Welke traffic levert het meeste AdSense geld op?

Jeremy Zawodny's AdSense - traffic analyseVoor online marketeers van levensbelang: de correlatie tussen webstatistieken en conversiestatistieken. Bekende weblogger Jeremy Zawodny analyseert zijn AdSense inkomsten aan de hand van de herkomst (refferrers) van zijn bezoekers. Dit is zeer interessante data, omdat hij hiermee bijvoorbeeld zoekmachine optimalisatie budgetten zou kunnen verantwoorden. Of de keuze voor andere online marketing kanalen, bannernetwerken, partners en affiliates, etc.
Gebruikers die via MSN, AOL en Ask kwamen klikten het meest op de advertenties, die uit Google maar de helft zo vaak. De MSN gebeuikers brachten relatief het meeste geld op overigens, maar vertegenwordigden (helaas voor Jeremy) maar een klein deel van zijn traffic.

Online marketeers zouden vaker deze twee soorten statistieken met elkaar moeten combineren, om marketing budgetten te verdelen en inspanningen te verantwoorden. Het is vreemd dat veel van de populaire paketten dit standaard niet doen.
In dit licht is het natuurlijk logisch dat Google statistiekenboer Urchin heeft overgenomen, al lijken ze er nog niet veel mee te doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s