcel

  Ik heb helemaal niets met reissites maar geloof heilig dat usability, search, traffic conversion, ugc enzovoort iets universeels is. Bij Buurtlink.nl zijn we net bezig hierin een slag te maken. Het zou mij dus goed uitkomen om dagje mee te kijken. Ben overigens wel gek op reizenβ€šΓ„ΒΆ

  Like

 7. Nieske

  Hoi Ruben, wat een leuk idee! Ik was graag mee gegaan want ik ben ook bezig met ‘usability onderzoeken in de reisbranche’. Helaas kan ik ook niet, donderdag! Ik hoop via je blog er toch wat van op te steken πŸ™‚ Nieske

  Like

 8. Marcel van der Laan

  wat een hoop onderzoeken naar usability in de travelsector! misschien eens een idee om wat kennis uit te wisselen op een wat meer casual en voor studenten/onderzoekers toegankelijker wijze?

  Like

 9. Ruben Timmerman Berichtauteur

  Rik, you got the job! Ik ben nog op “vakantie”, maar vanavond via mail bereikbaar, dan mailen we effe het hoe of wat. Maar in principe kun je je gewoon bij de IJ-toren melden met mij als referentie.

  Like

 10. Rik

  Ruben, nogmaals bedankt voor deze dag. Ik vind het jammer dat jouw presentatie ingekort moest worden -waardoor het stuk over personas weg viel- terwijl die kale meneer van LibertyTV maar door mocht blijven zagen over zijn mislukte concept.

  Zoals ik al aangaf zal ik je de komende tijd nog wel eens gaan lastig vallen over personas, want dat is waar ik me tijdens mijn onderzoek voornamelijk op ga richten.

  Like

 11. Pieter

  Ruben, idd perfecte presentatie gisteren. De zaal hing aan je lippen en dat nadat ze al een hele dag een stortvloed aan informatie te verwerken hadden gekregen. Denk dat er veel bezoekers met een hoop huiswerk naar huis zijn gegaan πŸ˜‰

  Like

 12. Michel LEIJEN

  Beste Ruben,
  Helaas waren wij niet zelf op de Emerce INsight: Travel & Tourism, maar ik begreep van een relatie er wel bij aanwezig was dat je wat opmerkingen/vraagtekens zette bij onze website http://www.frankrijk.nl. Klopt dat?

  Als dat juist is zou ik graag eens informeren naar deze opmerkingen. Wij kijken en luisteren graag naar andere meningen om de website te optimaliseren.

  Kan ik je ergens bellen? Bij voorbaat dank voor je reactie.

  Met vriendelijke groet,
  Het Frankrijk Huis
  Michel LEIJEN

  Like

 13. Ruben Timmerman Berichtauteur

  Hi Michel,

  Dank voor je bericht! Binnen een paar dagen komt mijn presentatie in video online, zowel bij Emerce als hier. Natuurlijk kun je me altijd een belletje geven om het er eens over te hebben. Ik had het bij jullie site vooral over de call to action op jullie homepage, die vind ik erg zwak. Verder is mijn recente artikel over undesign ook leuk voor jullie, ik ben benieuwd hoe je daar tegenaan kijkt.

  Ik zal binnenkort nog een artikel wijden aan landingspagina ontwerp, maar dit is ook een aardige ingang:
  http://www.usarchy.com/2005/07/roi-verhogen-landingspaginas-verbeteren/

  Like

 14. Robbert

  Wilco, bedankt voor die link.

  Ruben, bedankt voor deze heldere presentatie. Ik heb de volle 45:49 met interesse gevolgd. Toch heb ik een vraag/opmerking.

  Je geeft aan dat “wij” naar het weigeringspercentage moeten kijken, terwijl je over de gehele “reisbranche” praat. De “vergelijksites” zijn, naar mijn mening, gebaat bij een hoge bounce-rate. Bezoekers klikken (in mijn geval) weg naar een aanbieder (waardoor ik meer geld ontvang). Heb ik hier iets verkeerd begrepen, of is het mogelijk om uitgaande klikken niet als weigeringspercentage aan te merken? Of praatte je in dit geval specifiek over de reisaanbieders?

  Verder is het erg prettig naar je te luisteren en ik ben gelijk de rest van de Emerce Insight Travel aan het bekijken! πŸ™‚

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s