Online Marketing Blog Kermis

Online Marketing Blog KermisNa een maandje voorbereiding en uitleg is het dan nu tijd… De online marketing blog kermis is hier! Deze eerste keer hebben we artikelen van maarliefst 17 Nederlandstalige online marketing webloggers bij elkaar. Ik hoop dat we hiermee een traditie zijn begonnen die nog lang mag voortbestaan, vele bloggers mag samenbrengen en veel weblog lezers op nieuwe ideeën mag brengen.

Mocht je nog niet bekend zijn met het fenomeen, lees dan de uitleg over de blog kermis. De kermis valt of staat natuurlijk bij zijn bezoekers, dus link er lustig op los naar deze editie (en uiteraard volgende edities!). Dan leren zoveel mogelijk mensen de kermis en alle bloggers kennen.


In volgorde van binnenkomst presenteer ik u de attracties op deze online marketing blog kermis:

 • Aanmelden bij zoekmachines – laat je vinden in een paar stappen

  Sanne Roemen – Naar Voren

  De website is bíjna klaar, alleen nog wat puntjes op de i en dan online zetten en aanmelden bij de zoekmachines. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

 • Klantvriendelijkheid en web selfservice

  Mark Verduyn – C2B-marketing

  Probeert u zelf eens een antwoord op de website van uw (zorg)verzekeraar te vinden op uw vraag. Tien tegen één dat u snel naar de telefoon grijpt.

 • It’s a tough job, but somebody’s got to do it

  David Brinks – Hardcopy

  …nooit iemand aanstellen als zoekmachinemarketeer. In plaats daarvan wordt de nobele taak van zoekmachinemarketing meestal op het bordje geschoven van de persoon die verantwoordelijk is voor zaken als IT of webdesign.

 • Zoekmachinewaanzin

  Raymond Klompsma – Usabilityweb

  Wanneer je serieus met je website bezig bent, hoef je niet te investeren in zoekmachinemarketing. Bezoekers zullen je hoe dan ook vinden!

 • Op water en suikerspin

  Hondje – van Dirkie

  Zonder me veel aan te trekken van ongeschreven en geschreven regels presenteer ik: Als Water, een zoektocht naar geld verdienen met een weblog. Ik ben niet van plan me te laten beinvloeden door wat voor goeroe dan ook.

 • MSN marketing

  Richard Osinga – Oberon Medialab

  Wat hebben The Da Vinci Code, watvooreikelbenjij.nl en The Dave Chappelle Show gemeen? […] Tijd om een overzicht te geven van de kansen en mogelijkheden van MSN Messenger marketing.

 • Conversie-architectuur

  Bart De Waele – Netlash

  Commerciële websites worden tegenwoordig meer en meer afgerekend op hun Return On Investment. […] Met dit model van conversie-architectuur wil ik een systeem beschrijven dat het bereiken van een doel op een website faciliteert, meet en aanstuurt.

 • Succesvol geld verdienen via eBay

  Erno Hannink – Enthousiasmeren

  Online geld verdienen is een belangrijk onderdeel in mijn nieuwe inkomsten […] In dit artikel ga ik dieper in op een methode via eBay, eBay.BE, eBay.COM.

 • Online marketing en de subjectivering van nieuws

  Hugo – Blinkz!

  Het resultaat van al die blogs, videos en webcontent is dat je je af kunt vragen wat er nog objectief nieuws is… Nou niets dus! Alles is gekleurd. Neem nou Google in China!

 • Online actie voor nieuwe boek

  Marco Derksen – Marketing Facts

  Richard Osinga van Oberon Medialab en tevens blogger op Marketingfacts, heeft een weblogactie bedacht om zijn nieuwe boek Wembley te promoten en online te publiceren.

 • Webanalytics, nog steeds een ondergeschoven kindje?

  Eduard de Wilde – BrickmeetsByte

  Toch zie ik dat veel bedrijven nog weinig aandacht aan de analyse van hun webresultaten besteden. De vraag is waarom? […] Hoe kan je het inzicht dan verbeteren?

 • Snakes on a plane: Pinko Marketing

  Wouter – Uzy

  […] de opvallend grote aandacht voor de film Snakes on a plane. […]De marketing strategie rond deze film lijkt compleet gericht te zijn op “user generated content”[…]

 • AdSense-inkomsten verhogen

  Arnoud – WebDrain

  Je kan je AdSense-inkomsten verhogen door de rand rondom de AdSense-advertenties te verwijderen. Bezoekers klikken meer op advertenties zonder rand (border) dan op advertenties met een rand.

 • Stylehive: nieuwe social bookmarking site

  Diederik Heinink – Communicatiewereld

  Via een van mijn favoriete websites Springwise ontdekte ik het nieuwe ‘social’ initiatief Stylehive. Erg leuk en wat mij betreft veelbelovend! Dit is net als del.icio.us en Technorati een social bookmarking site, maar dan puur gericht op shopping addicts.

