Op naar Picnic! (Cross Media Week)

picnic06 logoNog even wat gewoon werk afmaken, en dan op naar het werk voor de komende jaren. Wat inspiratie betreft in ieder geval. De komende tijd zal het in verband met dik 3 weken vakantie erg rustig worden hier, maar voor die tijd zal ik nog verslag doen van mijn belevenissen op Picnic, ook wel de Cross Media Week genoemd.

Picnic netwerk

Picnic 06 profiel keywordsOm te beginnen maar eens een online profiel aanmaken zodat ik makkelijker de mensen kan vinden die ik wil vinden, en zij mij. Daarbij kun je je eigen profiel behoorlijk uitgebreid aanpassen, dat is zeker leuk gedaan. Je kunt jezelf (hier ben ik) in voorgedefinieerde tags omschrijven (plaatje), maar ook omschrijvingen aan je eigen foto toevoegen. Hoe nuttig dat allemaal is weet ik niet, maar het is wel een goede aanvulling op zo’n conferentie, waar het voor een groot deel gaat om het ontmoeten van mensen.
Picnic 06 keywords foutmeldingVan de keywords mag je er trouwens maar 10 toevoegen, en dat vertellen ze je net nadat je er 30 zorgvuldig hebt toegevoegd…
Verder is het best ingewikkeld om je foto goed in je profiel te krijgen, hoewel het veel mensen wel gelukt is. Ik zie wel mijn foto terug, maar die verschijnt weer niet als icoon in mijn profiel. Ik zal wel niet creatief genoeg zijn.
Het toevoegen van je vrienden en kenissen gaat wel redelijk makkelijk, al is de zoekfunctie weer niet echt goed. Als je op [voornaam achternaam] zoekt krijg je allerlei combinaties, zonder een echte ranking in relevantie.

Het is vreemd dat de sociale online netwerken zoals LinkedIn en OpenBC (Xing) nog geen connectie hebben met dit soort evenementen. Als zijn een open API hebben zou je met een druk op de knop in een keer al je netwerk contacten kunnen toevoegen aan je to-meet lijst voor het evenement. Dat is iets dat ik in ieder geval node mis!

Programma Picnic woensdag

Voor vandaag staat het volgende op het programma:

13:00 – 14:30 Picnic with…Each Other
Location: TREEHOUSE (Zuiveringshal Oost)
Gather informally in the TREEHOUSE to meet and share food and thoughts with each other.

13:00 – 15:30 Pick ’n Mix
Location: SANDBOX (Openbare Verlichting)
Choose from a wide selection of demo presentations by award-winning media and entertainment
services from the Netherlands and around the world, presented by the Spin Awards, Europrix, and World Summit Awards.

15:30 – 17:30 Cities as Digital Communities
Location: CABIN (Ketelhuis)
Open, low-cost access to digital networks could encourage people in cities to develop new local media formats. How can cities promote grass roots media?

Moderator:
Sylvia Paull, Founder, Berkeley Cybersalon (United States)

Speakers:
Joaquin Alvarado, Director, San Francisco State University’s Institute for Next Generation Internet, and co-founder of the Digital Sister Cities Initiative (United States)
Chris Vein, Acting Executive Director, Department of Telecommunications and Information Services, City of San Francisco (United States)
Esme Guzman de Vos, Founder, Muniwireless.com (the Netherlands)
Eckart Wintzen, serial entrepreneur, Founder of Ex’tent Green Venture Capital (the Netherlands)
Erik Fackeldey, Project Manager – IT Sector, Paris Development Agency (France)

17:30 – 19:30 PICNIC ’06 Welcome Reception
Location: TREEHOUSE (Zuiveringshal Oost)
As part of the welcome reception, the European Archive will celebrate its official launch.

Host:
Job Cohen, Mayor of Amsterdam (the Netherlands)

Guest Speaker:
Brewster Kahle, Founder, Internet Archive (United States)

Ik verheug me in ieder geval al op de Cities ad Digital Communities sessie.

Podcasts en vodcasts?

Als ik het PR bureau mag geloven gaat het NOB de coverage met podcasts en video verzorgen. Ik heb daar so far nog niets van op de Picnic website gezien, maar wie het weet mag het zeggen. In ieder geval is er een Picnic blog waar e.e.a. bijgehouden wordt.

En hoe zit het met de Picnic usability?

Picnic 06 navigatieWat betreft domeinnamen heeft Picnic er in ieder geval een redelijke zooi van gemaakt. Die begint natuurlijk al bij de dubbele naam van de conferentie, en de daarmee kennelijk nodige dubbele domeinnamen (www.)picnic06.com en (www.)crossmediaweek.org. Verder zijn er aparte domeinnamen voor het Picnic weblog , voor het Picnic netwerk en voor de Picnic elevator pitch video’s.

De Picnic website is niet bepaald een oase van vindbaarheid, en al helemaal niet van leesbaarheid. Maar dat komt natuurlijk omdat het hier een conferentie van creatieven betreft, en die houden nu eenmaal van onleesbaarheid 😉 Vooral de hoofdnavigatie aan de linkerkant (plaatje) is een fraai staaltje, met die koeieletters en lichte achtergrond.

Op naar Picnic, jij?

Maar nu moet ik echt gaan rennen, want ik ben al laat. Laat alsjeblieft een bericht achter of neem contact met me op als je ook op Picnic bent vandaag, morgen of overmorgen. Het lijkt me leuk weer veel mensen te spreken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s