De balans in overwerk: productiviteit zonder creativiteit

I love users, but as they say on the plane: you must put on your own oxygen mask first.Over productiviteit gesproken, veel overgewerkt de laatste tijd? En is dat normaal, of een uitzondering? En wordt het van je verwacht (of verwacht je het van je werknemers), of word je vereerd als je stevig overwerkt voor een deadline?
Qua inspiratie is Creating Passionate Users een van mijn favoriete blogs, en deze post over overwerken een hele goede. Vooral voor managers, maar ook voor mensen aan de andere kant van de gang…

De main point: zorg éérst goed voor jezelf en je collega’s, anders kun je nooit goed voor je opdrachtgevers zorgen. Zij zijn degenen die uit eigen belang de druk op je opvoeren, om hun projecten sneller en beter af te ronden. Maar als je al je opdrachtgevers probeert te pleasen door ze allemaal beter, sneller en persoonlijker te helpen… En als deadlines en planningen teveel druk opleggen en je daarvoor keihard moet (over)werken, ontstaat er een ongezonde balans:

Productiviteit zonder creativiteit, arbeid zonder passie.

Onthou die de voor volgende keer, als je een collega die naar huis gaat om 17:10, naroept: “He, ga je vroeg lunchen vandaag?”.
(ik geef toe, ik gebruik hem zelf ook vaak)

Een gedachte over “De balans in overwerk: productiviteit zonder creativiteit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s