Amsterdam – Dakar voor het goede doel: Go Team Fatamorgana!

Amsterdam Dakar logoWe gaan voor de verandering even off-topic op Usarchy. Maar met een goede reden, en een goed doel. Jan Martens, die ik uit Utrecht maar ook van Medicalfacts.nl ken, vroeg me aandacht te vestigen op zijn stoere project. Hij doet samen met Richard mee aan de Amsterdam – Dakar Challenge. In een auto van maximaal 500 euro. Waar verder weinig aan gedaan mag worden. Zonder ondersteuning onderweg. Right… sounds like a great plan… Go Team Fatamorgana!

Maar behalve Dakar is het doel vooral geld op te halen voor goede doelen. Jan en Richard steunen met hun sponsoring het opzetten van een waterzuiveringsprogramma in Gambia, met zonne-energie. Het aardige hiervan is dat het zuiveren van water vooral geld bespaart, aan medische kosten die niet gemaakt hoeven te worden.
Anyway, de bedoeling is dat je nu naar de site van Jan en Richard gaat en ze een hart onder de riem steekt. En liever: dat je ze sponsort door een sticker op de auto of een banner op de website. Jan schrijft er zelf over:

Wij zullen de tocht doen in een auto van maximaal 500 euro. De auto is een Nissan Patrol uit 1988. Op het eind van de reis zal de auto en alle andere voorwerpen en artikelen die wij bij ons hebben geveild worden. De opbrengst zal ten goede komen aan het opzetten van waterzuivering door middel van zonne-energie. U kunt ons helpen door ons te sponsoren. Dit kan door geld, maar ook door middel van materiaal, bijvoorbeeld een tank diesel of een slaapzak. U krijgt hiervoor een plaats in onze sponsorlijst, een banner in de rechterkolom op de website, en eventueel een sticker op de auto. Wat we allemaal nodig hebben kunt u op de materiaallijst vinden. Natuurlijk kunt u onze voorbereidingen, foto’s en video’s en de reis volgen op ons weblog teamfatamorgana.nl. Wij hopen dat u net zo enthousiast bent als wij en ons wilt helpen om onze reis en het goede doel te steunen.

Bij deze wens ik de mafketels, uhhhh mannen, veel succes met hun onderneming. Moge de Patrol gezegend zijn met goede usability en het volhouden van Amsterdam tot en met Dakar.

Ik ga ze zeker volgen op hun barre tocht. Ben benieuwd of ze ons ook mobiel op de hoogte houden!

4 gedachten over “Amsterdam – Dakar voor het goede doel: Go Team Fatamorgana!

 1. Jan

  Dank je voor het stuk. Het is zeker de bedoeling om tijdens de reis ook de website ook bij te houden. Binnenkort hoop ik zelfs een leuke deal daarover bekend te maken.

  Like

 2. maud

  Wil je ook meedoen aan de AmsterdamDakarChallenge??? Ik heb 2 inschrijfbewijzen voor 17 februari 2007. Wij kunnen helaas niet maar bieden onze inschrijvingen te koop aan met goedkeuring van de organisatie. Bel of mail 0630889887 of maudvanberlo@hotmail.com
  Het is helemaal vol dus dit is de laatste kans voor deze challenge!!!!!

  Like

 3. wendy

  ik wil graag meer weten over het project in Gambia, maar krijg error als ik erop klik. Heb je een website voor me?
  Alvast bedankt!
  Enne.. veel succes!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s