Geklooi met RSS feed, help!

Ik heb sinds mijn upgrade naar WordPress 2.0.5 nogal wat problemen met mijn RSS feeds. Ik gebruikte daarvoor een redirect naar Feedburner. Het (RSS 2.0) feed adres was daarmee als het goed is http://www.usarchy.com/feed/, en dat werd onzichtbaar doorgestuurd naar http://www.feedburner.com/usarchy. Dat werkte niet meer, doordat WordPress nu anders met de .htaccess file omgaat, en ik ook nog een oude versie van de Feedburner redirect plugin gebruikte.

Ik geloof dat het probleem nu, sort of, opgelost is. De plugin werkt niet meer zoals het hoort maar ik heb maar handmatig een 301 redirect naar mijn Feedburner feed in de .htaccess file gezet.Ik hoor graag of jullie mijn feed(s) nog 100% OK kunnen lezen. Heb een paar vraagjes:

 • Het lijkt er hier op dat de autodetectie (in bijvoorbeeld Firefox of IE7) niet meer OK werkt, hebben jullie dat ook?
 • Als je je abonneert op de feed, welk exacte adres wordt dan door je RSS reader opgeslagen?

Alvast bedankt voor je moeite en excuses voor het geklooi!

8 gedachten over “Geklooi met RSS feed, help!

 1. Ruben Timmerman Berichtauteur

  Hmm ja dat is precies het probleem dat ik ook heb. Maar als ik de feeds, die in de bron als audotdetectbaar staan, bekijk, werkt het wel… damn.

   
   
   
  

  As ik bijvoorbeeld /feed/ check, krijg ik netjes dit:

  GET /feed/ HTTP/1.1
  Host: http://www.usarchy.com
  User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1) Gecko/20061010 Firefox/2.0
  Connection: close
  ——-
  HTTP/1.1¬?302¬?Found(CR)(LF)
  Date:¬?Sun,¬?10¬?Dec¬?2006¬?14:00:46¬?GMT(CR)(LF)
  Server:¬?Apache/1.3.33¬?(Unix)¬?mod_ssl/2.8.22¬?OpenSSL/0.9.7a¬?mod_perl/1.29¬?FrontPage/5.0.2.2510(CR)(LF)
  Location:¬?http://feeds.feedburner.com/usarchy(CR)(LF)
  Connection:¬?close(CR)(LF)
  Transfer-Encoding:¬?chunked(CR)(LF)
  Content-Type:¬?text/html;¬?charset=iso-8859-1(CR)(LF)
  (CR)(LF)

  Like

 2. Ruben Timmerman Berichtauteur

  Thanks voor je hulp Bas, ik kreeg nog wat inspiratie en heb nu in mijn WordPress template maar handmatig “hard” de link naar de feed gezet.
  Dat dus in plaats van

  
  

  , waardoor de URL van de feed nog door de WordPress rewrite mangel wordt gehaald… Denk ik.

  Geen chique oplossing, maar het lijkt te werken…

  Like

 3. Marc

  Ruben, ik begrijp het niet, ik gebruik ook die plugin onder 2.05 (de plugin die jij “oud” noemt) en ik heb geen problemen met de redirect na de overstap van 2.04 naar 2.05. Waar verschillen onze settings dan? Dit moet op te lossen zijn?

  Like

 4. Ruben Timmerman Berichtauteur

  Marc, ik ging van WP 1.5 naar WP 2.0.5 en gebruikte eerst nog versie 1.1 van de Feedburner plugin., nu heb ik daarvan 2.2.

  Die plugin maakte echter nog gebruik van een handmatige redirect in mijn .htaccess. WordPress gaat na versie 1.5 anders om met redirects, waardoor die ergens anders worden gehandled, en ik heb eigenlijk weinig clue waar.

  Maar zo te zien zit daar dat rare redirect probleem, als ik de feed URL door wordpress laat opbouwen uit bloginfo(‘rss2_url’).

  Als ik mijn .htaccess gewoon leeglaat en WP 2.0.5 met Feedburner redirect plugin 2.2 gebruik, redirect usarchy.com/feed met een 301 naar /.
  Het zal wel komen doordat ik zelf heb zitten klooien in dingen buiten de WP templates… 😐

  Like

 5. Sander

  Dat werkte niet meer, doordat WordPress nu anders met de .htaccess file omgaat, …

  Ken WordPress enkel van naam (ben niet zo’n blogger), dus wellicht zit ik er helemaal naast, maar ik dacht dat .htaccess enkel Apache-gerelateerd is en dat WordPress daar zelf dus feitelijk helemaal niet mee ‘omgaat’.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s