Sony Ericsson W800 synchronisatie hemel: MyPhoneExplorer

Sony Ericsson batterij status indicatie

http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js

Hoe een klein gebruiksvriendelijk programma je dag kan maken… Via een of ander shady forum vond ik het geweldige programma MyPhoneExplorer. Dat is een freeware programma waarmee je je Sony Ericsson telefoon kan beheren. Het werkt met de meeste Sony Ericsson GSM’s, waaronder mijn W800i, maar ook deze: K750, D750, W800, W550, W900, K600, K500, Z520, S700, V800, Z600, Z1010, T300, T610, T630, en T68.

Maar waarom ben ik dan zo blij? Je zou zeggen dat je bij een telefoontje van €600,- toch wel wat fatsoenlijke software krijgt. Bijvoorbeeld om MP3’s, video’s en foto’s te kopiëren. Maar ook om goed te synchroniseren met Outlook. Helaas, Sony Ericsson maakt tegenwoordig echt goede telefoons, maar de software is ronduit verschrikkelijk en waardeloos. Om het even kort op te sommen:

 • Traaaaaaaaaaaaggggggg
  De telefoon heeft standaard 512MB intern geheugen, maar reken er niet op dat je dat met plezier gebruikt. De bijgeleverde Sony Ericsson File Manager is zo traag dat je denkt dat je telefoon kapot is.
 • Sony Ericsson's synchronisatie 01Een programma in vijf!
  Om de een of andere reden is het nodig om vijf verschillende programma’s te gebruiken. Terwijl het toch gewoon 1 telefoon is, waarmee je verbinding wil maken. Voor synchronisatie en bestandsoverdracht worden compleet andere programma’s meegeleverd met andere interfaces die op zichzelf uiteraard ook erg on-gebruiksvriendelijk zijn.
  Zie ook het plaatje voor de chique 80’s look van de synchronisatie. Uiteraard is er een los programma nodig om de instellingen van het synchroniseren te wijzigen…
 • What’s happening?
  Je ziet in de programma’s nooit precies wat er gebeurt. Of waarom iets niet werkt. Of hoe hard (of traag) iets gaat. En status indicatie is toch een van de belangrijkste usability principes…
 • SMS?
  Alom bekend de killer app van mobiele telefonie. Maar helaas is het SMS/ afspraken geheugen van de telefoon vrij snel vol. Niet erg natuurlijk, want je kunt je SMS-jes makkelijk naar je PC exporteren. Uhhh, nee, niet dus. Die optie hadden ze bij Sony Ericsson nog niet bedacht…

Enter MyPhoneExplorer

Wat een opluchting is MyPhoneExplorer dan! Het is gewoon 1 programma met daarin verschillende opties in een overzichtelijke sidebar. Je kunt alles wat je op je telefoon kunt, ook op je PC:

 • SMS exporteren/ beheren
  Alle SMS-jes zijn te lezen, ook je verzonden, gearchiveerde en “drafted” SMS-jes. Je kunt ze exporteren naar je PC, helaas wel naar een bestandsformaat waar ik verder niet veel mee kan (.sms, niet plain-text). Het zou natuurlijk super zijn als het naar normale tekst ge-exporteerd kon worden, dan kan mijn vertrouwde Google Desktop ook in mijn SMS-jes zoeken.
 • Sony Ericsson bestanden kopierenSnelllllllllller!
  Natuurlijk is MyPhoneExplorer een stuk sneller bij het kopiëren van bestanden, maar laat het ook nog netjes zien hoe hard het gaat, op de byte nauwkeurig. Dat scheelt een hoop irritatie als je ’s ochtends even snel een paar podcasts voor in de auto wilt kopiëren!
 • Agenda/ Taken
  Helaas biedt het programma geen synchronisatie met Outlook aan. Ik denk dat daarvoor betaald moet worden? Je kunt wel vanuit het programma zelf alle taken en agenda beheren.
 • Sony Ericsson synchronisatie geheugen statusGeheugenstatus
  De W800 heeft kennelijk aparte geheugen capaciteit voor agenda, SMS, adressen en multimedia. Het SMS geheugen is bij 250 SMS-jes al vol, terwijl je nog honderden MB’s vrij hebt aan “andere” data. Waarom dit zo is begrijp ik niet, maar MyPhoneExplorer brengt het heel erg netjes in kaart voor je. Met bijbehorende slicke 3D taartdiagrammen! 😉
 • SMS sturen
  En dit is toch wel echt de klapper voor mij. SMS-jes schrijven op een telefoon vind ik verschrikkelijk, dus gebruik ik altijd de online sms service van mijn telco Telfort. Daar is het alleen niet mogelijk om SMS-jes naar het buitenland te sturen (waarom niet??), en dat is nou net waar de meeste van mijn berichten naartoe moeten.
  God zegene MyPhoneExplorer, SMSjes sturen ging nog nooit zo makkelijk en snel!

