Woohoo! Op naar PICNIC ’07 voor inspiratie!

Picnic 07Net bevestiging gekregen dat ik twee dagen naar de CrossMediaWeek, a.k.a. PICNIC, mag (met dank aan organisatie PICNIC en Whizpr πŸ™‚ ). Ik zal donderdag en vrijdag aanwezig zijn en van wat me opvalt verslag doen. Mijn verwachtingen zijn hooggespannen, vorig jaar vond ik PICNIC erg inspirerend.

Nu wil ik alvast op een rij zetten waar ik tijdens PICNIC07 naartoe wil gaan. En verder bij deze de oproep om even contact met me op te nemen als je met me wilt kennismaken of updaten tijdens PICNIC. Want dat is minstens zo leuk als de sessies in het uitgebreide programma… PICNIC is trouwens niet alleen een conferentie met stoere sprekers, er zijn ook enorm veel verschillende andere (gratis) sessies, en zelfs een uitgebreid avondprogramma. Alles vindt plaats op het mooie Westergasfabriek terrein in Amsterdam.

Donderdag 27 september

10:00 / Zuivering West: ’s Ochtends zeker luisteren naar de keynote van David Weinberger, schrijver van “Everything is Miscellaneous”. Dat zou je een boek over informatie architectuur kunnen noemen, al gaat het voor zover ik weet een stuk breder in op internet ontwikkelingen. Heb het nog niet gelezen trouwens, dus welliht kan hij me motiveren πŸ™‚

16:20 / Zuivering West: Later op de dag verheug ik me op Stefana Broadbent, “Head of User Adoption Lab, Swisscom Innovations”. Zij werkt bij de R&D tak van dat bedrijf en doet daar onderzoek naar hoe mensen technologie gebruiken, door ze thuis te observeren. Vorig jaar

19:00 / Westerliefde: ’s Avonds ga ik, als we nog wat energie overhebben, naar “Why do ducks fly from left to right”. Een lezing van o.a. de mij enigszins bekenden Gert Hans Berghuis van Fabrique en Bennie Naber van Fier. In deze sessie gaan ze in op “conceptualization processes”. Ik heb een beetje een gevoel wat dat is, al wordt het verder niet uitgelegd op de site… dus laat maar komen πŸ˜‰

21:00 / Machinegebouw: Verder wil ik ook nog even kijken bij de Creative Money Salon, alleen al om DRM/copyright activist/boingboingheld Cory Doctorow te zien spreken…

Vrijdag 28 september

9:00 / Extraction Hall West: Om te beginnen lijkt me de keynote Mystery, Sensuality and Intimacywel interessant. Al is de omschrijving wel erg typische vermoeiende buzzbuzzpraat:

There are three keys to the hearts of consumers – Mystery, Sensuality and Intimacy. Sisomo is how they come alive – Sight, Sound and Motion. Success in the Attraction Economy belongs to those who can make emotional connections in the market. Job Number One for winning brands is to attract all consumers with great ideas that are big, simple and sustainable enough to connect and inspire.

9:45 / Extraction Hall West: Direct aansluitend blijf ik zitten om te genieten van o.a. de altijd aggressieve Marc Canter in de sessie “In Search of Belonging – Communities of Interest and the Business Models Behind Them”

11:00 / Heart of the West: Dan snel door naar Design Wonderful Things, over consumer experience en design process. Ondermeer iemand van Streative over de O2 Cocoon en iemand van Schulze & Webb over user interface en product design.

Daar wel een conflict met Adam Greenfield, schrijver van Everyware in The city is here for you to use. Greenfield is een van de guru’s op het gebied van ubiquitous computing en gebruikerservaring. Dat gaat dus over vindbaarheid, en dat wil ik wel erg graag zien… hmmmm…

12:30 / Ketelhuis 1: Een lunchlezing over de Experience Economy, die helaas al volgeboekt is… Mocht iemand niet willen gaan, ik neem je plaats graag in!

14:00 / Small Boiler Room 2: s’ Middags nog zeker even kijken bij Review of the Tools, waar o.a. Yme Bosma en Erwin Blom laten zien welke Web 2.0 tools er gebruikt worden in het ontsluiten van PICNIC naar het publiek. Erwin schreef daarover al wat op zijn weblog.

16:30 / Extraction Hall West: Dan aanhet eind van de dag vrolijk verder met UP CLOSE AND PERSONAL: Share your Life, alleen al om research te doen voor mijn usability werk voor Hyves. Want Raymond Spanjar is een van de sprekers πŸ˜‰

’s Avonds is er Discovery ’07, dat een mix tussen wetenschap, party, kunst, muziek, mensen en ideeën belooft te zijn…

Phew… Zie ik je daar?

Dit was wat ik in anderhalf uur op de site van PICNIC kon vinden. Helaas is die vrij rommelig creatief opgezet, dus ik heb het gevoel dat er nog VEEL meer te doen en beleven is. Tips zijn van harte welkom!

Qua beleven vind ik het ook belangrijk om mensen te ontmoeten en verder te leren kennen. Ik hoor het heel graag als je ook komt, en het leuk vindt even te picnic’en!

8 gedachten over “Woohoo! Op naar PICNIC ’07 voor inspiratie!

 1. Ruben Timmerman Berichtauteur

  Thanks Pascal, I know πŸ™‚ Denk alleen dat er een behoorlijke groep mensen is die daar niet op zit, ik ben er zelf ook maar half actief mee en vind de hele site niet echt usable om mensen te vinden enzo… Maar ik had er idd op zijn minst zelf naar kunnen verwijzen, bij deze dus πŸ˜‰

  Like

 2. Bram

  Waar ik nu benieuwd naar ben: betalen jullie die toegangsprijs nou zelf? Of hebben jullie een gulle (werk-)gever die voor jullie de toegang betaald.

  Ik vind als kleine zelfstandige die prijs toch echt een factor 10 te hoog. Sta ik hier misschien alleen in?

  Like

 3. Ruben Timmerman Berichtauteur

  Bram: ik heb een perskaart, dus betaal niks. Ik vind de prijs ook best hoog, maar aan de andere kant kun je het wel als bedrijfskosten afboeken, dat scheelt toch wel.

  Toegegeven: Ik heb recent een training van 2,5 dag gevolgd waaarvoor je dan ook 1200eur betaalt, dat geef ik makkelijker uit dan aan een conferentie.

  Like

 4. John van Diemen

  Hey Ruben,

  Ik was vergeten dat je alleen donderdag en vrijdag ging. Jammer dat ik je gemist heb gisteren.
  De uitreiking zojuist was leuk! Persconferentie een beetje off topic. Een goede winnaar, maar vond het niveau wat laag:
  Wel innovatief, niet revolutionair.

  Groet,
  John

  Like

 5. Ruben Timmerman Berichtauteur

  Erwin: ik heb me uitstekend vermaakt. Heb alleen geen dingen gezien die zo interessant waren dat ik er hier een stukje aan wil wijden.

  PICNIC is voor mij vooral een evenement van inspiratie. Ik vind het altijd leuk om naar de presentaties van designers te kijken. De presentatie van Stefan Sagmeister vond ik het leukste, omdat ie erg past bij het stadium waar ik in zit, en me erg inspireerde.

  Alle video’s van PICNIC (VEEL!) zijn hier te vinden, helaas in .wmv formaat 😦
  http://www.picnicnetwork.org/article-18549-en.html

  En dit is de .wmv van Stefan Sagmeister:
  mms://mediafarm.hosting.nob.nl/nob/picnic/bb.picnic_20070927_6.wmv

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s