Usarchy in top 10 beste Nederlandse marketing weblogs

Marketing & communicatie weblogs top 10Even egotrippen… Yay! In de MarCom top 100 van Marketingfacts staat Usarchy op nummertje 9. En dat zonder vooraf om stemmen te vragen, zo ethisch verantwoord ben ik nog net wel.

De top100 wordt samengesteld door een gemiddelde van Google PageRank, Marketingfacts waardering en stemmen van Marketingfacts gebruikers. Dat dat niet de beste methode is mag duidelijk zijn, en aan de manier van ranking kan ook nog wel wat gesleuteld worden. Daarover wordt ook al druk gediscussieerd, ik heb ook nog wat suggesties gedaan.

De terechte nummer 1 (of eigenlijk nummer 2 achter Marketingfacts zelf) is natuurlijk Frankwatching, waar veel goede, uitgebreide en originele artikelen worden geplaatst. Ook door mij zo nu en dan, dus dat is ook weer ego-leuk πŸ™‚

De hele top 10 ziet er zo uit:

 1. Frankwatching
 2. Molblog
 3. Dutch Cowboys
 4. Brickmeetsbyte.com
 5. Mediaonderzoek.nl
 6. Venturo
 7. Adfoblog
 8. Frank-ly
 9. Usarchy

 10. in10

Oh ja, just in case: de komende weken kun je gewoon door blijven stemmen op de top 100. Het is de bedoeling dat de gebruikers van Marketingfacts (registratie is gratis) elke maand hun top 5 bijhouden, zodat de top 100 actueel blijft. Zorg dus dat Usarchy in je top 5 staat, mocht je me dat waard vinden πŸ™‚

21 gedachten over “Usarchy in top 10 beste Nederlandse marketing weblogs

 1. Sander

  Gefeliciteerd!
  (geloof ik althans, hou me namelijk niet zo bezig met marketing en de overige sites zeggen me dan ook niks)

  Maar eh…

  En dat zonder vooraf om stemmen te vragen, zo etisch verantwoord ben ik nog net wel.

  … en even later …

  Zorg dus dat Usarchy in je top 5 staat, mocht je me dat waard vinden πŸ™‚

  … de ethiek is blijkbaar ook niet meer wat het geweest is.

  Like

 2. Ruben Timmerman Berichtauteur

  Thanks Sjors. Het is jammer dat alleen de PR van de homepage wordt gepakt, want ik heb een aantal pagina’s met PR6, en een heleboel met PR5 en 4, wat betekent dat de website als geheel nog veel meer linkpower heeft… 😦

  Like

 3. Erno Hannink

  Gefeliciteerd Ruben. Terecht in de Top 10 ook gezien aantal RSS lezers.
  De PR?
  Dat komt toch vanzelf, geduld. Meer lezers, meer fans, meer linkers, hogere PR. De marketing blog kermis heeft natuurlijk ook een hoge bijdrage aan het linken naar jouw site, dus hier helpt een regelmaat ook.

  Like

 4. Frank Janssen

  Proficiat Ruben, dat is een mooi en hartstikke verdiend resultaat! Zeker omdat je nog maar relatief kort blogt en je dit met heel eigen content hebt weten op te bouwen. Ik ben ervan overtuigd dat – mede gezien ook het hoge aantal voorkeurstemmen, je vermogen om te netwerken πŸ˜‰ en een (vast nog) verder stijgende pagerank – je de volgende keer zeker nog hoger zult eindigen!

  Like

 5. mf

  Ah, nu snap ik je kritiek; je PR is eigenlijk te laag πŸ˜‰

  Zoals ik al aangaf op marketingfacts, ga ik de komende tijd met de technische mensen aan tafel om eens te kijken wat we met die Google PageRank moeten.

  In ieder geval gefeliciteerd met die top-10 positie; meer dan verdiend!

  Like

 6. Ruben Timmerman Berichtauteur

  Thanks allemaal, erg goed voor de motivatie dit!

  En Catharina: zeker niet, ik heb al een artikel klaarstaan dat ik gewoon netjes naar het Gmail adres ga sturen πŸ™‚ Ik zag dat je al goe dactief aan’t werven was, volgens mij gaat dit de grootste kermis so far worden πŸ˜‰

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s