Voor freeware betalen we graag!

Dit was het wel weer even qua offtopic opluchting voor vandaag. Het programma is trouwens freeware, maar vraagt wel (netjes) om PyaPal donaties. Ik heb na een uur gebruik gemaakt te hebben van het programma €7,50 overgemaakt naar de (Duitse) maker. Dat had ik nooit gedaan als het programma shareware was geweest en ik slechts beperkte functionaliteit had kunnen gebruiken. Maar dit gaf me zo’n goed gevoel, dat ik per se wilde betalen…

Ik ben wel benieuwd welke andere tools mensen gebruiken om hun telefoons te onderhouden. Is de software van Nokia/ Motorola/ Samsung ook zo slecht?

33 gedachten over “Sony Ericsson W800 synchronisatie hemel: MyPhoneExplorer

 1. Tobi

  Een Sony Ericsson P900 gebruiker hier. Bij de standaardsoftware ging het zo vaak fout dat ik er geen zin meer in had. Synchroniseren deed ik dus niet totdat ik MLSync ontdekte. Een standaard waarmee je onder andere via het web kunt synchroniseren. Je moet veel te veel tijd hebben om het in te stellen maar daarna werkt het – overal waar je verbinding hebt – als een zonnetje.

  Like

 2. Alex de Groot

  Ik zou sowieso oppassen met software van Sony! Tegenwoordig schijnt het vrij normaal te zijn om je een dikke rootkit te leveren ipv een stukje synchronisatie software.
  Ik zet daarom met dit soort programmatjes, ongeacht de leverencier, een Registry-watcher aan. Ik wil die meuk ?©cht niet.

  Like

 3. Jas[er

  Hee Ruben, long time no see!
  Nog ff een reactie op bovenstaande artikel van februari jongstleden. Ik heb nu de SE W810i en er zit nieuwe software bij. Deze software kan nog steeds niets met SMS, maar kan wel synchroniseren met Outlook en zelfs met Windows Address Book! Tot nu toe gebruikte ik de bij mijn muis (!) meegeleverde Mobile Phone Suite van Logitech voor sms-functionaliteit, maar nu ik jouw artikel zo lees ga ik MyPhoneExplorer zeker een kans geven.

  Like

 4. Ruben Timmerman Berichtauteur

  Ha Jasper, leuk dat je reageert, moet je vaker doen 🙂 Ben je nou eens afgestudeerd? Dan zou je het nu beter moeten weten dan ik, wat betreft usability 😉

  Misschien kan ik die SonyEricsson software van jouw phone ook gebruiken, ga ik eens proberen. Ik gebruik op zich ook nog steeds die suite voor synchronisatie met Outlook, dat gaat op zich prima, al is het programma echt damn vermoeiend…

  Like

 5. Jas[er

  Nee nog steeds aan het studeren (don’t ask) 😉
  MyPhoneExplorer rocks! Ziet er ook nog best professioneel uit btw…. leuk ook dat smsjes als tooltips in je tray verschijnen als je tel. aangesloten is…!

  Like

 6. Maarten

  Mijn k750i is perfect te synchroniseren met de software die…standaard op mijn mac staat! sluit naadloos aan bij men adresboek, agenda, ik kan men gsm doorbladeren, alles wat je wil

  Like

 7. pierre

  is inderdaad gebruiksvriendelijk doch nadat ik items uit google calendar copier naar myphoneexplorer werkt het nog maar in 1 richting , zijnde van de telefoon naar PC en voor de andere richting krij ik het bericht “kan geen verbinding maken ” iemand een oplossing ??? MVG

  Like

 8. Sabine

  Hey hallo, dank je wel! ik moet alleen nog even kijken hoe ik mapjes maak voor berichten van anderen, dat lukt wel per bericht maar nog niet vantevoren – maar dat lost zich dan vanzelf wel op. Ik ben allang blij dat ik ze weer over kan zetten! dat deed Nokia toch een stuk handiger!!

