Vergeten we de online marketing blog kermis niet?

logo online marketing blog kermisEven een kleine reminder: laten we niet de online marketing blog kermis van deze maand vergeten! Erno van Enthousiasmeren neemt de organisatie op zich, so far zijn er pas twee artikelen binnenkomen. De deadline is eind deze week, en aanstaande maandag vindt de kermis dan voor de tweede keer plaats.
Natuurlijk, het nieuwe is er wel vanaf, maar de kermis kan pas een succes worden als het inderdaad een maandelijks rondtrekkend fenomeen wordt! De kermis in augustus heeft trouwens een Belgisch tintje, want dan gaat Bart van Netlash ermee aan de haal.

Mocht je nou (zoals ik de afgelopen twee weken, sorry voor de radiostilte) onder een rots hebben gelegen: ik heb eerder getracht uit te leggen wat het idee van een blog kermis is. En mocht je nog motivatie nodig hebben… Een paar redenen om aan de kermis deel te nemen:

 • Het is weinig moeite!

  Want je schrijft gewoon, zoals je dat altijd doet, een interessant artikel dat iets met online marketing te maken heeft. Je kunt als kermis inzending prima een al wat ouder artikel gebruiken, al is het voor alle lezers natuurlijk het leukst als het recent is, dus nieuwer en spannender.

 • Het is makkelijk!

  Want je gaat gewoon naar Blog Carnival en vult het formuliertje in van de kermis waar je aan wil meedoen. Daarna regelt de organisator de rest!

 • Het is goed voor je eigen readership

  Meedoen aan de kermis levert je exposure op vanaf het weblog van de organisator. Je krijgt dus veel nieuwe bezoekers, want je hebt natuurlijk een goede prikkelende kop bedacht voor je kermis inzending. Vanaf alle deelnemende blogs wordt ook naar de kermis van die maand gelinked, dus je kunt een hoop nieuwe traffic verwachten.

  Als je zelf een kermis organiseert, geldt dit principe natuurlijk nog wat sterker… De eerste kermis trok tot nu toe 565 bezoekers 841 die pageviews genereerden. Daarvan komen er overigens 33 binnen uit Google op het keyword kermis. Aardig te zien dat die bezoekers wel weer gemiddeld 1,67 pagina bekijken, dus helemaal irrelevant waren ze kennelijk niet 🙂

 • Het is goed voor je zoekmachine rankings

  Online marketing - Google top 10Zoals je misschien weet, zijn links altijd goed voor je rankings. Ook dit geldt voor een organiserend blog nog wat meer. De eerste online marketing blog kermis staat op dit moment zelfs in de top 10 in Google op de zoekterm “online marketing”. Nu zal dat later wel weer zakken als de nieuwswaarde afneemt, maar het artikel geeft daarmee in ieder geval een stevige boost aan de ranking van mijn blog.
  En daarmee ook weer die van andermans blogs, want een autoriteit die naar je linkt is weer wat extra waard.

  Volgens MSN heeft het 61 backlinks naar het artikel opgeleverd:

  Pagina 1 van 61 resultaten met link:http://www.usarchy.com/2006/06/online-marketing-blog-kermis/ (0,23 seconden)

 • Het is goed en leuk voor je eigen lezers

  Als je meedoet aan de kermis, link je er op de dag van kermis ook naar. Daarme geef je je lezers een nuttige relevante resource, waar ze ongetwijfeld leuke ontdekkingen doen. Dit verhoogt de waarde van jouw blog voor je lezers, kennelijk ben je goed op de hoogte van wat hip en cool is in de online marketing blog wereld 😉

Waar wacht je nog op? Stuur dat artikel in! En mocht je vragen of hulp nodig hebben, vraag die dan gerust aan mij of Erno!

4 gedachten over “Vergeten we de online marketing blog kermis niet?

 1. Pingback: Enthousiasmeren.nl - ondersteuning in groei voor het MKB

 2. Pingback: » Nederlandse online marketing kermis - August 2006 » Enthousiasmeren

 3. Pingback: Eindelijk de 6de online marketing blog kermis at Enthousiasmeren

 4. Pingback: Nederlandse online marketing blog kermis #8 - 7 mei 2008 | Enthousiasmeren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s