 • De videotheek is passe

  Sipke Overbeeke – 8A

  Tegen de tijd dat niet alleen de handige geeks (zoals ik) een film weten te kijken via internet op hun TV is het te laat.[…] Met name de laatste groep, de videotheken, mag wel eens in actie komen. Of is men het verhaal van de muziekindustrie alweer verg

 • Web2.0 als marketinginstrument

  Rene Jansen – Winkwaves

  Kijkend naar de laatste trends op het gebied van marketing denk ik dat er op dit moment vier strategische marketingrichtingen zijn om je merk onderscheidend op de kaart te zetten: De beste beleving, de goedkoopste, geloofwaardigste en de allerpersoonlijks

 • Seeding

  Vincent – In10

  Als je als merk een rumour- of viral campagne hebt, wil je natuurlijk dat het een succes wordt. Belangrijk daarbij is het begin, het planten van de juiste zaadjes. “Hoe zorg je ervoor dat het balletje gaat rollen”.

 • Toegift: Ben Hammersley op Les Blogs 2.0

  Frank Meeuwsen – Frank-ly

  Een van de topsprekers vorig jaar op Les Blogs te Parijs was Ben Hammersley. Frank heeft (eindelijk!) de video van zijn vooral erg grappige presentatie online gezet. Klik door in de video waar je wilt en laat je verassen door Ben…

Volgende online marketing blog kermis

De volgende kermis wordt georganiseerd door Erno Hannink bij Enthousiasmeren op 3 juli 2006. De deadline voor het insturen van artikelen is 30 juni. Dat insturen kun je weer doen via het formulier bij Blog Carnival. De editie daarna wordt georganiseerd op 31 juli door Bart van Netlash. Deadline daarvoor is 28 juli!

Mocht je ook gastheer/ gastvrouw willen zijn van een volgende kermis, neem dan even contact met me op. Je krijgt dan automatisch de artikelen via Blog Carnival binnen.

Trouwens, de foto is van de kermis in Edinburgh, waar ik eind vorig jaar was. Uiteraard kun je die gebruiken naar je eigen goeddunken 🙂

26 gedachten over “Online Marketing Blog Kermis

 1. Pingback: Enthousiasmeren » Blog Archive » eerste Online Marketing Blog Kermis bij Usarchy

 2. Pingback: oomph

 3. Pingback: Nog een rondje! Nog een rondje! at hondje van Dirkie

 4. Pingback: Hardcopy » Blog Archive » De marketing blogkermis is online!

 5. Pingback: Kletskous Kattekop » Blog Archive » Een blog kermis

 6. Ruben Timmerman Berichtauteur

  Erg leuk om te zien trouwens zijn de mybloglog statistieken van de links in deze kermis. Niet verrassend staat het eerste artikel op #1 als “most popular link”, maar daarna is het toch iets meer afhankelijk van de titel (I guess…)

  2. Zoekmachinewaanzin
  4. Web2.0 als marketinginstrument
  5. Klantvriendelijkheid en web selfservice
  6. Succesvol geld verdienen via eBay
  7. Webanalytics, nog steeds een ondergeschoven kindje?

  Ik kan de nummer 3 alleen niet vinden… Wie lost het raadsel op? 😮

  Like

 7. Pingback: Blog Carnival

 8. Ruben Timmerman Berichtauteur

  Erno, ik vind het heel leuk dat ie interesse heeft, maar eigenlijk ook dat de kermis Nederlandstalig moet zijn. Dit omdat er al honderden Engelse kermissen zijn (ook over (online) marketing), en dan zouden we nog veel meer artikelen in het Engels kunnen krijgen. Overigens waren er voor deze kermis ook al twee Engelse inschrijvingen, die heb ik niet meegenomen.

  Ik zou het wel leuk vinden als Miel voor de kermis iets Nederlands schrijft, dan kunnen de lezers die zijn artikel lezen zelf de keuze maken of ze zijn blog willen blijven lezen in het Engels.

  Maar als veel anderen mijn mening niet delen, schik ik zeker in 🙂 De kermis kan alleen succesvol blijven als er veel enthousiasme is. Ik denk echter dat een groot deel van het enthousiasme er juist is omdat we ons onderscheiden met ons taaltje 🙂

  Like

 9. Erno Hannink

  Ruben,
  Zelf heb ik het zelfde gevoel. Het is een Nederlandstalige kermis, ik hoopte dat Miel in het Nederlands/Vlaams wilde schrijven. Dat is dus niet zo begrijp ik uit zijn mail. Omdat ik twijfelde en jij de initiator van deze kermis bent dacht ik het open voor te leggen via de reacties. Hiermee hoop ik ook dat we reacties van anderen krijgen op deze vraag…

  Like

 10. Diederik Heinink

  ben het met jullie eens. denk dat het leuk is om dit een Nederlands initiatief te houden, er wordt al Engels genoeg gesproken op het web. als het een Belg is, kan hij toch Nederlands? Of is het een Waal?

  Like

 11. Pingback: Enthousiasmeren.nl - ondersteuning in groei voor het MKB

 12. Pingback: de Vijfde Online Marketing Blogkermis at Enthousiasmeren

 13. Pingback: Eindelijk de 6de online marketing blog kermis at Enthousiasmeren

 14. Pingback: 6e Online Marketing Blog kermis | EdWords.nl Zoekmachine Marketing Weblog

 15. Pingback: Meer verkeer naar je blog? - de online Marketing blog kermis 2008 | Enthousiasmeren

 16. Pingback: Enthousiasmeren

 17. Pingback: 8ste Online Marketing Blogkermis | EdWords.nl Zoekmachine Marketing Blog

 18. Pingback: Achtste online marketing kermis van start | Kletskous

 19. Pingback: Blogkermis.be : sociale linkbuilding met redactie | Craving

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s