  Like

 9. Jan

  Echt geweldig programma! Welke stappen moet ik nemen om voor ieder tel. 031 of +31 te krijgen, alles eerst naar XL en dan weer terug? Graag hulp moet veel smses vanuit buitenland!

  Like

 10. Marcel Mc

  Is het nou wel of niet mogelijk om smsjes te exporteren naar je PC? Ik heb het met de myphoneexpplorer geprobeerd maar hij laat niet alle berichten (199) zien maar een paar. Help me out please. Heb trouwens een W810i.
  Alvast bedankt!

  Like

 11. Frooh

  Dit is idd een super programmaatje. Lekker gebruiksvriendelijk. Na dagen kloten met dat PC Suite van Sony werkte het nog niet goed en dit is in 1 keer raak. Geweldig! Kan iemand mij nog vertellen of het mogelijk is om een tweede toestel te synchroniseren? Het lukt mij wel om verbinding te maken met een 2e toestel, maar niet om te synchroniseren.
  Alvast bedankt!

  Like

 12. Bob

  Ik was al redelijk in paniek. Mijn telefoon riep sms geheugen vol!
  Met de kennis dat ik deze niet op mijn computer kon bewaren wat ik met mijn Nokia wel kon, kreeg ik het al benauwd!
  MyPhoneExplorer is echt een uitkomst en veeeel beter dan de software van Sony Ericsson. Super!

  Like

 13. Paul

  Ondertussen is er nieuwe synchronisatiesoftware uitgekomen voor de Sony Ericsson telefoons. Ook is de update service vernieuwd, dit alles (zeer) ten goede.

  Like

 14. jordy

  Top programma, maar volgens mij heb je iets gemist. Als je de smsjes exporteert naar je pc. Dan kan je kiezen opslaan als. Dus ook opslaan als tekst *txt dan kan je het wel lezen

  Groetjes

  Like

 15. Marcel van der Laan

  lang geleden al gestopt met het syncen van mn data, aangezien het zo verschrikkelijk traag was. Zal dit ook eens proberen voor mn w800. misschien wel de moeite waard;)

  Like

 16. Froooh

  Mensen, ik gebruik al maanden dit geweldige programma maar HELP HELP HELP. Ik heb nu sinds 2 weken een nieuwe laptop met Windows Vista. My Phone Explorer(MPE) geeft een conflict in Vista. Een conflict in Vista betekend afsluiten met de aan en uit knop omdat dit anders niet meer lukt. Als ik MPE er af gooi werkt alles weer goed. Ik heb nu diverse versies van MPE geprobeerd maar het conflict blijft. Zijn er meerdere met dit probleem en zo ja is er een programmaatje die alles weer normaal doet werken???

  Like

 17. Jasper

  Kan iemand mij vertellen hoe ik mijn w810i opnieuw verbind met myphoneexplorer? Heb verbinding gehad, maar krijg het nu voor geen mogelijkheid meer voor mekaar…

  Like

 18. Tanya

  ik heb een sony e W380 maar bij mij vind hij geen verbinding in myphone explorer :S zou iemand kunnen weten wrm ?
  ik kreeg als foutmelding: poort niet gevonden. doe gsm uit, start pc opnieuw op etc. ik heb het allemaal gedaan maar geen resultaat..

  Like

 19. Lune

  ehm ik heb ook een sony ericsson, de c903 en ik heb nog een datakabel van mijn vorige sony ericsson waarmee ik prima foto’s en video’s op mijn computer kan zetten, heel gemakkelijk. ik wil alleen ook heel graag mijn smsjes op de computer bewaren, maar als ik met m’n datakabel en dat programma myphoneexplorer doet vindt ie m niet en kan ie er dus geen verbinding mee maken! kan iemand me hiermee misschien helpen? wel simpel en vrouwvriendelijk graag, ben niet zo’n wonder met de computer… alvast bedankt!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s